EMIL THORUP VIL PÅ HØJSKOLE

Elever, Om Vallekilde
REPORTAGE
I starten af februar fik vi besøg af TV-værten Emil Thorup, der fortalte om at iscenesætte sig selv.

Skrevet af Stefania Mather, Vallekildes Journalistlinje

Den altid velfriserede, lyshårede og stilbevidste Emil Thorup gæster Vallekilde Højskole for første gang nogensinde, og det er med stor begejstring fra de knapt 60 fremmødte elevers side.
Denne begejstring er også at finde os Emil Thorup, der aldrig før har holdt foredrag for så få. ”Det er skønt, og så er det sejt at kunne tale en sal op uden mikrofon,” siger han.

Emil Thorup er kommet for at fortælle om selviscenesættelse, og sin vej frem til hvor han er i dag. Han startede som kirkesanger i et drengekor.
”Det var bittesmå babyskridt mod at blive en kæmpestjerne,” fortæller Emil Thorup med en vis form for ironi i sin tone.

Emil Thorup har prøvet kræfter med en masse forskellige ting. Han testede sine skuespilevner i filmen ”Tøsepiger ”og sin sangstemme i Tv-programmet ”Popstars.”
Emil Thorup fandt ud af, at han godt kunne lide TV-verdenen, og nu hvor han havde prøvet at være på skærmen, ville han gerne prøve at være bagved. Det viste sig at være noget af en udfordring. Efter 60 ansøgninger uden held blev han tilbudt et job på Zentropa. Men det var ikke, hvad han havde forventet – det var nemlig ulønnet og lidt af et slavearbejde.
”Mine opgaver var ting som at hente toiletpapir, rense sauna og skifte vinterdæk på 21 biler,” husker Emil Thorup.

To år senere blev Emil Thorup tilbudt at blive Casper Christensens assistent. Han afviste i første omgang tilbuddet, men alting er til salg for den rette pris, og han ændrede derfor sit svar. ”Man skal gribe chancen, tage den og løbe med den, mens man har den,” påpeger Emil Thorup.

Han er desuden lidt misundelig på højskoleeleverne, da han aldrig selv har gået på sådan en. ”Jeg ville give meget for et halvt år på højskole,” fortæller Emil. Men man skal heller ikke forlange for meget, så en enkelt aften ville også være en sjov oplevelse.
”Jeg kunne godt tænke mig at lade bilen stå, overnatte her og så blive til ”mandags-øl”, sådan noget får jeg nemlig aldrig lov til,” griner Emil Thorup.

Det med at gribe en chance, selv når du mindst venter det, er Emil Thorup god til. Han skulle være med til idéudvikling på DR’s program ”Sexministeriet”, og pludselig er der bred enighed om, at Emil Thorup skal være vært på programmet. Han selv sad tilbage og tænkte, “hvorfor skal jeg være vært? Jeg er et middelmådigt knald, og jeg ved ingenting om sex.”

Det er vigtigt for Emil Thorup, at han konstant bliver udfordret i sit arbejde, og hvis man spørger ham, ved han stadig ikke, hvad han vil med sit liv. Men han ved i hvert fald, at han gerne vil til New York City til juli for at gå på et skuespilkursus i en måned.
Meget længere frem har han dog ikke planlagt, han ved for eksempel ikke, om han vil holde en stor fest, eller bare ignorere den femte september, hvor han fylder 30 år, hvilket er et ømt punkt for ham.
”Jeg føler, at jeg er samme sted som jer, 20 år og lækre – men det er så kun jer, der stadig er det,” afslutter Emil Thorup med et smil på læben.

Emil Thorup gennemser videoansøgning fra sin måske kommende kollega, Nithu’s ansøgning til DRs talenthold. FOTO: Mie Laurenberg
emil_5

Elever, Om Vallekilde
Skraldemenu_F17_238x120

ELEVER STOPPER MADSPILD

Elever fra Tilrettelægger-holdet inviterede hele byen til skraldemiddag lavet af overskudsfødevarer for at sætte fokus på madspild.

Læs mere

Anders Petersen_238

UNGE OG PRÆSTATIONSSAMFUNDET

Hvad gør det ved unge at vokse op i et præstationssamfund, hvor en femtedel af befolkningen rammes af depression? Det gjorde lektor Anders Petersen os meget klogere på, da han lagde vejen forbi.

Læs mere

Andreas_Mogensen_F17_238x120

UD I RUMMET MED ANDREAS MOGENSEN

10. marts rejste vi langt ud i rummet, da vi havde besøg af den danske astronaut, Andreas Mogensen.

Læs mere

Røst_Therese_Jóhann_238x120

VALLEKILDE BAG TALERSKOLE FOR UNGE

Vallekilde Højskole står bag projektet Røst – en ny talerskole for unge på landets højskoler.

Læs mere

JS_238

FOREDRAG MED JAKOB SCHARF

Jakob Scharf, tidligere chef for PET, kastede lys over sin tid i tjenesten, da han gæstede os i Vallekilde i marts.

Læs mere

diemer_238

SOFIE DIEMER PÅ BESØG

Sofie Diemer debuterede i 2016 med en hudløst ærlig digtsamling om en ung kvinde, der søger efter en mening med det hele. Hun besøgte Vallekilde den 17. april med oplæsning og foredrag.

Læs mere

Uffe_Elbæk

8. MAJ – UFFE ELBÆK

Alternativets stifter, Uffe Elbæk, gæster Vallekilde til en snak om vejen fra Kaospiloterne til Christianborg.

Læs mere

sh_238

11. MAJ – SØREN HEBSGAARD

Hør, hvad smartphones egentlig gør ved os, når journalist Søren Hebsgaard besøger os. I forbindelse med foredraget tester eleverne, om man kan overleve et døgn uden skærme.

Læs mere

euroman_costerwaldau_238x120

ELEVER SKRIVER FOR EUROMAN.DK

Elever fra Journalistik-holdet udkommer med artikler på Euroman.dk og netmediet Udpost.

Læs mere

holger_bernt_238x120

TJEK PÅ TANZANIA FØR STUDIETUR

Professor emeritus Holger Bernt Hansen fra Center for Afrikastudier holdt foredrag om aktuelle samfundsforhold, politik og økonomi i Tanzania – destinationen for en af forårets studieture.

Læs mere

klassefesten-3-zumba_238x120

2 KILLINGER TIL KLASSEFESTEN 3

Journalist-elever tog i biografen og anmeldte Klassefesten 3, der er optaget på Vallekilde Højskole.

Læs mere

Riskast_238x120

BRYLLUP PÅ VALLEKILDE

11. juni 2016 blev Astrid og William viet i Korskirken i Vallekilde. De er elever på forårsholdet. Og det hele var bare for sjov.

Læs mere

Cykelskole_238x120

FLYGTNINGE PÅ BESØG

Vallekilde havde fint besøg af 16 uledsagede mindreårige asylansøgere i forbindelse med forårets temauge.

Læs mere

Boost_Forbrændingen_238x120

SKARPE RIM OG GYLDNE DAMER

Event-elever afviklede en stor hiphopkoncert på Forbrændingen den 19. februar. Det blev en aften med rå rim, håndtegn og guldøl galore.

Læs mere

Starfish_check_238x120160229

VALGFAG SENDER PENGE TIL LESBOS

Valgfaget Velkommen til Danmark har indsamlet 7922 kr. til Starfish Foundation, der tager imod bådflygtninge på Lesbos. Pengene vil gå til mad, vand, tæpper og medicin.

Læs mere