15. JUNI – HELLE HARNISCH

Ikke kategoriseret

LIVET EFTER KRIGEN

I et uformelt foredrag fortæller ph.d.-studerende Helle Harnisch om sit etnografiske feltarbejde blandt tidligere børnesoldater og kombattanter fra The Lord’s Resistance Army i Acholiland, Norduganda.

Gennem fire år har Helle fulgt tidligere børnesoldater og eks-kombattanter, som efter borgerkrigen mellem The Lord’s Resistance Army og President Musevenis regeringstropper nu er kommet hjem. Mange af de unge kvinder og mænd, som Helle har fulgt gennem sit feltarbejde, blev kidnappet som 9-10 årige og blev udsat for voldsom tortur, seksuelle overgreb og enkelte blev tvunget til at slå andre mennesker ihjel.

Med et fokus på resiliens og på at komme bagom diverse stereotype forståelser af, hvad børnesoldater er, fokuserer foredraget på, hvad der sker med et menneske, som udsættes for krigens voldsomme vilkår – og hvordan livet går videre for dem, der var heldige at overleve krigen i Acholiland.

Spørgsmål er mere end velkomne, og google gerne løs inden foredraget. Der er meget materiale om borgerkrigen rundt på nettet.

TID: 15. juni kl. 19.30. Gratis adgang. Alle er velkomne.

Ikke kategoriseret

6. JUNI – ANNETTE BIRKMANN

Annette Birkmann sagde sit advokat-job op, rejste til Sydamerika og krydsede kontinentet på motorcykel. Hør hende fortælle om at finde modet til at forfølge sine drømme, når hun besøger Vallekilde.

Læs mere

15. JUNI – HELLE HARNISCH

Hvordan påvirker det et menneske at være børnesoldat? Gennem fire år har ph.d. Helle Harnisch fulgt en række tidligere børnesoldater i Uganda. Kom og hør om hendes spændende feltarbejde.

Læs mere