TIPS FRA GRAVER-JOURNALIST

Ikke kategoriseret

Placing

Kaare Godtfredsen og Jonatan Placing ved prisoverrækkelsen af FUJ-prisen til Journalistforbundets Fagfestival 2012

FOREDRAG AF JONATAN PLACING

Sidste år var TV2-journalisten Jonatan Placing sammen med to kolleger nomineret til Cavlingprisen. Og bare få måneder inden vandt han sammen med Kaare Godtfredsen Foreningen for Undersøgende Journalistiks TV-pris for deres afsløringer af fejl i det kommunale nødkaldssystem. Vi var på Vallekilde Højskole glade for igen at få besøg af en af landets mest ihærdige og hårdtarbejdende graverjournalister.

Jonatan Placing er uddannet fra Center for Journalistik ved Syddanske Universitet i Odense. Efter praktiktid i DR Nyheder arbejdede han på DRs journalistiske flagskib 21SØNDAG, inden han blev hentet til TV2 Nyhedernes gravergruppe. Tirsdag den 18. marts vil han med udgangspunkt i sine egne historier fortælle om sine erfaringer med undersøgende journalistik.

FUJ-prisen
Juryen for FUJ-prisen begrundede valget af Jonatan Placing og Kaare Gotfredsen ved at understrege, at projektet forløser “metode og medie på et sjældent højt niveau i den vedholdende og konsekvente afdækning af systematiske svigt med kommunale nødkaldssystemer. Indslagene dokumenterer både de mennesker, der svigter systemet, og de systemer, der svigter mennesket.”

Det lykkedes ifølge juryen bl.a. for Jonatan Placing og Kaare Gotfredsen ”inden for rammerne af nyhedsjournalistik på tv at dokumentere 26 sager i 2011, hvor kommunerne ikke reagerede på nødkald. Ingen havde hidtil set systematikken i omfanget af tekniske eller menneskelige svigt. Det kritiske mønster fik Patientombuddet til at udsende en national advarsel til alle kommuner.”

Ikke kategoriseret

UDSOLGT PÅ EVENT & LEDERSKAB

Der har endnu engang været stor rift om pladserne på vores Event & Lederskabs-linje, som i foråret blandt andet er med til at arrangere Clean Out Loud på Roskilde Festival. Klik her for at komme på venteliste.

Læs mere

UDSOLGT PÅ JOURNALISTIK

Alle pladser på forårets journalisthold er nu væk. Du kan dog stadig komme et seksugers drømmeforløb. Klik her og læs mere.

Læs mere

FOREDRAG OM ISLAMISK STAT

Hvordan stopper vi radikalisering af unge i Danmark – inklusiv dem, der nu vender tilbage til DK fra Syrien? Deniz Serinci gæster Vallekilde Højskole med sit foredrag om Islamisk Stat.

Læs mere

FORÅRSHOLDET TÆT PÅ UDSOLGT

Det går lige nu rigtig stærkt med tilmeldingerne til forårsholdet. Vi anbefaler dig derfor at tilmelde dig nu, hvis du vil være sikker på at få en plads.

Læs mere

NAZILA KIVI GÆSTEDE VALLEKILDE

Iran og feminisme. Nazila Kivi besøgte tirsdag Vallekilde Højskole med to forskellige foredrag. “Iran i midten” og “Feminisme: Krop, magt og identitet”

Læs mere

ELEVER UDGIVER I BERLINGSKE

Journalisteleverne Signe Stoumann Fosgrau og Sara Hodzic har fået en af deres historier solgt til Berlingske. Den handler om at være jomfru i tyverne, og hvorfor det kan være et tabu.

Læs mere

BESØG AF JENS BLENDSTRUP

Forfatterholdet har netop haft besøg af den anmelderroste Jens Blendstrup til en snak om hans specielle skrivestil og fantastiske fader-fortællinger.

Læs mere

VANDBAR TIL DISTORTION

Event-eleverne fra Vallekilde Højskole stod igen i år bag Bar’Vand til gadefesten Distortion. Hør, hvordan de har bygget baren op fra bunden.

Læs mere

TIDLIGERE ELEV VINDER KRAVLING-PRIS

Johanne Ramskov Erichsen vandt i weekenden en Kravling-pris for sin dækning af asyl- og flygtninge-området i Information.

Læs mere

FOREDRAG MED KASPAR COLLING

Forfatteren bag Den Danske Borgerkrig 2018-24, Kaspar Colling, gæstede Vallekilde.

Læs mere

SUZANNE BRØGGER KOM FORBI

I samtale med Forfatter-elev Thomas Korsgaard fortalte Suzanne Brøgger 1. juni om sit arbejde, om friheden og ensomheden, skammen og døden.

Læs mere

KRISTOFFER ERIKSEN PÅ BESØG

Hvordan kombinerer man satire med seriøs journalistik? Det fortalte morgenradiovært og satiriker Kristoffer Eriksen om 20. april 2016.

Læs mere

SPILFORSKER OM KUNSTEN AT TABE

Spilforsker Jesper Juul besøgte Vallekilde 15. januar og underviste eleverne på Spiludvikling. Han fortalte om, hvordan det kan være, at vi spiller spil, der er urimeligt svære og derfor meget svære at gennemføre.

Læs mere

MEDIELEJR LANDEDE PÅ VALLEKILDE

Danmarks næste generation af journalister deltog sammen med Vallekildes elever i Medielejr 2015. Et flot program blev i kombination med fest og årets første sne til en helt særlig weekend.

Læs mere

TRIERS GÅDERUM

Vallekildes grundlægger, Ernst Trier, har taget en skæbnesvanger beslutning. Han vil tage sit eget liv. Dramaet udspiller sig i et gåderum på Vallekilde Højskole.

Læs mere