TIPS FRA GRAVER-JOURNALIST

Journalistik
Placing

Kaare Godtfredsen og Jonatan Placing ved prisoverrækkelsen af FUJ-prisen til Journalistforbundets Fagfestival 2012

FOREDRAG AF JONATAN PLACING

Sidste år var TV2-journalisten Jonatan Placing sammen med to kolleger nomineret til Cavlingprisen. Og bare få måneder inden vandt han sammen med Kaare Godtfredsen Foreningen for Undersøgende Journalistiks TV-pris for deres afsløringer af fejl i det kommunale nødkaldssystem. Vi var på Vallekilde Højskole glade for igen at få besøg af en af landets mest ihærdige og hårdtarbejdende graverjournalister.

Jonatan Placing er uddannet fra Center for Journalistik ved Syddanske Universitet i Odense. Efter praktiktid i DR Nyheder arbejdede han på DRs journalistiske flagskib 21SØNDAG, inden han blev hentet til TV2 Nyhedernes gravergruppe. Tirsdag den 18. marts vil han med udgangspunkt i sine egne historier fortælle om sine erfaringer med undersøgende journalistik.

FUJ-prisen
Juryen for FUJ-prisen begrundede valget af Jonatan Placing og Kaare Gotfredsen ved at understrege, at projektet forløser “metode og medie på et sjældent højt niveau i den vedholdende og konsekvente afdækning af systematiske svigt med kommunale nødkaldssystemer. Indslagene dokumenterer både de mennesker, der svigter systemet, og de systemer, der svigter mennesket.”

Det lykkedes ifølge juryen bl.a. for Jonatan Placing og Kaare Gotfredsen ”inden for rammerne af nyhedsjournalistik på tv at dokumentere 26 sager i 2011, hvor kommunerne ikke reagerede på nødkald. Ingen havde hidtil set systematikken i omfanget af tekniske eller menneskelige svigt. Det kritiske mønster fik Patientombuddet til at udsende en national advarsel til alle kommuner.”

Journalistik
euroman_costerwaldau_238x120

ELEVER SKRIVER FOR EUROMAN.DK

Elever fra Journalistik-holdet udkommer med artikler på Euroman.dk og netmediet Udpost.

Læs mere

klassefesten-3-zumba_238x120

2 KILLINGER TIL KLASSEFESTEN 3

Journalist-elever tog i biografen og anmeldte Klassefesten 3, der er optaget på Vallekilde Højskole.

Læs mere

01

MADS BRÜGGER PÅ BESØG

For Mads Brügger er langskaftede ridestøvler et journalistisk værktøj. Han er kendt for sin gonzo-tilgang til journalistikken – og 26. oktober besøgte han Vallekilde.

Læs mere

phenomena_746x400

FOTOKUNST OM RUMVÆSNER

Vallekilde kom i nærkontakt med en virkelighed befolket af rumvæsner, da de tre fotografer bag fotobogen Phenomena om USAs UFO-miljø besøgte højskolen.

Læs mere

Esben_Bjerre_selfie_238x120160428

ESBEN BJERRE PÅ VALLEKILDE

Radio- og tv-vært Esben Bjerre besøgte Vallekilde Højskole, for at fortælle om sin karriere fra journalistpraktikant til kendis og stilikon med egen slipsekollektion.

Læs mere

OliverRoutheSkov_238x120

USA-KORRESPONDENT PÅ BESØG

Journalist Oliver Routhe Skov besøgte Vallekilde og gav et indblik i det delte USA, hvor eliten holder en fest, som størstedelen af befolkningen ikke er inviteret med til.

Læs mere

steven achiam

JOURNALISTIK OG SPIL I EET

Fotojournalist Steven Achiam fortalte om den prisvindende interaktive dokumentar Deadline Athen på Vallekilde Højskole den 8. december 2015.

Læs mere

Medielejr15-publikum_238x120

MEDIELEJR LANDEDE PÅ VALLEKILDE

Danmarks næste generation af journalister deltog sammen med Vallekildes elever i Medielejr 2015. Et flot program blev i kombination med fest og årets første sne til en helt særlig weekend.

Læs mere

AsgerGN_238x120

SENESTE NYT FRA LIBANON

Lilleputnationen Libanon formår trods umulige odds at opretholde fred og orden midt i et overophedet Mellemøsten. Det fortalte journalist Asger Gørup Nielsen på Vallekilde en regnvåd novemberaften.

Læs mere

troels_mylenberg_238x120

FOREDRAG MED TROELS MYLENBERG

Chefredaktør på Fyns Amts Avis og tidligere forstander på Vallekilde, Troels Mylenberg, gæstede højskolen med et foredrag om politik og journalistik den 9. november 2015.

Læs mere

Peter Øvig Knudsen thumbnail

ØVIG FORTALTE OM ETIK

Forfatter og journalist Peter Øvig Knudsen besøgte Vallekilde med et foredrag om sit arbejde som dokumentarist og om de etiske dilemmaer, han er stødt på undervejs.

Læs mere

I 2011 vandt Sophie Bremer den store journalistpris for studerende, da Anders Breinholdt overrakte hende Kravlingprisen for artikelserierne om DONG og DSB. (Foto: EB/Kristian Linnemann)

TV2 REPORTER PÅ BESØG

Sophie Bremer er tidligere vallekilling og politisk reporter for TV2. Hun besøgte højskolen for at fortælle om sin vej fra højskolens journalistlinje til Christiansborgs bonede gulve.

Læs mere

bxl238_2

VI SKRIVER TIL MAGASINET EUROPA

Journalister og tilrettelæggere har været på studietur i Bruxelles. Her har de interviewet og skrevet artikler om de danske parlamentarikere til Magasinet Europa.

Læs mere

dignity_238

ELEVER HJEMVENDT FRA JORDAN

Elever fra Bureauet er vendt hjem fra en sjov, udfordrende og lærerig studietur til Egypten, hvor de opbyggede et lydstudie sammen med lokale rappere fra Revolution Records.

Læs mere

nannamuus_lille

MELLEMØSTKORRESPONDENT PÅ BESØG

Journalist Nanna Muus Steffensen har altid drømt om at blive korrespondent. I november besøgte hun Vallekilde for at fortælle om, hvordan hun gik efter drømmen og nu arbejder som mellemøstkorrespondent.

Læs mere