KRISTOFFER ERIKSEN PÅ BESØG

Journalistik
FOREDRAG

Journalist og vært på Radio24Syv Morgen Kristoffer Eriksen besøgte den 27. april 2016 Vallekilde Højskole. Med en masse gode eksempler forklarede han, hvordan han som journalist kombinerer satire og seriøsitet.

Kristoffer Eriksen er særligt kendt for sin medvirken i de omdiskuterede programmer Absurdistan og Hyklerriget på DR3. I satireprogrammet Hyklerriget tog Kristoffer sammen med sine kolleger blandt andet den danske mediebranche under kærlig behandling.

I videoen optræder Kristoffer Eriksen som den opdigtede natklubejer, Morten Olsen, der har sendt en pressemeddelelse til de danske medier om sin nye natklub kun for smukke mennesker. TV2 Lorry inviterede Morten Olsen i studiet uden at tjekke fakta. Det kom der dette underholdende stykke journalistik ud af.

Journalistik

ELEV INTERVIEWEDE UFFE ELBÆK

Alternativets stifter, Uffe Elbæk, gæstede Vallekilde, hvor han blev interviewet af Journalistik-elev Maya Tekeli om sin vejen fra Kaospiloterne til Christianborg.

Læs mere

KRISTOFFER ERIKSEN PÅ BESØG

Hvordan kombinerer man satire med seriøs journalistik? Det fortalte morgenradiovært og satiriker Kristoffer Eriksen om 20. april 2016.

Læs mere

ELEVER INTERVIEWER HAARDER

Tre Vallekilde-elever var på Christiansborg, den dag valget blev udskrevet. De skulle interviewe Bertel Haarder om hans store passion: lejlighedssange. Læs hans gode råd her.

Læs mere

ZETLAND FORTALTE OM AT SKABE EN Ø

Lea Korsgaard og Jakob Moll fra det publicistiske, digitale medie Zetland fortalte eleverne om at skabe en ø til indsigt og fordybelse i et medielandskab, der flyder over med hurtige nyheder.

Læs mere

BAGOM DET ARABISKE FORÅR

Vallekildes Journalistik-elever så en anden side af det arabiske forår på deres studietur til Tunesien.

Læs mere

‘UDEN FOR CITAT’ PÅ VALLEKILDE

Instruktør Mikala Krogh besøgte Vallekilde og fortalte om sit arbejde med filmen ‘Uden for citat’, der går helt tæt på Ekstra Bladet i en tid med fyringer og skæbnesvangre læsertal.

Læs mere

TV2 REPORTER PÅ BESØG

Sophie Bremer er tidligere vallekilling og politisk reporter for TV2. Hun besøgte højskolen for at fortælle om sin vej fra højskolens journalistlinje til Christiansborgs bonede gulve.

Læs mere

JOURNALISTELEV SKRIVER FOR ATLAS

Annika Wetterling, elev på forårets journalisthold, skriver hjem fra Irak til det danske samtidsmagasin Atlas.

Læs mere

JOURNALIST FRA NYC INSPIRERER

”Da de syriske fængselsvagter fandt ud af, at vi var i gang med at interviewe en af de kvindelige indsatte, blev de tossede. Med et gevær i ryggen blev vi ført ud af fængslet,” fortalte Sara Glanowski under sit foredrag.

Læs mere

ELEVER LAVER RADIO FOR P4

I foråret tilrettelagde og producerede journalisteleverne radioindslag for P4 under temaet ‘ildsjæle’. Lyt til de mange spændende indslag her.

Læs mere

IRAKS AMBASSADØR PÅ BESØG

Iraks ambassadør, Dr. Albert Issa Nothor, besøgte os og holdt foredrag om situationen i Irak og Kurdistan-regionen forud for vores studietur dertil i juni.

Læs mere

SÅDAN VINDER DU EN CAVLING

Vi fik et unikt indblik i, hvordan man graver de historier frem, som andre forsøger at mørklægge, da cavling-vinder og DR-journalist Frederik Brun Madsen kom forbi 6. maj.

Læs mere

FOTOS FRA FORTIDEN

Fotograf Emil Ryge gav os et indblik i fotografiets barndom, da han kom forbi os med sit storformat kamera, wet plates og et mobilt mørkekammer.

Læs mere

RADIO-POESI FRA USA

Radioproducer Pejk Malinovski fortalte om podcast magasinet Third Ear, om at lave radio i Danmark og USA og om sammenhængen mellem lyd og poesi.

Læs mere

BAG OM BANDEKONFLIKTEN

Claus Buhr, DR Nyheders rets- og sikkerhedsredaktør, var gæsteunderviser 1. april og holdt om aftenen foredrag for højskolens elever.

Læs mere