MARTIN BREUM OM ARKTIS

Elever, Forår

Martin_Breum_746x300

HØJT MOD NORD
Klimaet er rystet, polarisen forsvinder – og nu vil Danmark være en arktisk stormagt!
Kongeriget kræver ejerskab til Nordpolen i strid med russerne, og Grønland og Færøerne måske er ved at løsrive sig.
Og hvorfor er Kina pludselig interesseret? Hvorfor er Grønland overhovedet dansk – og hvorfor er det vigtigt i dag? Er Grønland ikke bare penge ud af vinduet?

Alt det blev højskole-eleverne klogere på den 21. marts 2016, hvor Martin Breum besøgte Vallekilde med et foredrag om Arktis og Grønland.

Martin Breum er tidligere vært på ’Deadline’ på DR2 og hører til landets førende kendere af den nye, arktiske dynamik. Lige nu er han aktuel med seks tv-dokumentarer om ’Rigsfællesskabets Historie’ på DR K. I de seneste syv år har han rejst i Arktis – og været på Nordpolen – for at forstå det hele.

I Foredragssalen på Vallekilde blev det hele håndgribeligt i Martin Breums entusiastiske foredrag, som blev suppleret med udpluk af tv-serien, der forklarede konstruktionen med Rigsfællesskabet.

Martin Breum har udgivet flere bøger blandt andet den prisbelønnede Når isen forsvinder.

Martin_Breum_nordpolen

BADNING PÅ NORDPOLEN
Martin Breum har deltaget i en ekspedition til Nordpolen – inklusive badning.

Elever, Forår

KAGE PÅ TVÆRS AF LANDEGRÆNSER

Ungdommens Røde Kors gæster i disse uger Vallekilde Højskole. Tirsdag aften blev der lavet lagkager på tværs af højskoleelever og frivillige fra hele verden.

Læs mere

ET NYT HOLD ER STARTET

Efteråret 2017 er skudt i gang med sang i Foredragssalen. 100 nye elever har dette efterår fundet vej til Vallekilde Højskole.

Læs mere

25. SEPTEMBER – SØREN HEBSGAARD

Hør, hvad smartphones egentlig gør ved os, når journalist Søren Hebsgaard besøger os. I forbindelse med foredraget tester eleverne, om man kan overleve et døgn uden skærme.

Læs mere

ELEVER UDGIVER I BERLINGSKE

Journalisteleverne Signe Stoumann Fosgrau og Sara Hodzic har fået en af deres historier solgt til Berlingske. Den handler om at være jomfru i tyverne, og hvorfor det kan være et tabu.

Læs mere

NIKOLAJ OG SOFIA BLEV GIFT

I weekenden stod den på fiktivt Vallekilde-bryllup, da de to forfatterelever Nikolaj og Sofia for sjov sagde ja til hinanden. Hele arrangementet var gennemført fra top til tå.

Læs mere

KLAR TIL ROSKILDE

Vallekilde Højskoles elever har den seneste uge arbejdet på livet løs for at blive klar til årets Roskilde Festival, hvor de igen i år står for Clean Out Loud-området.

Læs mere

BESØG AF JENS BLENDSTRUP

Forfatterholdet har netop haft besøg af den anmelderroste Jens Blendstrup til en snak om hans specielle skrivestil og fantastiske fader-fortællinger.

Læs mere

VANDBAR TIL DISTORTION

Event-eleverne fra Vallekilde Højskole stod igen i år bag Bar’Vand til gadefesten Distortion. Hør, hvordan de har bygget baren op fra bunden.

Læs mere

DANMARKSMESTER I STORY SLAM

Vallekilde-eleven Elisabeth Platz blev onsdag aften danmarksmester i Story Slam. To personlige historier og en masse god fortælleteknik sikrede hende sejren.

Læs mere

TIDLIGERE ELEV VINDER KRAVLING-PRIS

Johanne Ramskov Erichsen vandt i weekenden en Kravling-pris for sin dækning af asyl- og flygtninge-området i Information.

Læs mere

DOKUMENTARIST: “SPRING UD I DET!”

Hvilke udfordringer er der ved at lave dokumentarfilm? Dokumentarfilmsinstruktør Emil Langballe gæstede Vallekilde med et foredrag om sit liv som filmskaber.

Læs mere

SAMARBEJDE PÅ TVÆRS AF LINJER

Journalist- og tilrettelægger-eleverne har de seneste uger arbejdet sammen på tværs af hovedfag. De skulle finde en sjov historie i lokalområdet og lave deres eget nyhedsindslag.

Læs mere

BIOGRAF UNDER ÅBEN HIMMMEL

Årets første Open Air-biograf løb af stablen med puder, madrasser og Twin Peaks-premiere.

Læs mere

ELEV INTERVIEWEDE UFFE ELBÆK

Alternativets stifter, Uffe Elbæk, gæstede Vallekilde, hvor han blev interviewet af Journalistik-elev Maya Tekeli om sin vejen fra Kaospiloterne til Christianborg.

Læs mere

NY ELEVFORENINGSBESTYRELSE

Til gammel elev-weekend den 5.-7. maj blev der valgt nye kræfter ind i elevforeningens bestyrelse.

Læs mere