CASPAR ERIC UNDERVISTE FORFATTERNE

FORFATTER

Caspar Eric_746x300

#POESI
Caspar Eric (1987) er blevet kaldt “hashtag-generationens digter”. (Han synes selv, det er en “lorte-titel”, fortalte han da han besøgte Vallekilde den 30. marts.) Hvorom alting er debuterede han i 2014 med digtsamlingen 7/11, som med hans egne ord handler om at være ung i 2014, om popsamfundet og angsten for at blive outdated. Caspar Eric modtog debutantprisen Munch Kristensens Kulturlegat 2015 på 50.000 kr. for 7/11.

Senest har Caspar Eric udgivet Nike (2015). I denne bog tager Caspar Eric udgangspunkt i sin egen Cerebrale Parese (dvs. spastisk lammelse) og i et kontant langdigt reflekterer han over betydningen af at leve med et handicap i et samfund som vores.

Caspar Eric er nomineret til Politikens Litteraturpris for digtsamlingen Nike. Læs mere her.

Caspar Eric læste op af sine to digtsamlinger, 7/11 og Nike, samt af den endnu ikke udgivne Avatar. Efter oplæsningen var der tid til, at eleverne kunne stille den prisvindende poet spørgsmål om hans skriveproces.

I forbindelse med Caspar Erics besøg i Vallekilde underviste han også Forfatter-holdet.

Caspar_Eric_746x300160330

PÅ SCENEN
Caspar Eric læste op i Foredragssalen blandt andet nogle nye tekster, fra hans kommende bog.
FORFATTER
tinehoeg_238

EN WEEKEND MED LITTERÆR OVERFLOD

Der var både rutinerede forfattere og nye stjernefrø på programmet, da vi første weekend af februar igen slog dørene op til Vallekildes egen litteraturfestival, Litt Talk.

Læs mere

Thomas Korsgaard_238x120

FORFATTERELEV UDGIVER ROMAN

Thomas Korsgaard gik på Forfatter-holdet i foråret 2016. Nu udkommer hans debutroman.

Læs mere

Emilie_LauraMarie_238x120

NY SCENE TIL LITT TALK

Elever fornyer Vallekildes litteraturfestival, Litt Talk, med en helt ny scene.

Læs mere

Thomas_Sara_238X120

INGEN LITT TALK UDEN ELEVERNE

Igen i år var der litteraturfestival på Vallekilde Højskole. Den 6. og 7. februar bød Litt Talk indenfor til de helt store navne som Kim Leine og Pia Juul og de allernyeste stemmer, som højskolens egne forfatterelever.

Læs mere

Caspar Eric_238x120

CASPAR ERIC UNDERVISTE FORFATTERNE

Den prisvindende unge poet Caspar Eric besøgte Vallekilde, hvor han underviste Forfatterholdet og læste op af sine digtsamlinger.

Læs mere

Jesper_Theilgaard_238x120

THEILGAARD OM KLIMAFORANDRINGER

Metrolog fra DR Jesper Theilgaard fortalte om klimaforandringerne som optakt til, at Forfatter- og Spiludviklingselever skal arbejde med klima i den kommende tid.

Læs mere

CrystalTettey-238x120

AFRIKANSKE ORDKUNSTNERE PÅ BESØG

Afrikanske ordkunstnere besøgte Vallekildes forfatterelever 24. september til en dag om identitet, levende ord og masser af poetry slam.

Læs mere

MU_thumb

GENSYN MED LITT TALK

Litt Talk 2015 kan nu opleves online. Se eller gense blandt andre Carsten Jensen, Maren Uthaug og Lene Kaaberbøl på litteraturfestivalens egen internet-kanal, Litt Talk Channel.

Læs mere

Peter Øvig Knudsen thumbnail

ØVIG FORTALTE OM ETIK

Forfatter og journalist Peter Øvig Knudsen besøgte Vallekilde med et foredrag om sit arbejde som dokumentarist og om de etiske dilemmaer, han er stødt på undervejs.

Læs mere

asta olivia nordentoft

NORDENHOF PÅ FORFATTER-LINJEN

Forfatter-eleverne har haft besøg af den prisvindende forfatter, Asta Olivia Nordenhof, der især er kendt for sine barske prosa-digte.

Læs mere

zambra238

CHILENSK FORFATTERBESØG

Forfatterlinjen fik besøg af den prisbelønnede chilenske forfatter Alejandro Zambra, der er aktuel med sin roman Bonsai på dansk.

Læs mere

CF_thumb

CATHERINE VENDTE HJEM

Catherine François, der gik på Vallekilde Højskoles forfatterlinje i 2011, læste op af sin debut-digtsamling på Litt Talk.

Læs mere

marjelthumb

1. FEB – MINISTER PÅ BESØG

Kulturminister Marianne Jelved lagde vejen forbi Vallekilde Højskole til en snak om litteraturens udfordringer og muligheder.

Læs mere

litt-talk-thumb-2

1.-2. FEB – TEKSTER BLEV TESTET

Under Litt Talk fik flere unge vurderet deres prosa og lyrik af forlagsredaktør Louise Kønigsfelt fra Rosinante & Co.

Læs mere

collingthumb

KASPAR COLLING NIELSEN

Forfatteren Kaspar Colling Nielsen underviser på Vallekilde Højskole. Læs en af elevernes korte venindebogsinterview med ham her.

Læs mere