30. MARTS – JAKOB SCHARF

ARRANGEMENTER

Jakob scharf

FOREDRAG
Tidligere chef for Politiets Efterretningstjeneste Jakob Scharf giver os et indblik i, hvordan terrortruslen har udviklet sig siden terrorangrebene i USA den 11. september 2001, når han gæster Vallekilde Højskole. Scharf vil komme ind på, hvilken betydning denne udvikling har for det danske samfund – herunder om vi skal frygte terror – og hvordan vi bedst kan forebygge og bekæmpe terrorisme.

Fra 2007 til 2013 var Jakob Scharf øverste chef for PET og stod således bag en række beslutninger med vidtrækkende betydning for dansk inden- og udenrigspolitik. Det var under ham, mange af de store danske terrorsager udspillede sig, heriblandt det planlagte angreb på Jyllands-Posten, der blev forpurret i sidste øjeblik, angrebet på Muhammed-tegneren Kurt Westergaard og bomben, der sprang på Hotel Jørgensen i København, som mentes at være tiltænkt Jyllands-Posten.

Senest er Jakob Scharf kommet i vælten med bogen ‘Syv år for PET’, der blev den mest kontroversielle og debaterede bogudgivelse i 2016. Bogen er en insiderberetning om hans tid i PET, og allerede inden udgivelsen nedlagde PET fogedforbud mod, at bogen kom på hylderne. Det kom den dog til sidst, og det kan du sikkert høre meget mere om, når han gæster os her på højskolen.

TID: 30. marts kl. 19.30. Gratis adgang. Alle er velkomne.

ARRANGEMENTER
JS_238

30. MARTS – JAKOB SCHARF

Jakob Scharf, tidligere chef for PET, kaster lys over sin tid i tjenesten, når han gæster os i Vallekilde.

Læs mere

diemer_238

19. APRIL – SOFIE DIEMER

Sofie Diemer debuterede i 2016 med en hudløst ærlig digtsamling om en ung kvinde, der søger efter en mening med det hele. Mød hende på Vallekilde til april, hvor hun også læser op fra LOL-LITA.

Læs mere

Uffe_Elbæk

8. MAJ – UFFE ELBÆK

Alternativets stifter, Uffe Elbæk, gæster Vallekilde til en snak om vejen fra Kaospiloterne til Christianborg.

Læs mere

sh_238

11. MAJ – SØREN HEBSGAARD

Hør, hvad smartphones egentlig gør ved os, når journalist Søren Hebsgaard besøger os. I forbindelse med foredraget tester eleverne, om man kan overleve et døgn uden skærme.

Læs mere

Laura Havgry_238x120

13. AUGUST – HOLDSTART EFTERÅR

Efterårsholdet 2017 starter den 13. august. Vi glæder os.

Læs mere