NAZILA KIVI GÆSTEDE VALLEKILDE

Ikke kategoriseret

FOREDRAG
Tirsdag den 12. september fik vi besøg af Nazila Kivi, som til daglig er redaktør på magasinet Friktion.

På Vallekilde Højskole holdt hun to forskellige oplæg. Det ene handlede om Iran – det andet om feminisme.

Her kan du se lidt om foredragene:

Iran i midten
Hvorfor handler historier om Iran kun om undertrykte kvinder og onde mørkemænd? Er der slet ikke noget godt at sige om samtidens Iran? Og hvorfor ved så få mennesker hvor stor en del af vestlig filosofi og religion, der stammer fra Iran? At Iran har en af de største litteratur- og filmproduktioner i Mellemøsten, og at landet er direkte nabo til Europa?

Nazila Kivi er redaktør for magasinet Friktion, litteraturanmelder på Politiken og ekstern lektor på DIS i faget Families without borders: From adoptions to transnational desires.

I dette foredrag vil hun med udgangspunkt i sin personlige historie nuancere billedet på det land, som hun er født og opvokset i ved at sætte iransk kultur og den iranske diaspora i tiltrængt perspektiv i en verden fuld af stereotyper og fordomme om Iran, en af verdens ældste civilisationer.

Feminisme: Krop, magt og identitet.
”For mig er feminisme at betvivle det universelle”

Hvad er fjerdebølge feminisme og hvordan hænger krop, identitet og magt sammen med feminisme? Hvad betyder identitetspolitik, kulturel appropriering og hvad er intersektionalitet i virkeligheden? Har feminismen forladt klassekampen? Og er fjerdebølge i virkeligheden bare anden bølge i nye klæder? Nazila Kivi vil i dette foredrag og samtale med deltagerne trække nogle paralleller mellem historisk og nutidig feminisme og introducere nogle redskaber til at forstå sammenhængen mellem feminisme, magt og verdens nuværende tilstand.

Ikke kategoriseret

UDSOLGT PÅ JOURNALISTIK

Alle pladser på forårets journalisthold er nu væk. Du kan dog stadig komme et seksugers drømmeforløb. Klik her og læs mere.

Læs mere

FOREDRAG OM ISLAMISK STAT

Hvordan stopper vi radikalisering af unge i Danmark – inklusiv dem, der nu vender tilbage til DK fra Syrien? Deniz Serinci gæster Vallekilde Højskole med sit foredrag om Islamisk Stat.

Læs mere

FORÅRSHOLDET TÆT PÅ UDSOLGT

Det går lige nu rigtig stærkt med tilmeldingerne til forårsholdet. Vi anbefaler dig derfor at tilmelde dig nu, hvis du vil være sikker på at få en plads.

Læs mere

NAZILA KIVI GÆSTEDE VALLEKILDE

Iran og feminisme. Nazila Kivi besøgte tirsdag Vallekilde Højskole med to forskellige foredrag. “Iran i midten” og “Feminisme: Krop, magt og identitet”

Læs mere

ELEVER UDGIVER I BERLINGSKE

Journalisteleverne Signe Stoumann Fosgrau og Sara Hodzic har fået en af deres historier solgt til Berlingske. Den handler om at være jomfru i tyverne, og hvorfor det kan være et tabu.

Læs mere

BESØG AF JENS BLENDSTRUP

Forfatterholdet har netop haft besøg af den anmelderroste Jens Blendstrup til en snak om hans specielle skrivestil og fantastiske fader-fortællinger.

Læs mere

VANDBAR TIL DISTORTION

Event-eleverne fra Vallekilde Højskole stod igen i år bag Bar’Vand til gadefesten Distortion. Hør, hvordan de har bygget baren op fra bunden.

Læs mere

TIDLIGERE ELEV VINDER KRAVLING-PRIS

Johanne Ramskov Erichsen vandt i weekenden en Kravling-pris for sin dækning af asyl- og flygtninge-området i Information.

Læs mere

FOREDRAG MED KASPAR COLLING

Forfatteren bag Den Danske Borgerkrig 2018-24, Kaspar Colling, gæstede Vallekilde.

Læs mere

SUZANNE BRØGGER KOM FORBI

I samtale med Forfatter-elev Thomas Korsgaard fortalte Suzanne Brøgger 1. juni om sit arbejde, om friheden og ensomheden, skammen og døden.

Læs mere

KRISTOFFER ERIKSEN PÅ BESØG

Hvordan kombinerer man satire med seriøs journalistik? Det fortalte morgenradiovært og satiriker Kristoffer Eriksen om 20. april 2016.

Læs mere

SPILFORSKER OM KUNSTEN AT TABE

Spilforsker Jesper Juul besøgte Vallekilde 15. januar og underviste eleverne på Spiludvikling. Han fortalte om, hvordan det kan være, at vi spiller spil, der er urimeligt svære og derfor meget svære at gennemføre.

Læs mere

MEDIELEJR LANDEDE PÅ VALLEKILDE

Danmarks næste generation af journalister deltog sammen med Vallekildes elever i Medielejr 2015. Et flot program blev i kombination med fest og årets første sne til en helt særlig weekend.

Læs mere

TRIERS GÅDERUM

Vallekildes grundlægger, Ernst Trier, har taget en skæbnesvanger beslutning. Han vil tage sit eget liv. Dramaet udspiller sig i et gåderum på Vallekilde Højskole.

Læs mere

FOREDRAG MED TROELS MYLENBERG

Chefredaktør på Fyns Amts Avis og tidligere forstander på Vallekilde, Troels Mylenberg, gæstede højskolen med et foredrag om politik og journalistik den 9. november 2015.

Læs mere