BESØG AF JENS BLENDSTRUP

Forår, Forfatter

FORNEMT FORFATTER-BESØG
Han er et fænomen i dansk litteratur. Med sin helt egen stil og humor har han fået det danske folk til at grine i bøger som “Slagterkoner og bagerenker” og “Ege-ekspeditioner”. På højskolens forfatterhold er Jens Blendstrup derfor også én af de forfattere, som der i år er blevet arbejdet rigtig meget med.

Simon Fruelund, som er lærer på holdet, startede med at introducere ham i begyndelsen af januar, og herfra har eleverne faktisk selv taget forfatterens værker videre. Faktisk er han gået hen og blevet helt kult.

På Elisabeth Platz og Anne Falkners værelse har de flere gange holdt såkaldte “gudstjenester”, hvor de har læst op af Jens Blendstrups bog “Gud taler ud”, som handler om forholdet til hans far.

Derfor var det også ekstra fedt, da Jens Blendstrup i går agerede gæstelærer på forfatterholdet.

“Vi har selv ønsket at få ham ud, og det var virkelig fedt at møde ham. Han er både sjov og inspirerende,” siger Anne.

Anne Falkner har i foråret selv skrevet en bog om sin egen far, som desværre gik bort for et år siden. Og i den skriveproces har hun lært meget af Jens Blendstrup.

“Han håndterer afdøde rigtig godt. Han skildrer dem fantastisk og realistisk, men sørger også for ikke at træde nogen over tæerne,” siger hun.

I løbet af et halvt år plejer der på forfatterholdet at komme 8-10 forskellige gæstelærere. De fleste er eleverne selv med til at vælge.

Læs mere om forfatterholdet her

Forår, Forfatter

ELEVER UDGIVER I BERLINGSKE

Journalisteleverne Signe Stoumann Fosgrau og Sara Hodzic har fået en af deres historier solgt til Berlingske. Den handler om at være jomfru i tyverne, og hvorfor det kan være et tabu.

Læs mere

KLAR TIL ROSKILDE

Vallekilde Højskoles elever har den seneste uge arbejdet på livet løs for at blive klar til årets Roskilde Festival, hvor de igen i år står for Clean Out Loud-området.

Læs mere

BESØG AF JENS BLENDSTRUP

Forfatterholdet har netop haft besøg af den anmelderroste Jens Blendstrup til en snak om hans specielle skrivestil og fantastiske fader-fortællinger.

Læs mere

VANDBAR TIL DISTORTION

Event-eleverne fra Vallekilde Højskole stod igen i år bag Bar’Vand til gadefesten Distortion. Hør, hvordan de har bygget baren op fra bunden.

Læs mere

TIDLIGERE ELEV VINDER KRAVLING-PRIS

Johanne Ramskov Erichsen vandt i weekenden en Kravling-pris for sin dækning af asyl- og flygtninge-området i Information.

Læs mere

DOKUMENTARIST: “SPRING UD I DET!”

Hvilke udfordringer er der ved at lave dokumentarfilm? Dokumentarfilmsinstruktør Emil Langballe gæstede Vallekilde med et foredrag om sit liv som filmskaber.

Læs mere

SAMARBEJDE PÅ TVÆRS AF LINJER

Journalist- og tilrettelægger-eleverne har de seneste uger arbejdet sammen på tværs af hovedfag. De skulle finde en sjov historie i lokalområdet og lave deres eget nyhedsindslag.

Læs mere

ELEV INTERVIEWEDE UFFE ELBÆK

Alternativets stifter, Uffe Elbæk, gæstede Vallekilde, hvor han blev interviewet af Journalistik-elev Maya Tekeli om sin vejen fra Kaospiloterne til Christianborg.

Læs mere

DIGTOPLÆSNING MED THEIS ØRNTOFT

Digteren Theis Ørntoft gæstede Vallekilde Højskole den 3. maj, hvor han læste op af sine digte.

Læs mere

FOREDRAG MED KASPAR COLLING

Forfatteren bag Den Danske Borgerkrig 2018-24, Kaspar Colling, gæstede Vallekilde.

Læs mere

FLYGTNINGE PÅ BESØG

Vallekilde havde fint besøg af 16 uledsagede mindreårige asylansøgere i forbindelse med forårets temauge.

Læs mere

ELEVER BAG NORDIC GAME JAM

Elever fra Event og Spiludvikling havde – bogstaveligt talt – en finger med i spillet, da verdens største game jam blev afholdt i København den 8. til 10. april 2016.

Læs mere

KRISTOFFER ERIKSEN PÅ BESØG

Hvordan kombinerer man satire med seriøs journalistik? Det fortalte morgenradiovært og satiriker Kristoffer Eriksen om 20. april 2016.

Læs mere

MARTIN BREUM OM ARKTIS

Iskolde Arktis er blevet et politisk hotspot. Journalist og forfatter Martin Breum fortalte hvorfor, da han besøgte Vallekilde Højskole 21. marts 2016.

Læs mere

MODERNE HISTORIEFORTÆLLER

En kikset tungeslasker og en pose Meny-chips, der bliver spist på en ganske særlig måde. Vallekilde får historiefortæller Aske Ebbesen på besøg den 20. januar 2016 til en aften fuld af gode historier.

Læs mere