ELEVER BAG FESTIVALOPLEVELSE

DESIGN, EVENT

Afsnit_container151104

ELEVER OPBYGGER INNOVATIONSFESTIVAL

Af Peter Thomsen, elev på Journalistik-holdet efteråret 2015
250 europaller, en container med værktøj og materialer, tre fra højskolens køkken og en tredjedel af Vallekilde Højskole. Det var opskriften, da elever var med til at afvikle innovationsfestivalen ’Afsnit I’ i Stenløse midt i november.

Festivalen, der promoverer bæredygtig ideudvikling, arbejdede sammen med hovedfagene Design, Event, Lederskab og Håndværk, så de sammen kunne omdanne Stenløse Kulturhus til en anderledes festivaloplevelse.

På tværs af hovedfag
Eleverne havde arbejdet intenst med den praktiske side af Afsnit I i tre uger op til festivalens start. Opgaven var at give de kommunalt ejede lokaler et nyt designmæssigt udtryk med et begrænset budget og 250 lånte europaller.

”Det var min første oplevelse med at være projektleder, så det er fedt, at det var på så stort et projekt,” fortæller Sofie Hjortdal, der er elev på Event-linjen til daglig.

Elever fra hovedfagene Forfatter, Journalistik og Tilrettelægger støttede op om deres højskolekammerater og var med til at afvikle festivalen.

”Det var sjovt at se, hvad Bureauet laver,” siger Daniel Bylov Møller, elev på Journalistik.
”Det var spændende at opleve, at selvom det var lidt kaotisk nogle gange, var der stadig super god stemning,” uddyber han.

Forfatter-holdet læste op
Under Afsnit I var Vallekildes Forfatter-elever på scenen, hvor de læste op af tekster, de har arbejdet med under emnet ’mennesket, natur og klima’.

”Selvom vi selv udgjorde en god del af publikum, var det fedt, at vi kunne læse op uden for skolen og støtte hinanden undervejs,” forklarer Forfatter-elev Emma Løber Grundholm med et smil.

Afsnit_stor_sav151105

DET TUNGE SKYTS
Søren Errboe Sørensen og Mie Lykkeberg havde gang i de store maskiner for at opbygge festivalen.

Afsnit_pallevæg151112

BLOMSTRENDE PALLER
250 europaller blev brugt på utraditionel vis – her som plantevæg.

Afsnit_cafe151112

LÆKKER CAFE
En af opgaverne for Vallekildes elever var at opbygge og afvikle festivalens café.

Emma_AfsnitI141111

LEVENDE ORD
Emma Løber Grundholm var en af de Forfatter-elever, der læste op på Afsnit I.
DESIGN, EVENT

CPH MAKER VAR EN SUCCES

Eleverne på Design&Maker og Event&Lederskab var i weekenden i København for at hjælpe til med forberedelserne af festivalen Copenhagen Maker.

Læs mere

ELEVER VINDER HACKATHON

Hvordan kan man genanvende brugte luftmadrasser? Det gav nogle af Vallekildes elever et godt bud på i weekenden. Nu er de 10.000 kroner rigere.

Læs mere

VANDBAR TIL DISTORTION

Event-eleverne fra Vallekilde Højskole stod igen i år bag Bar’Vand til gadefesten Distortion. Hør, hvordan de har bygget baren op fra bunden.

Læs mere

CLEAN OUT LOUD IGEN I ÅR

Igen i år står elever fra Vallekilde bag Clean Out Loud på Roskilde Festival. Projektet sørger for, at festivalpladsen efterlades efter festivalen uden spor af det festende folk.

Læs mere

EN WEEKEND MED LITTERÆR OVERFLOD

Der var både rutinerede forfattere og nye stjernefrø på programmet, da vi første weekend af februar igen slog dørene op til Vallekildes egen litteraturfestival, Litt Talk.

Læs mere

VOLLEY MED FLYGTNINGE

Vallekildes Event-elever bød sammen med DFUNK sidst i november velkommen til en landsdækkende volleyturnering for unge med flygtningebaggrund.

Læs mere

KONCERT: BREMER/MCCOY

5. oktober spillede den nytænkende jazzduo Bremer/McCoy en fabelagtig koncert på Vallekilde Højskole.

Læs mere

JAKOB BRO TRIO GAV KONCERT

Vallekilde og gæster kunne nyde den fabelagtige jazzguitarist Jakob Bro og hans trio, som gav koncert på højskolen den 28. november 2016.

Læs mere

VALLEKILDEBAR PÅ DISTORTION

Vallekilde Højskole var med på Distortion i København, klar til at servicere de mange festivalgængere med vand og spil.

Læs mere

ELEVER BAG NORDIC GAME JAM

Elever fra Event og Spiludvikling havde – bogstaveligt talt – en finger med i spillet, da verdens største game jam blev afholdt i København den 8. til 10. april 2016.

Læs mere

SKARPE RIM OG GYLDNE DAMER

Event-elever afviklede en stor hiphopkoncert på Forbrændingen den 19. februar. Det blev en aften med rå rim, håndtegn og guldøl galore.

Læs mere

NY SCENE TIL LITT TALK

Elever fornyer Vallekildes litteraturfestival, Litt Talk, med en helt ny scene.

Læs mere

ELEVER BAG FESTIVALOPLEVELSE

Vallekilde-elever stod bag både opbygning, afvikling og en del af indholdet på innovationsfestivalen Afsnit I i november 2015.

Læs mere

FORTSÆTTER EFTER TUDEDAG

Vallekilde kan for nogen være svær at slippe. En del af højskolens elever fortsætter med at være involveret i projekter efter deres ophold slutter.

Læs mere

JAZZ I VERDENSKLASSE

Den anerkendte jazzpianist August Rosenbaum gav koncert på Vallekilde Højskole.

Læs mere