BUREAUET GØR ROSKILDE GRØNNERE

DESIGN, EVENT, LEDERSKAB

COL2014_746

CLEAN OUT LOUD
Tomme øldåser, pizzabakker, kapsler, sodavandsflasker og madpapir. Efter otte intense dage er Roskilde Festival oversvømmet med skrald. Og netop nu står festivalen med et oprydningsarbejde, der vil strække sig over flere uger.

Men ikke i campingområde E, der også kendt som Clean Out Loud. Her kan græsset ses endnu, dåserne er sorterede og sendt til genbrug og madpapiret samlet sammen og kørt af sted. Alt sammen takket være Vallekilde Højskoles kreative linje Bureauet, som står for planlægningen, koordineringen og gennemførelsen af Clean Out Loud-projektet. De i alt 25 elever fra Bureauet har arbejdet i døgndrift på at få lejrene til at sikre et areal, der var ligeså grønt og skraldefrit, som da de ankom om søndagen og satte de første teltpløkker i jorden. Og det lykkedes.

Fest med stil
4.000 festivaldeltagere havde fået plads i Clean Out Loud-området, hvor lejrene forpligter sig til at feste med stil. Højt og larmende – men rent. Hver dag afviklede Bureauet for eksempel skraldeparader i bedste karnevalsstil med dans, musik og udklædninger, hvor affald fra lejrene indsamledes. Og så arrangerede de daglige konkurrencer, hvor de forskellige lejre indbyrdes konkurrerede om at samle mest muligt skrald, som blev sorteret og sendt til genanvendelse. Der var ingen løftede pegefingre, kun masser af fest, god stemning og samarbejde.

Det er fjerde gang i træk, at Clean Out Loud afvikles. Deltagertallet og interessen for projektet er steget støt igennem årene, og opbakningen i år har overgået alle forventninger. Sidste år lykkedes det Clean Out Loud at skabe en mærkbar forskel fra almindelige lejres affaldsaftryk på festivalen. I år er der endnu længere mellem affaldet i Område E.

OM CLEAN OUT LOUD
Vallekilde Højskoles kreative linje ’Bureauet’ organiserer Clean Out Loud i samarbejde med Roskilde Festival Højskole og Roskilde Festival. Ideen er at igangsætte en kultur- og mentalitetsændring blandt festivalens deltagere i forhold til deres produktion og håndtering af skrald og affald, så festivalen på sigt kan blive endnu mere bæredygtig.

OM BUREAUET
Elever på Vallekilde Højskoles linje ’Bureauet’ fokuserer på events, design, håndværk og lederskab. Ud over Roskilde Festival samarbejder Bureauet blandt andet med Distortion og w00t – Copenhagen Play Festival.

Se billeder fra projektet her: https://www.flickr.com/photos/siden1865/sets/72157646006532862/

COL 2014 - LQ-6733_746

1_746

COL 2014 - LQ-6898_746

DESIGN, EVENT, LEDERSKAB

CPH MAKER VAR EN SUCCES

Eleverne på Design&Maker og Event&Lederskab var i weekenden i København for at hjælpe til med forberedelserne af festivalen Copenhagen Maker.

Læs mere

ELEVER VINDER HACKATHON

Hvordan kan man genanvende brugte luftmadrasser? Det gav nogle af Vallekildes elever et godt bud på i weekenden. Nu er de 10.000 kroner rigere.

Læs mere

VANDBAR TIL DISTORTION

Event-eleverne fra Vallekilde Højskole stod igen i år bag Bar’Vand til gadefesten Distortion. Hør, hvordan de har bygget baren op fra bunden.

Læs mere

CLEAN OUT LOUD IGEN I ÅR

Igen i år står elever fra Vallekilde bag Clean Out Loud på Roskilde Festival. Projektet sørger for, at festivalpladsen efterlades efter festivalen uden spor af det festende folk.

Læs mere

EN WEEKEND MED LITTERÆR OVERFLOD

Der var både rutinerede forfattere og nye stjernefrø på programmet, da vi første weekend af februar igen slog dørene op til Vallekildes egen litteraturfestival, Litt Talk.

Læs mere

VOLLEY MED FLYGTNINGE

Vallekildes Event-elever bød sammen med DFUNK sidst i november velkommen til en landsdækkende volleyturnering for unge med flygtningebaggrund.

Læs mere

KONCERT: BREMER/MCCOY

5. oktober spillede den nytænkende jazzduo Bremer/McCoy en fabelagtig koncert på Vallekilde Højskole.

Læs mere

JAKOB BRO TRIO GAV KONCERT

Vallekilde og gæster kunne nyde den fabelagtige jazzguitarist Jakob Bro og hans trio, som gav koncert på højskolen den 28. november 2016.

Læs mere

VALLEKILDEBAR PÅ DISTORTION

Vallekilde Højskole var med på Distortion i København, klar til at servicere de mange festivalgængere med vand og spil.

Læs mere

ELEVER BAG NORDIC GAME JAM

Elever fra Event og Spiludvikling havde – bogstaveligt talt – en finger med i spillet, da verdens største game jam blev afholdt i København den 8. til 10. april 2016.

Læs mere

SKARPE RIM OG GYLDNE DAMER

Event-elever afviklede en stor hiphopkoncert på Forbrændingen den 19. februar. Det blev en aften med rå rim, håndtegn og guldøl galore.

Læs mere

NY SCENE TIL LITT TALK

Elever fornyer Vallekildes litteraturfestival, Litt Talk, med en helt ny scene.

Læs mere

ELEVER BAG FESTIVALOPLEVELSE

Vallekilde-elever stod bag både opbygning, afvikling og en del af indholdet på innovationsfestivalen Afsnit I i november 2015.

Læs mere

FORTSÆTTER EFTER TUDEDAG

Vallekilde kan for nogen være svær at slippe. En del af højskolens elever fortsætter med at være involveret i projekter efter deres ophold slutter.

Læs mere

JAZZ I VERDENSKLASSE

Den anerkendte jazzpianist August Rosenbaum gav koncert på Vallekilde Højskole.

Læs mere