BUREAUET

BUREAUET

ET PROJEKTKOLLEKTIV FOR EN BEDRE VERDEN

BUREAUET er et kreativt arbejdsfællesskab, der udgøres af fagene Lederskab, Event, Design og Håndværk. BUREAUET løser forskellige projektopgaver, hvor de fire fagligheder bringes i spil på forskellig vis. Det vil sige, at der på alle projekterne er opgaver relateret til henholdsvis lederskab, event, design og håndværk. Eleverne på BUREAUET arbejder sammen fra dag et og gennemfører projekterne i fællesskab. Nogle gange er undervisningen fælles, som fx. ved ideudvikling, projektstyring og pitch og præsentation, da disse emner er relevante for alle, mens den andre gange er opdelt afhængig af fag og projekt. Eleverne har mulighed for at holde sig til deres valgte hovedfagslinje hele vejen igennem forløbet eller afprøve forskellige fagligheder undervejs.

INDHOLD
INDHOLD_2
DE 4 FAG

BUREAUET udgøres af følgende 4 fag:

LEDERSKAB
Læs om Lederskab her.

EVENT
Læs om Event her.

DESIGN
Læs om Design her.

HÅNDVÆRK
Læs om Håndværk her.

UNDERVISERNE

EVENT
THOMAS BURØ
thomasb@vallekilde.dk
Thomas er født i 1977 i det mørke, mørke Sjælland. Siden han samlede en smadret guitar op i 9. klasse, har han spillet musik. Det har bragt ham rundt på mange mere eller mindre tvivlsomme spillesteder i verden. I 1998 samlede han sin første filosofibog op, og i 2007 mente RUC endelig, på papiret, at han var filosof. Han prøver altid at få ting til at ske og den første event, han arrangerede, var en punkrock koncert i sin mors indkørsel. Det var ikke populært i Regstrup. Siden da har han arrangeret turneer, festivaler, koncerter, teaterstykker, workshops, seminarer og børnefødselsdage. Han tegner pænt godt, er rimelig god til at lave æblekage og elsker science Fiction film.

DESIGN
MATHIAS STILLING AMBUS
mathias@vallekilde.dk
Uddannet fra Kunstakademiets Designskole i 2010 med en master i visuel kommunikation. Mathias er meget optaget af, at design skal være mere end pænt og hans projekt, PENGUIN ARMY – en kampagne mod global opvarmning, der opnåede anerkendelse med en finaleplads i verdens største designpris, INDEX:AWARD, i 2009 – er et godt eksempel på dette.

Mia-billede

LEDERSKAB
MIA BEYER
mia@vallekilde.dk
Cand. mag. i International Udvikling- og Afrikastudier. Mia har boet i det meste af verden. Hun har udviklet, faciliteret og ledet adskillige projekter både nationalt og internationalt indenfor bl.a. ungdomsaktivisme, medier og social forandring. I to år var hun kampagneleder på Operation Dagsværk. Mia har desuden sin egen virksomhed miabeyer.com, hvor hun skræddersyer undervisningsforløb og workshops til virksomheder, uddannelsesinstitutioner og internationale organisationer. Siden 2011 har hun trænet et bloggernetværk i Irak.

HÅNDVÆRK
KEVIN GEAREY
Kevin har igennem flere år været projektleder i Bureau Detours, der skaber sociale miljøer i det offentlige rum. Er autodidakt håndværker og har opereret i grænselandet mellem kunst, design og arkitektur. Han har udstillet i ind- og udland, lavet byfornyelsesprojekter for kommuner og afholdt byggeworkshops m.m. Kevin arbejder på et længerevarende projekt – en containerby i Københavns nordvestkvarter.
BESØG OS
Hvis du overvejer at tage på højskole, vil vi gerne invitere dig på besøg i Vallekilde, så du kan se om det er noget for dig. Vi betaler din transport og giver en god frokost. Klik her for at arrangere et besøg.
TILMELDING

DIT NAVN

DIN E-MAIL

DIT TELEFONNUMMER

ØNSKET STARTDATO

ØNSKET SLUTDATO

ØNSKET HOVEDFAG

EVENTUELLE SPØRGSMÅL

ROBOTFILTER
captcha
Indtast ovenstående bogstaver og tal her

ELEVER UDGIVER I BERLINGSKE

Journalisteleverne Signe Stoumann Fosgrau og Sara Hodzic har fået en af deres historier solgt til Berlingske. Den handler om at være jomfru i tyverne, og hvorfor det kan være et tabu.

Læs mere

NIKOLAJ OG SOFIA BLEV GIFT

I weekenden stod den på fiktivt Vallekilde-bryllup, da de to forfatterelever Nikolaj og Sofia for sjov sagde ja til hinanden. Hele arrangementet var gennemført fra top til tå.

Læs mere

KLAR TIL ROSKILDE

Vallekilde Højskoles elever har den seneste uge arbejdet på livet løs for at blive klar til årets Roskilde Festival, hvor de igen i år står for Clean Out Loud-området.

Læs mere

BESØG AF JENS BLENDSTRUP

Forfatterholdet har netop haft besøg af den anmelderroste Jens Blendstrup til en snak om hans specielle skrivestil og fantastiske fader-fortællinger.

Læs mere

TILRETTELÆGGERE LAVER QUIZSHOW

Tilrettelægger-eleverne har netop afsluttet deres hovedfag. En af grupperne havde lavet en “Kend din elev”-quiz for lærerne.

Læs mere

VANDBAR TIL DISTORTION

Event-eleverne fra Vallekilde Højskole stod igen i år bag Bar’Vand til gadefesten Distortion. Hør, hvordan de har bygget baren op fra bunden.

Læs mere

DANMARKSMESTER I STORY SLAM

Vallekilde-eleven Elisabeth Platz blev onsdag aften danmarksmester i Story Slam. To personlige historier og en masse god fortælleteknik sikrede hende sejren.

Læs mere

TIDLIGERE ELEV VINDER KRAVLING-PRIS

Johanne Ramskov Erichsen vandt i weekenden en Kravling-pris for sin dækning af asyl- og flygtninge-området i Information.

Læs mere

DOKUMENTARIST: “SPRING UD I DET!”

Hvilke udfordringer er der ved at lave dokumentarfilm? Dokumentarfilmsinstruktør Emil Langballe gæstede Vallekilde med et foredrag om sit liv som filmskaber.

Læs mere

SAMARBEJDE PÅ TVÆRS AF LINJER

Journalist- og tilrettelægger-eleverne har de seneste uger arbejdet sammen på tværs af hovedfag. De skulle finde en sjov historie i lokalområdet og lave deres eget nyhedsindslag.

Læs mere

BIOGRAF UNDER ÅBEN HIMMMEL

Årets første Open Air-biograf løb af stablen med puder, madrasser og Twin Peaks-premiere.

Læs mere

SPILUDVIKLERE PÅ KONFERENCE

Spiludviklerne har netop været tre dage i Malmø på Nordic Game Conference, hvor de lærte om alt fra lyddesign til storytelling i spil.

Læs mere

ELEV INTERVIEWEDE UFFE ELBÆK

Alternativets stifter, Uffe Elbæk, gæstede Vallekilde, hvor han blev interviewet af Journalistik-elev Maya Tekeli om sin vejen fra Kaospiloterne til Christianborg.

Læs mere

ELEV HOLDT 1. MAJ-TALE PÅ P1

På arbejdernes internationale kampdag 2017 kunne man høre en ganske særlig tale i P1: Vallekilde-elev Amie Arense Bah holdt 1. maj-tale.

Læs mere

DIGTOPLÆSNING MED THEIS ØRNTOFT

Digteren Theis Ørntoft gæstede Vallekilde Højskole den 3. maj, hvor han læste op af sine digte.

Læs mere

HØJSKOLERNES DAG – HVER DAG

Har du lyst til at besøge Vallekilde Højskole? Her kan du læse mere om, hvordan du arrangerer et besøg.

Læs mere

ELEVER STOPPER MADSPILD

Elever fra Tilrettelægger-holdet inviterede hele byen til skraldemiddag lavet af overskudsfødevarer for at sætte fokus på madspild.

Læs mere

UD I RUMMET MED ANDREAS MOGENSEN

10. marts rejste vi langt ud i rummet, da vi havde besøg af den danske astronaut, Andreas Mogensen.

Læs mere

VALLEKILDE BAG TALERSKOLE FOR UNGE

Vallekilde Højskole står bag projektet Røst – en ny talerskole for unge på landets højskoler.

Læs mere

SPIL SOM PTSD-BEHANDLING

Kan computerspil hjælpe PTSD-ramte krigsveteraner med at overkomme dagligdags opgaver som besøg i supermarkedet? Det gjorde spiludvikler Christoffer Holmgård os klogere på, da han besøgte Vallekilde.

Læs mere

CLEAN OUT LOUD IGEN I ÅR

Igen i år står elever fra Vallekilde bag Clean Out Loud på Roskilde Festival. Projektet sørger for, at festivalpladsen efterlades efter festivalen uden spor af det festende folk.

Læs mere

EN WEEKEND MED LITTERÆR OVERFLOD

Der var både rutinerede forfattere og nye stjernefrø på programmet, da vi første weekend af februar igen slog dørene op til Vallekildes egen litteraturfestival, Litt Talk.

Læs mere

FORFATTERELEV UDGIVER ROMAN

Thomas Korsgaard gik på Forfatter-holdet i foråret 2016. Nu udkommer hans debutroman.

Læs mere

2 KILLINGER TIL KLASSEFESTEN 3

Journalist-elever tog i biografen og anmeldte Klassefesten 3, der er optaget på Vallekilde Højskole.

Læs mere

VOLLEY MED FLYGTNINGE

Vallekildes Event-elever bød sammen med DFUNK sidst i november velkommen til en landsdækkende volleyturnering for unge med flygtningebaggrund.

Læs mere

13. AUGUST – HOLDSTART EFTERÅR

Efterårsholdet 2017 starter den 13. august. Vi glæder os.

Læs mere

MADS BRÜGGER PÅ BESØG

For Mads Brügger er langskaftede ridestøvler et journalistisk værktøj. Han er kendt for sin gonzo-tilgang til journalistikken – og 26. oktober besøgte han Vallekilde.

Læs mere

FOTOKUNST OM RUMVÆSNER

Vallekilde kom i nærkontakt med en virkelighed befolket af rumvæsner, da de tre fotografer bag fotobogen Phenomena om USAs UFO-miljø besøgte højskolen.

Læs mere

JAKOB BRO TRIO GAV KONCERT

Vallekilde og gæster kunne nyde den fabelagtige jazzguitarist Jakob Bro og hans trio, som gav koncert på højskolen den 28. november 2016.

Læs mere

ESBEN BJERRE PÅ VALLEKILDE

Radio- og tv-vært Esben Bjerre besøgte Vallekilde Højskole, for at fortælle om sin karriere fra journalistpraktikant til kendis og stilikon med egen slipsekollektion.

Læs mere

SUZANNE BRØGGER KOM FORBI

I samtale med Forfatter-elev Thomas Korsgaard fortalte Suzanne Brøgger 1. juni om sit arbejde, om friheden og ensomheden, skammen og døden.

Læs mere

KAGEBORD SOM VALGFAG

Vallekilde har fået et nyt valgfag: sønderjysk kagebord. Hindbærroulader, citronmåner, kringler og småkager blander sig med gode historier om, hvor vi kommer fra, og hvor vi er på vej hen.

Læs mere

6. JUNI – ANNETTE BIRKMANN

Annette Birkmann sagde sit advokat-job op, rejste til Sydamerika og krydsede kontinentet på motorcykel. Hør hende fortælle om at finde modet til at forfølge sine drømme, når hun besøger Vallekilde.

Læs mere

15. JUNI – HELLE HARNISCH

Hvordan påvirker det et menneske at være børnesoldat? Gennem fire år har ph.d. Helle Harnisch fulgt en række tidligere børnesoldater i Uganda. Kom og hør om hendes spændende feltarbejde.

Læs mere