BAG OM BANDEKONFLIKTEN

Journalistik, Journalistik

BUHr_746

FOREDRAG MED CLAUS BUHR
Claus Buhr tog os med bag kulissen i sit foredrag om bandekonflikten på Vallekilde Højskole 1. april. Den erfarne retsreporter gik i dybden med de mange episoder, der indtil videre har ført til anholdelsen af flere hundrede mænd, hvor omkring 130 af dem i dag sidder bag tremmer – de fleste er stadig varetægtsfængslet og venter på en retssag, mens enkelte allerede er blevet dømt.

Journalist og DR Nyheders rets- og sikkerhedskorrespondent, Claus Buhr, har beskæftiget sig med kriminalstof siden Nørrebrourolighederne i 1993. Sidste år udgav han bogen om Amagermanden, hvor han igennem interviews og research forsøgte at afdække Amagermandens forbrydelser helt fra begyndelsen.

GÆSTELÆRER
Samme dag fik højskolens journalistelever Claus Buhr på besøg som gæstelærer. For hvordan dækker man terrorsager med den journalistiske integritet i behold, og hvordan håndterer man trusler mod sig selv på arbejdet? Og hvordan er det lige, du som journalist skal optræde i retten? Det blev temaerne for undervisningen for de 70 elever, som i disse uger er ved at gøre sig klar til optagelsesprøverne på journalistuddannelserne.

”Det bliver rigtig spændende at få Claus på besøg igen. Det vil give journalisteleverne en masse inspiration og viden fra en af landets mest erfarne retsreportere, som de får mulighed for at afprøve med det samme,” siger journalistlinjens hovedlærer, Michael Strangholt.

Journalistik, Journalistik

ELEVER UDGIVER I BERLINGSKE

Journalisteleverne Signe Stoumann Fosgrau og Sara Hodzic har fået en af deres historier solgt til Berlingske. Den handler om at være jomfru i tyverne, og hvorfor det kan være et tabu.

Læs mere

TIDLIGERE ELEV VINDER KRAVLING-PRIS

Johanne Ramskov Erichsen vandt i weekenden en Kravling-pris for sin dækning af asyl- og flygtninge-området i Information.

Læs mere

DOKUMENTARIST: “SPRING UD I DET!”

Hvilke udfordringer er der ved at lave dokumentarfilm? Dokumentarfilmsinstruktør Emil Langballe gæstede Vallekilde med et foredrag om sit liv som filmskaber.

Læs mere

SAMARBEJDE PÅ TVÆRS AF LINJER

Journalist- og tilrettelægger-eleverne har de seneste uger arbejdet sammen på tværs af hovedfag. De skulle finde en sjov historie i lokalområdet og lave deres eget nyhedsindslag.

Læs mere

ELEV INTERVIEWEDE UFFE ELBÆK

Alternativets stifter, Uffe Elbæk, gæstede Vallekilde, hvor han blev interviewet af Journalistik-elev Maya Tekeli om sin vejen fra Kaospiloterne til Christianborg.

Læs mere

ELEVER SKRIVER FOR EUROMAN.DK

Elever fra Journalistik-holdet udkommer med artikler på Euroman.dk og netmediet Udpost.

Læs mere

2 KILLINGER TIL KLASSEFESTEN 3

Journalist-elever tog i biografen og anmeldte Klassefesten 3, der er optaget på Vallekilde Højskole.

Læs mere

MADS BRÜGGER PÅ BESØG

For Mads Brügger er langskaftede ridestøvler et journalistisk værktøj. Han er kendt for sin gonzo-tilgang til journalistikken – og 26. oktober besøgte han Vallekilde.

Læs mere

FOTOKUNST OM RUMVÆSNER

Vallekilde kom i nærkontakt med en virkelighed befolket af rumvæsner, da de tre fotografer bag fotobogen Phenomena om USAs UFO-miljø besøgte højskolen.

Læs mere

ESBEN BJERRE PÅ VALLEKILDE

Radio- og tv-vært Esben Bjerre besøgte Vallekilde Højskole, for at fortælle om sin karriere fra journalistpraktikant til kendis og stilikon med egen slipsekollektion.

Læs mere

USA-KORRESPONDENT PÅ BESØG

Journalist Oliver Routhe Skov besøgte Vallekilde og gav et indblik i det delte USA, hvor eliten holder en fest, som størstedelen af befolkningen ikke er inviteret med til.

Læs mere

KRISTOFFER ERIKSEN PÅ BESØG

Hvordan kombinerer man satire med seriøs journalistik? Det fortalte morgenradiovært og satiriker Kristoffer Eriksen om 20. april 2016.

Læs mere

JOURNALISTIK OG SPIL I EET

Fotojournalist Steven Achiam fortalte om den prisvindende interaktive dokumentar Deadline Athen på Vallekilde Højskole den 8. december 2015.

Læs mere

MEDIELEJR LANDEDE PÅ VALLEKILDE

Danmarks næste generation af journalister deltog sammen med Vallekildes elever i Medielejr 2015. Et flot program blev i kombination med fest og årets første sne til en helt særlig weekend.

Læs mere

SENESTE NYT FRA LIBANON

Lilleputnationen Libanon formår trods umulige odds at opretholde fred og orden midt i et overophedet Mellemøsten. Det fortalte journalist Asger Gørup Nielsen på Vallekilde en regnvåd novemberaften.

Læs mere