DANMARKSMESTER I STORY SLAM

Elever, FORFATTER

DANMARKMESTER I STORY SLAM
Vallekilde-eleven Elisabeth Platz har netop vundet DM i Story Slam og kan derfor kalde sig for landets bedste historiefortæller.

Ledsaget af en god flok heppere fra højskolen, kørte hun onsdag eftermiddag af sted mod Ollerup på Sydfyn, hvor finalen skulle stå.

Story Slam er en retorisk disciplin, hvor man på under fem minutter skal fortælle publikum en gribende historie, som tager udgangspunkt i ens eget liv.

“Rejs hjem, hvor du kommer fra”
“Mit barn skal ikke vokse op med sådan nogle som dig, så det kunne være fedt, hvis du rejste hjem, hvor du kommer fra.”

Sådan fik Elisabeth at vide, da hun var 9 år og ventede på bussen. En fremmed mand gik hen til hende og bad hende rejse hjem til det land, hvor hun kommer fra. Og med barnlig naivitet tog hun hjem på sit barneværelse, pakkede kufferten og fortalte forældrene, at nu rejste hun altså til Columbia.

Dette var en af de to historier, som Elisabeth fortalte for publikummet på Sydfyn. Tre uger tidligere havde hun allerede fortalt den på Vallekilde, da hun kvalificerede sig til finalen gennem en workshop.

Siden sidst kunne man også kunne godt mærke, at historien var blevet pudset, slebet og optimeret de helt rigtige steder. Med flest stemmer tog Elisabeth sejren foran tre andre finalister.

Derudover havde Elisabeth fundet en anden historie frem fra gemmerne, som handlede om dengang hun flyttede hjemmefra, men indså at hun ikke var klar til det. Derfor flyttede hun hjem igen og baksede lidt med tilværelsen. Her endte en lille pige fra genbohuset dog med at være redningen. Elisabeth begyndte at passe hende, og når de to var sammen, kunne hun lægge alle sine voksen-bekymringer fra sig.

Bekymringer havde hun dog ingen af på scenen. Alt gik som smurt, og publikum var begejstrede.

Og det er formentlig ikke sidste gang, at den veltalende Vallekilde-elev prøver kræfter med genren.

“Det har været sjovt at prøve det her Story Slam gennem højskolen. Jeg kunne godt være frisk på at lave mere af sådan noget,” siger hun.

Se Elisabeth fortælle historien her

Elever, FORFATTER

KAGE PÅ TVÆRS AF LANDEGRÆNSER

Ungdommens Røde Kors gæster i disse uger Vallekilde Højskole. Tirsdag aften blev der lavet lagkager på tværs af højskoleelever og frivillige fra hele verden.

Læs mere

ET NYT HOLD ER STARTET

Efteråret 2017 er skudt i gang med sang i Foredragssalen. 100 nye elever har dette efterår fundet vej til Vallekilde Højskole.

Læs mere

25. SEPTEMBER – SØREN HEBSGAARD

Hør, hvad smartphones egentlig gør ved os, når journalist Søren Hebsgaard besøger os. I forbindelse med foredraget tester eleverne, om man kan overleve et døgn uden skærme.

Læs mere

NIKOLAJ OG SOFIA BLEV GIFT

I weekenden stod den på fiktivt Vallekilde-bryllup, da de to forfatterelever Nikolaj og Sofia for sjov sagde ja til hinanden. Hele arrangementet var gennemført fra top til tå.

Læs mere

DANMARKSMESTER I STORY SLAM

Vallekilde-eleven Elisabeth Platz blev onsdag aften danmarksmester i Story Slam. To personlige historier og en masse god fortælleteknik sikrede hende sejren.

Læs mere

SAMARBEJDE PÅ TVÆRS AF LINJER

Journalist- og tilrettelægger-eleverne har de seneste uger arbejdet sammen på tværs af hovedfag. De skulle finde en sjov historie i lokalområdet og lave deres eget nyhedsindslag.

Læs mere

BIOGRAF UNDER ÅBEN HIMMMEL

Årets første Open Air-biograf løb af stablen med puder, madrasser og Twin Peaks-premiere.

Læs mere

ELEV INTERVIEWEDE UFFE ELBÆK

Alternativets stifter, Uffe Elbæk, gæstede Vallekilde, hvor han blev interviewet af Journalistik-elev Maya Tekeli om sin vejen fra Kaospiloterne til Christianborg.

Læs mere

NY ELEVFORENINGSBESTYRELSE

Til gammel elev-weekend den 5.-7. maj blev der valgt nye kræfter ind i elevforeningens bestyrelse.

Læs mere

ELEV HOLDT 1. MAJ-TALE PÅ P1

På arbejdernes internationale kampdag 2017 kunne man høre en ganske særlig tale i P1: Vallekilde-elev Amie Arense Bah holdt 1. maj-tale.

Læs mere

DIGTOPLÆSNING MED THEIS ØRNTOFT

Digteren Theis Ørntoft gæstede Vallekilde Højskole den 3. maj, hvor han læste op af sine digte.

Læs mere

HØJSKOLERNES DAG – HVER DAG

Har du lyst til at besøge Vallekilde Højskole? Her kan du læse mere om, hvordan du arrangerer et besøg.

Læs mere

ELEVER STOPPER MADSPILD

Elever fra Tilrettelægger-holdet inviterede hele byen til skraldemiddag lavet af overskudsfødevarer for at sætte fokus på madspild.

Læs mere

UNGE OG PRÆSTATIONSSAMFUNDET

Hvad gør det ved unge at vokse op i et præstationssamfund, hvor en femtedel af befolkningen rammes af depression? Det gjorde lektor Anders Petersen os meget klogere på, da han lagde vejen forbi.

Læs mere

UD I RUMMET MED ANDREAS MOGENSEN

10. marts rejste vi langt ud i rummet, da vi havde besøg af den danske astronaut, Andreas Mogensen.

Læs mere