EFTERÅR 2018

FORAAR_15

DATOER

Efterårsholdet 2018 starter søndag 5. august og slutter lørdag 15. december.

KIG FORBI
Hvis du overvejer at tage på højskole, vil vi gerne invitere dig på besøg i Vallekilde, så du kan se om det er noget for dig. Vi betaler din transport og giver en god frokost. Klik her for at arrangere et besøg.
FAG
Som elev skal du vælge et hovedfag og flere forskellige valgfag. Men det kan kombineres på kryds og tværs, så dit højskoleophold indeholder lige præcis de fag, projekter og oplevelser, du har lyst til. Nedenfor kan du læse om hovedfagene – valgfagene finder du her.
ALTERNATIV START/SLUT-DATO
Ønsker du at starte på et senere tidspunkt eller stoppe før tid, kommer du i første omgang på en venteliste. Da vores hold har det med at blive fyldt op, optager vi fortrinsvist de elever, som ønsker at gå her 25 uger. Ønsker du alligevel en særlig aftale, er du meget velkommen til at kontakte os.

EFTERÅR_2014_JOURNALISTIK

JOURNALISTIK
Se dit navn som skribent i en avis, lær at skrive til nettet og få radio godt ind under neglene. Du kommer til at arbejde med interviewteknik og formidling til avis, radio, TV og nettet, og du vil møde kendte og erfarne journalister, der giver tips og tricks og udfordrer din journalistiske forståelse. Og så forbereder vi dig også til forårets prøver til journalistuddannelserne med en grundig indføring i journalistikkens grundtrin. Meld dig til JOURNALISTIK, hvis du vil opleve verden og fortælle andre om den.

EFTERÅR_2014_TILRETTELAEGGER

TILRETTELÆGGER
TILRETTELÆGGER er for dig, der gerne vil arbejde professionelt med TV, lyd og billeder. Vores undervisere hjælper dig igennem små og store produktioner sammen med erfarne instruktører, journalister og tilrettelæggere, der kommer og fortæller om deres arbejde og giver gode tips til dine projekter. Vi bruger også tid på at gennemgå kravene til forårets optagelsesprøver, så du kan begynde at forberede dig så godt som muligt, hvis du vil søge ind på en eller flere medieuddannelser. Og så tager vi selvfølgelig på besøg hos medier og produktionsselskaber, så du får et bedre indblik i hverdagen som tilrettelægger, journalist og producer.

EFTERÅR_2014_FORFATTER

FORFATTER
På Forfatter giver vi dig mulighed for at udvikle dit sprog og dine idéer med prisvindende danske forfattere. Du kan starte helt fra nul eller videreudvikle idéer og tekster, du allerede er begyndt på. Det vigtigste er, at du kan lide at skrive og gerne vil blive bedre. Så står din skrivelærer, forfatteren Simon Fruelund, og en hel stribe markante gæstelærere klar til at hjælpe dig med at udvikle dit sprog og din personlige stemme. FORFATTER-holdet er både for dig, der vil skrive professionelt eller bare have det sjovt med tekster og historier.

EFTERÅR_2014_SPILUDVIKLING

SPILUDVIKLING
SPILUDVIKLING er din mulighed for at snuse til en fremtid som spilskaber. Det primære formål er at give dig indblik i de mange aspekter, der tilsammen udgør et færdigt spil – uanset om det er fysisk eller digitalt. Du bliver præsenteret for en alsidig buffet af fag, der tilsammen giver dig en smagsprøve på de mange forskellige kompetencer, som kræves for at begå sig inden for spilbranchen.

EFTERÅR_2014_EVENT

EVENT
Kom med bag kulisserne, når vi arbejder med eventproduktion. På EVENT laver vi festivaler, koncerter, workshops, happenings, fester og meget mere. I løbet af dit ophold bliver du introduceret til de grundlæggende færdigheder ved eventproduktion. Du lærer at arbejde med idé- og konceptudvikling, eventdesign, budget og projektstyring, markedsføring og iscenesættelse, publikumshåndtering og kunstnerpleje samt dokumentation og evaluering.

EFTERÅR_2014_DESIGN

DESIGN
Vælger du DESIGN, kan du blive designansvarlig på store og små projekter. Designe plakater, flyers og scenografi til koncerter. Gå fra idé til koncept til produkt. Eksperimentere med forskellige former og medier. Være kreativ og fordybe dig.
Du lærer programmer som InDesign, Illustrator, Photoshop og får kørekort til maskiner som laserskærer og folieskærer. Samtidig bliver du klogere på, hvilke muligheder du har for en fremtid som designer og få sparring på hjemmeopgaven til designskolerne.

EFTERÅR_2014_LEDERSKAB

LEDERSKAB
Ønsker du redskaber til at kunne navigere i kaos, så er LEDERSKAB stedet for dig. Vi arbejder med ledelse af kreative processer og små og store projekter. At lede en kreativ proces eller et projekt betyder, at man har ansvar for at frembringe de ressourcer, rammer, retninger og inspirationer, der skal til, for at andre kan gøre det, de gør bedst. Vi arbejder med organisering, budget, idégenerering, proces- og projektledelse, medarbejder- og frivilligledelse, motivation og relationsarbejde. Går du med drømme om at starte dit eget projekt, så er LEDERSKAB et godt sted at begynde.

EFTERÅR_2014_HAANDVAERK

MAKER
På Vallekilde Højskole er vi optagede af maker-bevægelsen og den nye teknologi, der knytter sig hertil, hvorfor vi har faciliteter som læserskærer, 3D-printer og skæreplotter. Gør-det-selv-tilgangen gennemsyrer alt, hvad vi laver – hvad enten vi designer en prototype på 3D-printeren eller vi arbejder med grafik og billeder i mørkekammeret. Vælger du MAKER, som arbejder tæt sammen med Design, får du opøvet din evne til at omsætte dine designideer til færdige produkter.

 

VALGFAG
Ud over dit hovedfag har du en række valgfag. Du kan enten vælge fag, der ligger tæt op ad dit hovedfag, eller du kan blande dit eget skema med fag fra de andre holds undervisere. På den måde kan du gå på Forfatterholdet, mens du tager valgfag i journalistik, musik og eventledelse. Se alle valgfag her. Men vær opmærksom på, at der kommer flere valgfag til løbende.
STUDIETUR
Både forårs- og efterårsholdet tager på studietur. Vi forbereder os grundigt og rejser ud for at blive klogere – både på os selv og verden. Kontakt os endelig, hvis du har spørgsmål.
TILMELDING OG KONTAKT
Du kan tilmelde dig efterårsholdet eller få tilsendt mere information ved at udfylde denne formular.

DIT NAVN

DIN E-MAIL

DIT TELEFONNUMMER

ØNSKET STARTDATO

ØNSKET SLUTDATO

ØNSKET HOVEDFAG

EVENTUELLE SPØRGSMÅL

ROBOTFILTER
captcha
Indtast ovenstående bogstaver og tal her

MADS BRÜGGER PÅ BESØG

For Mads Brügger er langskaftede ridestøvler et journalistisk værktøj. Han er kendt for sin gonzo-tilgang til journalistikken – og 26. oktober besøgte han Vallekilde.

Læs mere

FOREDRAG OM SYRIEN

Vallekilde Højskole inviterede den 7. december til foredrag om et af verdens brændpunkter Syrien ved professor Jakob Skovgaard-Petersen.

Læs mere

SENESTE NYT FRA LIBANON

Lilleputnationen Libanon formår trods umulige odds at opretholde fred og orden midt i et overophedet Mellemøsten. Det fortalte journalist Asger Gørup Nielsen på Vallekilde en regnvåd novemberaften.

Læs mere

MELLEMØSTKORRESPONDENT PÅ BESØG

Journalist Nanna Muus Steffensen har altid drømt om at blive korrespondent. I november besøgte hun Vallekilde for at fortælle om, hvordan hun gik efter drømmen og nu arbejder som mellemøstkorrespondent.

Læs mere

SALLIE FRA TAHRIRPLADSEN

Sallie Pisch var med til at vælte en diktator. Til efteråret fortæller hun højskolens elever om revolutionen i Egypten.

Læs mere