EFTERÅR 2017

FORAAR_15

DATOER

Efterårsholdet 2017 starter søndag 13. august og slutter lørdag 16. december.

KIG FORBI
Hvis du overvejer at tage på højskole, vil vi gerne invitere dig på besøg i Vallekilde, så du kan se om det er noget for dig. Vi betaler din transport og giver en god frokost. Klik her for at arrangere et besøg.
FAG
Som elev skal du vælge et hovedfag og flere forskellige valgfag. Men det kan kombineres på kryds og tværs, så dit højskoleophold indeholder lige præcis de fag, projekter og oplevelser, du har lyst til. Nedenfor kan du læse om hovedfagene – valgfagene finder du her.

EFTERÅR_2014_JOURNALISTIK

JOURNALISTIK
Se dit navn som skribent i en avis, lær at skrive til nettet og få radio godt ind under neglene. Du kommer til at arbejde med interviewteknik og formidling til avis, radio, TV og nettet, og du vil møde kendte og erfarne journalister, der giver tips og tricks og udfordrer din journalistiske forståelse. Og så forbereder vi dig også til forårets prøver til journalistuddannelserne med en grundig indføring i journalistikkens grundtrin. Meld dig til JOURNALISTIK, hvis du vil opleve verden og fortælle andre om den.

EFTERÅR_2014_TILRETTELAEGGER

TILRETTELÆGGER
TILRETTELÆGGER er for dig, der gerne vil arbejde professionelt med TV, lyd og billeder. Vores undervisere hjælper dig igennem små og store produktioner sammen med erfarne instruktører, journalister og tilrettelæggere, der kommer og fortæller om deres arbejde og giver gode tips til dine projekter. Vi bruger også tid på at gennemgå kravene til forårets optagelsesprøver, så du kan begynde at forberede dig så godt som muligt, hvis du vil søge ind på en eller flere medieuddannelser. Og så tager vi selvfølgelig på besøg hos medier og produktionsselskaber, så du får et bedre indblik i hverdagen som tilrettelægger, journalist og producer.

EFTERÅR_2014_FORFATTER

FORFATTER
På Forfatter giver vi dig mulighed for at udvikle dit sprog og dine idéer med prisvindende danske forfattere. Du kan starte helt fra nul eller videreudvikle idéer og tekster, du allerede er begyndt på. Det vigtigste er, at du kan lide at skrive og gerne vil blive bedre. Så står din skrivelærer, forfatteren Simon Fruelund, og en hel stribe markante gæstelærere klar til at hjælpe dig med at udvikle dit sprog og din personlige stemme. FORFATTER-holdet er både for dig, der vil skrive professionelt eller bare have det sjovt med tekster og historier.

EFTERÅR_2014_SPILUDVIKLING

SPILUDVIKLING
SPILUDVIKLING er din mulighed for at snuse til en fremtid som spilskaber. Det primære formål er at give dig indblik i de mange aspekter, der tilsammen udgør et færdigt spil – uanset om det er fysisk eller digitalt. Du bliver præsenteret for en alsidig buffet af fag, der tilsammen giver dig en smagsprøve på de mange forskellige kompetencer, som kræves for at begå sig inden for spilbranchen.

EFTERÅR_2014_EVENT

EVENT
Kom med bag kulisserne, når vi arbejder med eventproduktion. På EVENT laver vi festivaler, koncerter, workshops, happenings, fester og meget mere. I løbet af dit ophold bliver du introduceret til de grundlæggende færdigheder ved eventproduktion. Du lærer at arbejde med idé- og konceptudvikling, eventdesign, budget og projektstyring, markedsføring og iscenesættelse, publikumshåndtering og kunstnerpleje samt dokumentation og evaluering.

EFTERÅR_2014_DESIGN

DESIGN
Vælger du DESIGN, kan du blive designansvarlig på store og små projekter. Designe plakater, flyers og scenografi til koncerter. Gå fra idé til koncept til produkt. Eksperimentere med forskellige former og medier. Være kreativ og fordybe dig.
Du lærer programmer som InDesign, Illustrator, Photoshop og får kørekort til maskiner som laserskærer og folieskærer. Samtidig bliver du klogere på, hvilke muligheder du har for en fremtid som designer og få sparring på hjemmeopgaven til designskolerne.

EFTERÅR_2014_LEDERSKAB

LEDERSKAB
Ønsker du redskaber til at kunne navigere i kaos, så er LEDERSKAB stedet for dig. Vi arbejder med ledelse af kreative processer og små og store projekter. At lede en kreativ proces eller et projekt betyder, at man har ansvar for at frembringe de ressourcer, rammer, retninger og inspirationer, der skal til, for at andre kan gøre det, de gør bedst. Vi arbejder med organisering, budget, idégenerering, proces- og projektledelse, medarbejder- og frivilligledelse, motivation og relationsarbejde. Går du med drømme om at starte dit eget projekt, så er LEDERSKAB et godt sted at begynde.

EFTERÅR_2014_HAANDVAERK

MAKER
På Vallekilde Højskole er vi optagede af maker-bevægelsen og den nye teknologi, der knytter sig hertil, hvorfor vi har faciliteter som læserskærer, 3D-printer og skæreplotter. Gør-det-selv-tilgangen gennemsyrer alt, hvad vi laver – hvad enten vi designer en prototype på 3D-printeren eller vi arbejder med grafik og billeder i mørkekammeret. Vælger du MAKER, som arbejder tæt sammen med Design, får du opøvet din evne til at omsætte dine designideer til færdige produkter.

 

VALGFAG
Ud over dit hovedfag har du en række valgfag. Du kan enten vælge fag, der ligger tæt op ad dit hovedfag, eller du kan blande dit eget skema med fag fra de andre holds undervisere. På den måde kan du gå på Forfatterholdet, mens du tager valgfag i journalistik, musik og eventledelse. Se alle valgfag her. Men vær opmærksom på, at der kommer flere valgfag til løbende.
STUDIETUR
Både forårs- og efterårsholdet tager på studietur. Vi forbereder os grundigt og rejser ud for at blive klogere – både på os selv og verden. Kontakt os endelig, hvis du har spørgsmål.
TILMELDING OG KONTAKT
Du kan tilmelde dig efterårsholdet eller få tilsendt mere information ved at udfylde denne formular.

DIT NAVN

DIN E-MAIL

DIT TELEFONNUMMER

ØNSKET STARTDATO

ØNSKET SLUTDATO

ØNSKET HOVEDFAG

EVENTUELLE SPØRGSMÅL

ROBOTFILTER
captcha
Indtast ovenstående bogstaver og tal her

ELEVER SKRIVER FOR EUROMAN.DK

Elever fra Journalistik-holdet udkommer med artikler på Euroman.dk og netmediet Udpost.

Læs mere

2 KILLINGER TIL KLASSEFESTEN 3

Journalist-elever tog i biografen og anmeldte Klassefesten 3, der er optaget på Vallekilde Højskole.

Læs mere

MADS BRÜGGER PÅ BESØG

For Mads Brügger er langskaftede ridestøvler et journalistisk værktøj. Han er kendt for sin gonzo-tilgang til journalistikken – og 26. oktober besøgte han Vallekilde.

Læs mere

FOTOKUNST OM RUMVÆSNER

Vallekilde kom i nærkontakt med en virkelighed befolket af rumvæsner, da de tre fotografer bag fotobogen Phenomena om USAs UFO-miljø besøgte højskolen.

Læs mere

FOREDRAG MED KASPAR COLLING

Forfatteren bag Den Danske Borgerkrig 2018-24, Kaspar Colling, gæstede Vallekilde.

Læs mere

ESBEN BJERRE PÅ VALLEKILDE

Radio- og tv-vært Esben Bjerre besøgte Vallekilde Højskole, for at fortælle om sin karriere fra journalistpraktikant til kendis og stilikon med egen slipsekollektion.

Læs mere

USA-KORRESPONDENT PÅ BESØG

Journalist Oliver Routhe Skov besøgte Vallekilde og gav et indblik i det delte USA, hvor eliten holder en fest, som størstedelen af befolkningen ikke er inviteret med til.

Læs mere

SUZANNE BRØGGER KOM FORBI

I samtale med Forfatter-elev Thomas Korsgaard fortalte Suzanne Brøgger 1. juni om sit arbejde, om friheden og ensomheden, skammen og døden.

Læs mere

SPILFORSKER OM KUNSTEN AT TABE

Spilforsker Jesper Juul besøgte Vallekilde 15. januar og underviste eleverne på Spiludvikling. Han fortalte om, hvordan det kan være, at vi spiller spil, der er urimeligt svære og derfor meget svære at gennemføre.

Læs mere

JOURNALISTIK OG SPIL I EET

Fotojournalist Steven Achiam fortalte om den prisvindende interaktive dokumentar Deadline Athen på Vallekilde Højskole den 8. december 2015.

Læs mere

FOREDRAG OM SYRIEN

Vallekilde Højskole inviterede den 7. december til foredrag om et af verdens brændpunkter Syrien ved professor Jakob Skovgaard-Petersen.

Læs mere

MEDIELEJR LANDEDE PÅ VALLEKILDE

Danmarks næste generation af journalister deltog sammen med Vallekildes elever i Medielejr 2015. Et flot program blev i kombination med fest og årets første sne til en helt særlig weekend.

Læs mere

SENESTE NYT FRA LIBANON

Lilleputnationen Libanon formår trods umulige odds at opretholde fred og orden midt i et overophedet Mellemøsten. Det fortalte journalist Asger Gørup Nielsen på Vallekilde en regnvåd novemberaften.

Læs mere

TRIERS GÅDERUM

Vallekildes grundlægger, Ernst Trier, har taget en skæbnesvanger beslutning. Han vil tage sit eget liv. Dramaet udspiller sig i et gåderum på Vallekilde Højskole.

Læs mere

FOREDRAG MED TROELS MYLENBERG

Chefredaktør på Fyns Amts Avis og tidligere forstander på Vallekilde, Troels Mylenberg, gæstede højskolen med et foredrag om politik og journalistik den 9. november 2015.

Læs mere