FORFATTER

TOPBILLEDE_FORFATTER

GIV DINE TEKSTER LIV
På Vallekilde Højskole giver vi dig mulighed for at udvikle dit sprog og dine idéer med prisvindende danske forfattere. Du kan starte helt fra nul eller videreudvikle idéer og tekster du allerede er begyndt på. Det vigtigste er, at du kan lide at skrive og gerne vil blive bedre. Så står din skrivelærer, forfatteren Simon Fruelund og en hel stribe markante gæstelærere klar til at hjælpe dig med at udvikle dit sprog og din personlige stemme.

SKRIV, SKRIV, SKRIV
På forfatterholdet skriver vi en masse. Vi vil introducere dig for mange forskellige genrer og måder at skrive på. Du kommer til at læse tekster fra Homer til Helle Helle til helt unge digtere, der kun lige er debuteret. På den måde finder du lettere din helt egen stil og stemme. Men vi presser dig ikke til at skrive digte, hvis du drømmer om at blive novelleforfatter.

GØR DINE TEKSTER ENDNU BEDRE
Til gengæld skal du regne med, at du kommer til få feedback og give feedback. En tekst er sjældent genial fra begyndelsen, men hvis du arbejder seriøst med sproget og de tekniske virkemidler, bliver det godt. Vi hjælper dig under denne proces, så dine tekster bliver endnu skarpere og endda klar til udgivelse.

LYDEN AF ORD
Undervejs får du træning i at læse dine tekster op. Vi kommer til at diskutere, hvordan ord lyder og prøver det af i praksis, når vi laver højtlæsningsarrangementer. Vi skal også lave radioteater, og så får vi besøg af aktuelle forfattere udefra som for eksempel Mette Moestrup, Ursula Andkjær Olsen og Merete Pryds Helle. I slutningen af forløbet samler vi vores bedste tekster og udgiver en antologi.

FORLAGSKONTAKT OG FORFATTERSKOLEN
Vi vil også tage dig med på forlagsbesøg, give dig manuskriptvejledning og hjælpe dig med kontakt til forlagene, hvis du drømmer om udgive dine tekster. Og så vil vi naturligvis vejlede dig, hvis du overvejer at søge ind på forfatterskolen, forfatterskolen for børnelitteratur eller lignende uddannelser.

STUDIETUR
En del af opholdet på Vallekilde er at komme ud og se sig om i verden. I efteråret 2015 var Forfatterholdet i Sydkorea, og i foråret 2016 skal de til New York. Turen i efteråret 2016 er stadig på tegnebrættet, men vi kan godt garantere at destinationen bliver ligeså spændende. Læs mere her.
UGESKEMA
Her kan du se et ugeskema, der viser de faste elementer i en typisk uge på Vallekilde. Oveni kommer selvfølgelig de improviserede arrangementer, foredrag, filmaftner, hyggelige indfald, spontane sportsudfoldelser og ture ud af huset.

HOVEDLÆRER

SIMON_FRUELUND_BW

SIMON FRUELUND
Da Simon Fruelund (født 1966) i en periode arbejdede som lærervikar, overlevede han ved at lyve. Han genfortalte historier, han havde læst, som om det var noget, han selv havde oplevet. Efter jobbet som lærervirkar læste han dansk på universitetet og arbejdede som biografoperatør. Det inspirerede ham til at skrive en novelle om en biografoperatør. Novellen blev antaget i en debutantantologi.

Da Simon søgte ind på Forfatterskolen blev han optaget med begrundelsen, at følgebrevet var meget velskrevet. Undervejs blev han ved med at skrive noveller. En del blev smidt ud, nogle blev udgivet. I dag har han udgivet to novellesamlinger, tre romaner og været forlagsredaktør på Gyldendal i ni år. Og så er han underviser på Vallekildes forfatterhold.Læs mere om Simon her.

DEM MØDER DU OGSÅ

charlotte_746

CHARLOTTE WEITZE
Charlotte Weitze (født 1974) debuterede som 22-årig med novellesamlingen ’Skifting’, som hun modtog debutantprisen for. Hun er uddannet cand. mag. i folkloristik og har udgivet otte bøger, en masse klummer, radiodramatik og modtaget en række priser.

Charlottes fortællinger foregår på grænsen mellem det hverdags-agtige og det eventyrlige. I novellerne finder man blandt andet en kassedame, der bliver forfulgt af en kronhjort og en hjemmehjælper, der (måske) bliver spist af en ældre mand.
Udover at undervise på Vallekildes forfatterhold arbejder Charlotte som forfatter og foredragsholder.Læs mere om Charlotte her.

ANDRE GÆSTELÆRERE
Som forfatterelev på Vallekilde Højskole er du med til at beslutte, hvilke gæstelærere vi inviterer på besøg i efteråret. Hvert forfatterhold er forskellige, så vi forsøger så vidt muligt at sammensætte rækken af gæstelærere ud fra elevernes yndlingsgenrer. Allerede ved tilmelding opfordrer vi til, at du sender os ideer til gode gæstelærere.
GRATIS TUR TIL VALLEKILDE
Hvis du overvejer at tage på højskole, vil vi gerne invitere dig på besøg i Vallekilde, så du kan se om det er noget for dig. Vi betaler din transport og giver en god frokost. Klik her for at arrangere et besøg.
TILMELDING

DIT NAVN

DIN E-MAIL

DIT TELEFONNUMMER

ØNSKET STARTDATO

ØNSKET SLUTDATO

ØNSKET HOVEDFAG

Hvilke fag er du ellers interesseret i?
 Forfatter Journalistik Tilrettelægger Design Event Spiludvikling Lederskab Maker Sport

EVENTUELLE SPØRGSMÅL

ROBOTFILTER
captcha
Indtast ovenstående bogstaver og tal her

Jesper_Theilgaard_238x120

THEILGAARD OM KLIMAFORANDRINGER

Metrolog fra DR Jesper Theilgaard fortalte om klimaforandringerne som optakt til, at Forfatter- og Spiludviklingselever skal arbejde med klima i den kommende tid.

Læs mere

CrystalTettey-238x120

AFRIKANSKE ORDKUNSTNERE PÅ BESØG

Afrikanske ordkunstnere besøgte Vallekildes forfatterelever 24. september til en dag om identitet, levende ord og masser af poetry slam.

Læs mere

MU_thumb

GENSYN MED LITT TALK

Litt Talk 2015 kan nu opleves online. Se eller gense blandt andre Carsten Jensen, Maren Uthaug og Lene Kaaberbøl på litteraturfestivalens egen internet-kanal, Litt Talk Channel.

Læs mere

Peter Øvig Knudsen thumbnail

ØVIG FORTALTE OM ETIK

Forfatter og journalist Peter Øvig Knudsen besøgte Vallekilde med et foredrag om sit arbejde som dokumentarist og om de etiske dilemmaer, han er stødt på undervejs.

Læs mere

asta olivia nordentoft

NORDENHOF PÅ FORFATTER-LINJEN

Forfatter-eleverne har haft besøg af den prisvindende forfatter, Asta Olivia Nordenhof, der især er kendt for sine barske prosa-digte.

Læs mere

zambra238

CHILENSK FORFATTERBESØG

Forfatterlinjen fik besøg af den prisbelønnede chilenske forfatter Alejandro Zambra, der er aktuel med sin roman Bonsai på dansk.

Læs mere

CF_thumb

CATHERINE VENDTE HJEM

Catherine François, der gik på Vallekilde Højskoles forfatterlinje i 2011, læste op af sin debut-digtsamling på Litt Talk.

Læs mere

marjelthumb

1. FEB – MINISTER PÅ BESØG

Kulturminister Marianne Jelved lagde vejen forbi Vallekilde Højskole til en snak om litteraturens udfordringer og muligheder.

Læs mere

HOLST_thumbnail

1.-2. FEB – LITT TALK

Der var både rutinerede forfattere og nye stjernefrø på programmet, da vi endnu en gang slog dørene op til en weekend i litteraturens tegn.

Læs mere

litt-talk-thumb-2

1.-2. FEB – TEKSTER BLEV TESTET

Under Litt Talk fik flere unge vurderet deres prosa og lyrik af forlagsredaktør Louise Kønigsfelt fra Rosinante & Co.

Læs mere

collingthumb

KASPAR COLLING NIELSEN

Forfatteren Kaspar Colling Nielsen underviser på Vallekilde Højskole. Læs en af elevernes korte venindebogsinterview med ham her.

Læs mere

JensB

JENS BLENDSTRUP KOM FORBI

Forfatteren Jens Blendstrup fortalte blandt andet om sin kærlighed til dåsebøf, da han gæsteunderviste på Vallekilde Højskole.

Læs mere

forfatter

FORFATTERSKOLEN FOR UNGE

Vi er glade for at offentliggøre vores samarbejde med Forfatterskolen for Unge. Forfatterskolen er et tilbud til skrivetalenter fra 14 til 18 år i en række Midt- og Vestsjællandske kommuner.

Læs mere

IMG_3982

PLADASK I KØBENHAVN

Lørdag den 19. november var eleverne til eventen “PLADASK” i København for at optræde med spoken word i Huset.

Læs mere

_MG_4535

FORÅRSELEV I 300.000 EKSEMPLARER

Forfatterelev i foråret, Nanna Færgemann, er udvalgt til projekt, der uddeles i den københavnske Metro.

Læs mere