FORFATTER

TOPBILLEDE_FORFATTER

GIV DINE TEKSTER LIV
På Vallekilde Højskole giver vi dig mulighed for at udvikle dit sprog og dine idéer med prisvindende danske forfattere. Du kan starte helt fra nul eller videreudvikle idéer og tekster du allerede er begyndt på. Det vigtigste er, at du kan lide at skrive og gerne vil blive bedre. Så står din skrivelærer, forfatteren Simon Fruelund og en hel stribe markante gæstelærere klar til at hjælpe dig med at udvikle dit sprog og din personlige stemme.

SKRIV, SKRIV, SKRIV
På forfatterholdet skriver vi en masse. Vi vil introducere dig for mange forskellige genrer og måder at skrive på. Du kommer til at læse tekster fra Homer til Helle Helle til helt unge digtere, der kun lige er debuteret. På den måde finder du lettere din helt egen stil og stemme. Men vi presser dig ikke til at skrive digte, hvis du drømmer om at blive novelleforfatter.

GØR DINE TEKSTER ENDNU BEDRE
Til gengæld skal du regne med, at du kommer til få feedback og give feedback. En tekst er sjældent genial fra begyndelsen, men hvis du arbejder seriøst med sproget og de tekniske virkemidler, bliver det godt. Vi hjælper dig under denne proces, så dine tekster bliver endnu skarpere og endda klar til udgivelse.

LYDEN AF ORD
Undervejs får du træning i at læse dine tekster op. Vi kommer til at diskutere, hvordan ord lyder og prøver det af i praksis, når vi laver højtlæsningsarrangementer. Vi får besøg af tre afrikanske Spoken Word-kunstnere og af en række markante danske forfattere som du selv er med til at vælge. Vi slutter af med at du samler de bedste af dine tekster i et lille hæfte som du selv designer og producerer fra start til slut.

FORLAGSKONTAKT OG FORFATTERSKOLEN
Vi vil også tage dig med på forlagsbesøg, hvor en redaktør vil give feedback på en af dine tekster. Vi kan tilbyde manuskriptvejledning og hjælp med kontakt til diverse forlag, og så vil vi naturligvis vejlede dig, hvis du overvejer at søge ind på Forfatterskolen, Forfatterskolen for børnelitteratur eller lignende uddannelser.

STUDIETUR

United_States_Capitol_-_west_front

DYK NED I USAS PRÆSIDENTVALGKAMP
En del af opholdet på Vallekilde er at komme ud og se sig om i verden. I efteråret 2016 kan du blandt andet komme med til Washington DC. og følge den amerikanske præsidentvalgkamp på nærmeste hold. Læs mere om alle efterårets rejser her.
UGESKEMA
Her kan du se et ugeskema, der viser de faste elementer i en typisk uge på Vallekilde. Oveni kommer selvfølgelig de improviserede arrangementer, foredrag, filmaftner, hyggelige indfald, spontane sportsudfoldelser og ture ud af huset.

Ugeskema_746x200

ELEVERNE FORTÆLLER
Her kan du høre elever fra foråret 2015 – Birk Karlsson og Mia-Marie Katrine Olesen – fortælle om hovedfaget Forfatter på Vallekilde Højskole.

HOVEDLÆRER

SIMON_FRUELUND_BW

SIMON FRUELUND
Da Simon Fruelund (født 1966) søgte ind på Forfatterskolen, blev han optaget med begrundelsen, at følgebrevet var meget velskrevet.

Simon er god til at fortælle historier. Dan han før Forfatterskolen i en periode arbejdede som lærervikar, overlevede han ved at lyve. Han genfortalte historier, han havde læst, som om det var noget, han selv havde oplevet. Efter jobbet som lærervikar læste han dansk på universitetet og arbejdede som biografoperatør. Det inspirerede ham til at skrive en novelle om en biografoperatør. Novellen blev antaget i en debutantantologi.

I dag har han udgivet to novellesamlinger, fire romaner og været forlagsredaktør på Gyldendal i ni år. Hans bøger er udkommet i Italien, Sverige og USA. Og så er han underviser på Vallekildes forfatterhold.

Som underviser arbejder Simon for at skabe en fri og afslappet stemning, hvor der er plads til at eksperimentere. Han vil hellere lægge tingene ud til diskussion end sidde som en edderkop i et hjørne af spindet og styre det hele. Det styrker nemlig elevernes kritiske sans – og Simon kan ikke lide at være overdommer.

DEM MØDER DU OGSÅ

charlotte_746

CHARLOTTE WEITZE
Charlotte Weitze (født 1974) debuterede som 22-årig med novellesamlingen ’Skifting’, som hun modtog debutantprisen for. Hun er uddannet cand. mag. i folkloristik og har udgivet otte bøger, en masse klummer, radiodramatik og modtaget en række priser.Charlottes fortællinger foregår på grænsen mellem det hverdags-agtige og det eventyrlige. I novellerne finder man blandt andet en kassedame, der bliver forfulgt af en kronhjort og en hjemmehjælper, der (måske) bliver spist af en ældre mand.
Udover at undervise på Vallekildes forfatterhold arbejder Charlotte som forfatter og foredragsholder.
ANDRE GÆSTELÆRERE
Som forfatterelev på Vallekilde Højskole er du med til at beslutte, hvilke gæstelærere vi inviterer på besøg i efteråret. Hvert forfatterhold er forskellige, så vi forsøger så vidt muligt at sammensætte rækken af gæstelærere ud fra elevernes yndlingsgenrer. Allerede ved tilmelding opfordrer vi til, at du sender os ideer til gode gæstelærere.
GRATIS TUR TIL VALLEKILDE
Hvis du overvejer at tage på højskole, vil vi gerne invitere dig på besøg i Vallekilde, så du kan se om det er noget for dig. Vi betaler din transport og giver en god frokost. Klik her for at arrangere et besøg.
TILMELDING

DIT NAVN

DIN E-MAIL

DIT TELEFONNUMMER

ØNSKET STARTDATO

ØNSKET SLUTDATO

ØNSKET HOVEDFAG

EVENTUELLE SPØRGSMÅL

ROBOTFILTER
captcha
Indtast ovenstående bogstaver og tal her

Emilie_LauraMarie_238x120

NY SCENE TIL LITT TALK

Elever fornyer Vallekildes litteraturfestival, Litt Talk, med en helt ny scene.

Læs mere

Thomas_Sara_238X120

INGEN LITT TALK UDEN ELEVERNE

Igen i år var der litteraturfestival på Vallekilde Højskole. Den 6. og 7. februar bød Litt Talk indenfor til de helt store navne som Kim Leine og Pia Juul og de allernyeste stemmer, som højskolens egne forfatterelever.

Læs mere

Caspar Eric_238x120

CASPAR ERIC UNDERVISTE FORFATTERNE

Den prisvindende unge poet Caspar Eric besøgte Vallekilde, hvor han underviste Forfatterholdet og læste op af sine digtsamlinger.

Læs mere

Jesper_Theilgaard_238x120

THEILGAARD OM KLIMAFORANDRINGER

Metrolog fra DR Jesper Theilgaard fortalte om klimaforandringerne som optakt til, at Forfatter- og Spiludviklingselever skal arbejde med klima i den kommende tid.

Læs mere

CrystalTettey-238x120

AFRIKANSKE ORDKUNSTNERE PÅ BESØG

Afrikanske ordkunstnere besøgte Vallekildes forfatterelever 24. september til en dag om identitet, levende ord og masser af poetry slam.

Læs mere

MU_thumb

GENSYN MED LITT TALK

Litt Talk 2015 kan nu opleves online. Se eller gense blandt andre Carsten Jensen, Maren Uthaug og Lene Kaaberbøl på litteraturfestivalens egen internet-kanal, Litt Talk Channel.

Læs mere

Peter Øvig Knudsen thumbnail

ØVIG FORTALTE OM ETIK

Forfatter og journalist Peter Øvig Knudsen besøgte Vallekilde med et foredrag om sit arbejde som dokumentarist og om de etiske dilemmaer, han er stødt på undervejs.

Læs mere

asta olivia nordentoft

NORDENHOF PÅ FORFATTER-LINJEN

Forfatter-eleverne har haft besøg af den prisvindende forfatter, Asta Olivia Nordenhof, der især er kendt for sine barske prosa-digte.

Læs mere

zambra238

CHILENSK FORFATTERBESØG

Forfatterlinjen fik besøg af den prisbelønnede chilenske forfatter Alejandro Zambra, der er aktuel med sin roman Bonsai på dansk.

Læs mere

CF_thumb

CATHERINE VENDTE HJEM

Catherine François, der gik på Vallekilde Højskoles forfatterlinje i 2011, læste op af sin debut-digtsamling på Litt Talk.

Læs mere

marjelthumb

1. FEB – MINISTER PÅ BESØG

Kulturminister Marianne Jelved lagde vejen forbi Vallekilde Højskole til en snak om litteraturens udfordringer og muligheder.

Læs mere

HOLST_thumbnail

1.-2. FEB – LITT TALK

Der var både rutinerede forfattere og nye stjernefrø på programmet, da vi endnu en gang slog dørene op til en weekend i litteraturens tegn.

Læs mere

litt-talk-thumb-2

1.-2. FEB – TEKSTER BLEV TESTET

Under Litt Talk fik flere unge vurderet deres prosa og lyrik af forlagsredaktør Louise Kønigsfelt fra Rosinante & Co.

Læs mere

collingthumb

KASPAR COLLING NIELSEN

Forfatteren Kaspar Colling Nielsen underviser på Vallekilde Højskole. Læs en af elevernes korte venindebogsinterview med ham her.

Læs mere

JensB

JENS BLENDSTRUP KOM FORBI

Forfatteren Jens Blendstrup fortalte blandt andet om sin kærlighed til dåsebøf, da han gæsteunderviste på Vallekilde Højskole.

Læs mere