VALLEKILDES FORFATTERE

FORFATTERHOLDETS UNDERVISERE
De tre hovedundervisere på forfatterholdet færdiggør her seks forskellige spørgsmål, der tager udgangspunkt i deres egne læseoplevelser og tanker om det at skrive. Du er naturligvis velkommen til at kontakte os med spørgsmål eller for at arrangere et besøg.

SIMON_FRUELUND_BW

SIMON FRUELUND (født 1966)
Jeg hedder Simon, og jeg er uddannet fra Københavns Universitet og Forfatterskolen. Jeg har været forlagsredaktør i ni år på Gyldendal, og så har jeg også arbejdet som oversætter. Jeg er forfatter til to novellesamlinger og tre romaner. Den seneste er Panamericana, som udkom i år.
Den første bog, jeg kan huske, jeg har læst, er ”Elvis Karlson” af Maria Gripe.
Lige nu læser jeg Jonathan Franzen ”The Twenty-Seventh City”.
Den bog, der har gjort størst indtryk på mig, er Cervantes’ Don Quijote.
Jeg glæder mig altid til at læse elevernes tekster!
Det fedeste ved at være forfatter, er når verden, og det man skriver, åbner sig samtidig, og man pludselig kan bruge alt, hvad man oplever. Det giver en form for rus, som man let kan blive afhængig af.

charlotte_746

CHARLOTTE WEITZE (født 1974)
Jeg hedder Charlotte, og jeg har været forfatter siden 1996. Desuden er jeg cand. mag. i folkloristik. Jeg har undervist i kreativ skrivning siden 2004.
Den første bog, jeg kan huske, jeg har læst, er Maria Gripes “Skyggen over stenbænken”.
Lige nu læser jeg Selma Lagerlöf “Gösta Berlings saga” og “Ind fra havet” en grafic novel af Rikke Villadsen.
Den bog, der har gjort størst indtryk på mig, er Sofi Oksanens “Renselse” – på det seneste i hvert fald. Hun kan både opbygge en mesterlig fortælling, har et lyrisk sprog og kan formidle en rystende del af Europas historie, som jeg ellers ikke kendte meget til.
Jeg glæder mig altid til at skabe en atmosfære sammen med eleverne, hvor der åbnes op for fantasien, og hvor det ikke er farligt at arbejde med sit hjerteblod.
Det fedeste ved at være forfatter, er når man er i flow, når historien skriver sig selv og man føler, at man får fortalt netop dén historie, man selv har allermest lyst til at læse – lige nu.

kaspar colling_746

KASPAR COLLING NIELSEN (født 1976)
Jeg hedder Kaspar, og jeg er vokset op i indre by i København. Jeg har læst filosofi på Syddansk Universitet og har også en cand. merc. fil (filosofi og erhvervsøkonomi) fra Copenhagen Business School.
Den første bog, jeg kan huske, jeg har læst, er Hobitten.
Lige nu læser jeg “De ufuldkomne” af Tom Rachman.
Den bog, der har gjort størst indtryk på mig, er Kafkas korte tekster.
Jeg glæder mig altid til at møde unge mennesker, der gerne vil skrive.
Det fedeste ved at være forfatter, er at man kan skrive lige det man vil. Alt er muligt.
GRATIS TUR TIL VALLEKILDE
Hvis du overvejer at tage på højskole, vil vi gerne invitere dig på besøg i Vallekilde, så du kan se om det er noget for dig. Vi betaler din transport og giver en god frokost. Klik her for at arrangere et besøg.
TILMELDING

DIT NAVN

DIN E-MAIL

DIT TELEFONNUMMER

ØNSKET STARTDATO

ØNSKET SLUTDATO

ØNSKET HOVEDFAG

EVENTUELLE SPØRGSMÅL

ROBOTFILTER
captcha
Indtast ovenstående bogstaver og tal her

ELEVER SKRIVER FOR EUROMAN.DK

Elever fra Journalistik-holdet udkommer med artikler på Euroman.dk og netmediet Udpost.

Læs mere

2 KILLINGER TIL KLASSEFESTEN 3

Journalist-elever tog i biografen og anmeldte Klassefesten 3, der er optaget på Vallekilde Højskole.

Læs mere

MADS BRÜGGER PÅ BESØG

For Mads Brügger er langskaftede ridestøvler et journalistisk værktøj. Han er kendt for sin gonzo-tilgang til journalistikken – og 26. oktober besøgte han Vallekilde.

Læs mere

FOTOKUNST OM RUMVÆSNER

Vallekilde kom i nærkontakt med en virkelighed befolket af rumvæsner, da de tre fotografer bag fotobogen Phenomena om USAs UFO-miljø besøgte højskolen.

Læs mere

FOREDRAG MED KASPAR COLLING

Forfatteren bag Den Danske Borgerkrig 2018-24, Kaspar Colling, gæstede Vallekilde.

Læs mere

ESBEN BJERRE PÅ VALLEKILDE

Radio- og tv-vært Esben Bjerre besøgte Vallekilde Højskole, for at fortælle om sin karriere fra journalistpraktikant til kendis og stilikon med egen slipsekollektion.

Læs mere

USA-KORRESPONDENT PÅ BESØG

Journalist Oliver Routhe Skov besøgte Vallekilde og gav et indblik i det delte USA, hvor eliten holder en fest, som størstedelen af befolkningen ikke er inviteret med til.

Læs mere

SUZANNE BRØGGER KOM FORBI

I samtale med Forfatter-elev Thomas Korsgaard fortalte Suzanne Brøgger 1. juni om sit arbejde, om friheden og ensomheden, skammen og døden.

Læs mere

SPILFORSKER OM KUNSTEN AT TABE

Spilforsker Jesper Juul besøgte Vallekilde 15. januar og underviste eleverne på Spiludvikling. Han fortalte om, hvordan det kan være, at vi spiller spil, der er urimeligt svære og derfor meget svære at gennemføre.

Læs mere

JOURNALISTIK OG SPIL I EET

Fotojournalist Steven Achiam fortalte om den prisvindende interaktive dokumentar Deadline Athen på Vallekilde Højskole den 8. december 2015.

Læs mere

FOREDRAG OM SYRIEN

Vallekilde Højskole inviterede den 7. december til foredrag om et af verdens brændpunkter Syrien ved professor Jakob Skovgaard-Petersen.

Læs mere

MEDIELEJR LANDEDE PÅ VALLEKILDE

Danmarks næste generation af journalister deltog sammen med Vallekildes elever i Medielejr 2015. Et flot program blev i kombination med fest og årets første sne til en helt særlig weekend.

Læs mere

SENESTE NYT FRA LIBANON

Lilleputnationen Libanon formår trods umulige odds at opretholde fred og orden midt i et overophedet Mellemøsten. Det fortalte journalist Asger Gørup Nielsen på Vallekilde en regnvåd novemberaften.

Læs mere

TRIERS GÅDERUM

Vallekildes grundlægger, Ernst Trier, har taget en skæbnesvanger beslutning. Han vil tage sit eget liv. Dramaet udspiller sig i et gåderum på Vallekilde Højskole.

Læs mere

FOREDRAG MED TROELS MYLENBERG

Chefredaktør på Fyns Amts Avis og tidligere forstander på Vallekilde, Troels Mylenberg, gæstede højskolen med et foredrag om politik og journalistik den 9. november 2015.

Læs mere