REJSER EFTERÅR 2017

OPLEV VERDEN MED VALLEKILDE

Et ophold på Vallekilde Højskole er meget mere end undervisningen på skolen, morgensamlinger med søvn i øjnene, den gode mad i spisesalen, stærke venskaber og festlige aftner. Vi undersøger verden omkring os – men vi rejser også ud i den. Som elev på de lange kurser kommer du på mindst en studietur til udlandet.

Vi lægger stor vægt på, at alle Vallekilde-rejser bygges op omkring et læringsforløb, der rummer intensive forberedelser, fagligt indhold under rejsen og grundig efterbehandling. Vi vægter desuden at skabe tæt kontakt til det samfund, vi besøger.
Rejserne er knyttet til enten dit hovedfag eller et særligt forløb på tværs af hovedfagene, så du via den daglige undervisning får et godt grundlag for at få det optimale ud af rejsen.

IRAN
JOURNALISTIK kommer med på en unik rejse ind i en af verdens ældste kulturer, når vi rejser til Iran.
HVAD SKAL VI I IRAN?
I Iran skal vi først og fremmest helt tæt på det iranske folk og deres hverdag. Vi skal opleve den enestående arkitektur. Glæd dig til en unik rejse til et af verdens både politisk og kulturelt mest interessante lande med fantastisk mad, imødekommende befolkning og enestående natur.

Street-Art-in-Buenos-Aires

ARGENTINA – BUENOS AIRES
TILRETTELÆGGER kan glæde sig til at opleve et af Sydamerikas kultursprudlende lande, når vi rejser til Argentina. Prisen for turen er 10.330 kr.
HVAD SKAL VI I ARGENTINA?
En del af opholdet på Vallekilde er at komme ud og se sig om i verden. I efteråret 2017 tager Tilrettelægger-holdet til Buenos Aires i Argentina for at dykke ned i byens unikke kulturscene. Glæd dig til street art, kunst, formidabel mad og en imødekommende befolkning, når vi blandt andet skal besøge bydelen Palermo Hollywood, hvor en sprudlende mediebranche stortrives.

USA – NEW YORK
FORFATTER-holdet tager i efteråret 2017 til New York, hvor et rigt og unikt kulturliv venter.
HVAD SKAL VI I USA?
I New York skal vi have en seriøs dosis kunst og litteratur. Vi skal mødes med en gruppe amerikanske forfatterelever og lave en workshop sammen, vi skal besøge et forlag og forskellige folk i den litterære verden, bl.a. en dansk digter, der bor i New York. Vi skal nyde byen, se på kunst, til oplæsninger og lære om alle de berømte digtere, der har boet på Lower East Side. Glæd dig til en fabelagtig rejse, der byder på masser af litteratur og kunst.

JAPAN-koncert

JAPAN – TOKYO
Dyk ned i Japans mangfoldige subkulturer, og bliv klogere på et af de mest effektive samfund i verden.
EVENT og LEDERSKAB rejser i efteråret 2017 til Japan.
HVAD SKAL VI I JAPAN?

Tokyo huser 13 millioner mennesker og er kendt for sit skæve mix af gamle japanske traditioner blandet med moderne subkulturer, som hurtigt får den vesteuropæiske ungdom til at fremstå konservativ.

I Japan skal vi opleve de japanske skikke, der markerer årstidernes skiften, vi skal besøge en af de meget specielle maid-cafeer, måske prøve en traditionel te-ceremoni, dykke ned i Tokyos højspændte natteliv og deltage i kulturelle begivenheder for at opleve, hvordan japanerne agerer til live-events.

Glæd dig til mødet med et helt særligt land, hvor fortidens traditioner blander sig med futuristiske subkulturer og moderne teknologi.

SYDKOREA – SEOUL
Besøg fremtiden i verdens næststørste metropol.
DESIGN og MAKER tager til Seoul i Sydkorea, hvor vi skal udforske megabyen, som med forstæder huser 22 millioner mennesker. Seoul er internationalt epicenter for digital og teknologisk udvikling og beskrives som et kig ind i fremtiden.
HVAD SKAL VI I SYDKOREA?

Sydkorea er et mekka for ny teknologi blandet med gammel kultur, hvilket giver en helt særlig indgang til design og innovation, og det skal vi selvfølgelig kigge nærmere på, når vi kaster os ud i Seouls udbud af innovative makerspaces, kæmpe markeder, designmuseer og templer. Sammen skal vi udforske den sydkoreanske metropol og dens forunderlige og sanselige virvar af fortid og fremtid i ét.

Under rejsen kommer vi til at sætte os selv og vores evner i spil – vi skal ikke være turister, men derimod bidrage til de fællesskaber, vi møder undervejs.

På rejsen kommer vi på forkant med det allernyeste inden for makerkultur, teknologi og design – og så skal vi selvfølgelig opleve det spændende sydkoreanske køkken.

Glæd dig til at opleve den asiatiske megaby på en rejse med masser af perspektiv og indblik samt oplevelser udover det sædvanlige.

esport_canada_746x400

CANADA – MONTREAL
SPILUDVIKLING skal i efteråret 2017 til Canada, hvor vi skal udforske den blomstrende canadiske spilindustri.
HVAD SKAL VI I CANADA?
Canada er gennem de seneste par år blevet et internationalt epicenter for spiludvikling og omsætter i dag for over to milliarder dollar med over 20.000 ansatte og over 470 aktive spiludviklings-firmaer.
Kæmpespil-serier som Assassin’s Creed, Hitman, Mass Effect, Splinter Cell og Prince of Persia bliver alle udviklet i Canada, og landet er i dag verdens tredjestørste spilindustri kun overgået af USA og Kina.Tilstedeværelsen af store spilfirmaer som Ubisoft, EA, Rockstar, Square Enix og Bioware har samtidig gjort, at mulighederne inden for uddannelse til spilbranchen som spildesign, 3D modellering, animation og grafik er store.Montreal er et sprudlende udbud af spilvirksomheder, designere, universiteter, spil-inkubatorer og -medier, innovative makerspaces, brætspils-cafeer og escape rooms.
Sammen skal vi udforske den canadiske metropol, og under rejsen sætter vi os selv og vores evner i spil – vi skal ikke blot være turister, men derimod bidrage til de fællesskaber og firmaer, vi møder undervejs.

Du kan godt se frem til at besøge den canadiske spilindustri på en rejse med masser af perspektiv og indblik samt oplevelser udover det sædvanlige.

Zebraer_Tanzania_746x400160301

TANZANIA – DAR ES SALAAM OG MOROGORO
Alle elever kan vælge at tage med til Tanzania på en oplevelsesspækket rejse. Vi skal lave små film med lokale unge, opleve Tanzanias bjergtagende natur, dykke ned i den lokale kultur og selvfølgelig en tur på safari.
HVAD SKAL VI I TANZANIA?

I Tanzania skal vi kigge lokale ungdomsorganisationer over skulderen i hovedstaden Dar es Salaam, hvor vi sammen med de lokale unge skal lave små filmproduktioner.

Efter at have udforsket storbyen Dar es Salaam skal vi ud til nationalparkerne i Morogoro Region, hvor Tanzanias fortryllende natur venter. Vi skal blandt andet på trek i Udzungwa Mountains og kigge efter dyrespor, vi skal på landsbybesøg og møde Kabembele Youth Culture Group, der arbejder med Tanzanias traditioner og kultur. Og så skal vi selvfølgelig helt tæt på Østafrikas fascinerende dyreliv, når vi tager på safari i Mikumi National Park.

Vi afslutter en tætpakket rejse med et par dage i hytter på stranden, hvor vi kan snorkle, tage på bådtur og fordøje de mange indtryk. Turen til Tanzania er en unik mulighed for at kombinere dit højskoleophold med en rejseoplevelse, der rummer det hele: kulturel udveksling og projektarbejde, mageløse naturoplevelser og masser af adventure.

OM VALLEKILDES REJSER

Et ophold på Vallekilde Højskole er meget mere end undervisningen på skolen, morgensamlinger med søvn i øjnene, den gode mad i spisesalen, stærke venskaber og festlige aftner. Vi undersøger verden omkring os – men vi rejser også ud i den. Som elev på de lange kurser kommer du på mindst en studietur til udlandet.

Vi lægger stor vægt på, at alle Vallekilde-rejser bygges op omkring et læringsforløb, der rummer intensive forberedelser, fagligt indhold under rejsen og grundig efterbehandling. Vi vægter desuden at skabe tæt kontakt til det samfund, vi besøger.
Rejserne er knyttet til enten dit hovedfag eller et særligt valgfag, så du via den daglige undervisning får et godt grundlag for at få det optimale ud af rejsen.

GRATIS TUR TIL VALLEKILDE
Hvis du overvejer at tage på højskole, vil vi gerne invitere dig på besøg i Vallekilde, så du kan se om det er noget for dig. Vi betaler din transport og giver en god frokost. Klik her for at arrangere et besøg.
TILMELDING

DIT NAVN

DIN E-MAIL

DIT TELEFONNUMMER

ØNSKET STARTDATO

ØNSKET SLUTDATO

ØNSKET HOVEDFAG

EVENTUELLE SPØRGSMÅL

ROBOTFILTER
captcha
Indtast ovenstående bogstaver og tal her

ELEVER SKRIVER FOR EUROMAN.DK

Elever fra Journalistik-holdet udkommer med artikler på Euroman.dk og netmediet Udpost.

Læs mere

2 KILLINGER TIL KLASSEFESTEN 3

Journalist-elever tog i biografen og anmeldte Klassefesten 3, der er optaget på Vallekilde Højskole.

Læs mere

MADS BRÜGGER PÅ BESØG

For Mads Brügger er langskaftede ridestøvler et journalistisk værktøj. Han er kendt for sin gonzo-tilgang til journalistikken – og 26. oktober besøgte han Vallekilde.

Læs mere

FOTOKUNST OM RUMVÆSNER

Vallekilde kom i nærkontakt med en virkelighed befolket af rumvæsner, da de tre fotografer bag fotobogen Phenomena om USAs UFO-miljø besøgte højskolen.

Læs mere

FOREDRAG MED KASPAR COLLING

Forfatteren bag Den Danske Borgerkrig 2018-24, Kaspar Colling, gæstede Vallekilde.

Læs mere

ESBEN BJERRE PÅ VALLEKILDE

Radio- og tv-vært Esben Bjerre besøgte Vallekilde Højskole, for at fortælle om sin karriere fra journalistpraktikant til kendis og stilikon med egen slipsekollektion.

Læs mere

USA-KORRESPONDENT PÅ BESØG

Journalist Oliver Routhe Skov besøgte Vallekilde og gav et indblik i det delte USA, hvor eliten holder en fest, som størstedelen af befolkningen ikke er inviteret med til.

Læs mere

SUZANNE BRØGGER KOM FORBI

I samtale med Forfatter-elev Thomas Korsgaard fortalte Suzanne Brøgger 1. juni om sit arbejde, om friheden og ensomheden, skammen og døden.

Læs mere

SPILFORSKER OM KUNSTEN AT TABE

Spilforsker Jesper Juul besøgte Vallekilde 15. januar og underviste eleverne på Spiludvikling. Han fortalte om, hvordan det kan være, at vi spiller spil, der er urimeligt svære og derfor meget svære at gennemføre.

Læs mere

JOURNALISTIK OG SPIL I EET

Fotojournalist Steven Achiam fortalte om den prisvindende interaktive dokumentar Deadline Athen på Vallekilde Højskole den 8. december 2015.

Læs mere

FOREDRAG OM SYRIEN

Vallekilde Højskole inviterede den 7. december til foredrag om et af verdens brændpunkter Syrien ved professor Jakob Skovgaard-Petersen.

Læs mere

MEDIELEJR LANDEDE PÅ VALLEKILDE

Danmarks næste generation af journalister deltog sammen med Vallekildes elever i Medielejr 2015. Et flot program blev i kombination med fest og årets første sne til en helt særlig weekend.

Læs mere

SENESTE NYT FRA LIBANON

Lilleputnationen Libanon formår trods umulige odds at opretholde fred og orden midt i et overophedet Mellemøsten. Det fortalte journalist Asger Gørup Nielsen på Vallekilde en regnvåd novemberaften.

Læs mere

TRIERS GÅDERUM

Vallekildes grundlægger, Ernst Trier, har taget en skæbnesvanger beslutning. Han vil tage sit eget liv. Dramaet udspiller sig i et gåderum på Vallekilde Højskole.

Læs mere

FOREDRAG MED TROELS MYLENBERG

Chefredaktør på Fyns Amts Avis og tidligere forstander på Vallekilde, Troels Mylenberg, gæstede højskolen med et foredrag om politik og journalistik den 9. november 2015.

Læs mere