LÆS MERE OM SPILUDVIKLING

EN FREMTID SOM SPILUDVIKLER

Spiludvikling på Vallekilde Højskole er din mulighed for at snuse til en fremtid som spilskaber. Det primære formål er at give dig indblik i de mange aspekter, der tilsammen udgør et færdigt spil – uanset om det er af pap eller digitalt.

Vi præsenterer dig for de mange værktøjer og kompetencer, der skal til for at udvikle spil, og du får også mulighed for at specialisere dig indenfor det fagområde, der interesserer dig mest.

En central pointe på Spiludvikling er at forstå forskellen mellem spillere og skabere – og at du som elev rykker fra at være forbruger af spil til at blive spiludvikler.

Den proces kræver, at man forstår, hvordan leg fungerer, og derfor starter vi med at lære om legens væsen – en viden som vi efterfølgende anvender til at skabe brætspil, digitale spil og andre former for interaktive design.

Vi tilrettelægger altid det faglige niveau og sværhedsgraden af undervisningen efter elevernes niveau. For eksempel er det ikke et krav, at du i forvejen kender til programmering, spilmekanikker eller grafisk design. Det eneste, vi forventer, er, at du har mod på nye udfordringer og er nysgerrig på, hvordan spil og leg fungerer som kunstform, kommunikationsmiddel og verdensomspændende milliard-industri.

Guitarmand_746x300

EKSEMPEL PÅ ELEVPRODUKTION
Spilgrafik lavet af Nina Claudia Slowik Sas, elev på efterårsholdet 2015.
GRUNDFAG
Grafisk design
Programmering
Unity
Game Maker
Prototyper
Animation
Brætspil
Spilanalyse
Spilteori
Narrativt spildesign
Projektledelse
Pitching
HARDWARE-KRAV
Du får brug for en computer, som kan køre programmerne Unity og Photoshop, når du skal følge undervisningen på Spiludvikling på Vallekilde Højskole – og det er en klar fordel, hvis du allerede har installeret programmerne Unity, Game Maker Lite og Photoshop, når du starter.

EKSEMPEL PÅ ELEVPRODUKTION
Spilgrafik lavet af Jakob Lautrop Nysom, elev på forårsholdet 2016.

GuitarHeroes2

EKSEMPEL PÅ ELEVPRODUKTION
Fra spillet GuitarsHero lavet af Kasper Karstensen og Nina Claudia Slowik Sas, elever på Spiludvikling efteråret 2015.
GÆSTEUNDERVISERE OG MØDE MED SPILBRANCHEN
Astrid Refstrup og Thomas Vigild er de to hovedlærere på Spiludvikling, men i løbet af semestret vil du også møde en række spændende folk fra den danske og den internationale spilbranche. På den måde får du rig lejlighed til at danne netværk med etablerede kræfter i den – i disse år – blomstrende spilbranche. Vi besøger også København for at deltage i branche-begivenheden SpilBar, hvor den danske spilbranche mødes og mingler.

I efteråret 2016 besøger vi desuden Comic Con i Bellacentret.

UGESKEMA
Her kan du se en ugeoversigt der viser hverdagen på Vallekilde Højskole. Oveni kommer selvfølgelig de improviserede arrangementer, foredrag, filmaftner, hyggelige indfald, spontane sportsudfoldelser og ture ud af huset.

Ugeskema_746x200

ENGLISH

Vallekilde Game Academy is your chance to peek into a future of game design and game creation. During the stay you will experiment with game development, social gaming mechanics, level- or sounddesign and persuasive games. You can go for the visual aspect on games, dive into the challenges with interactive storytelling, master the behavioral psychology behind gaming and generally gain an all-round perspective on the game business, which has already overtaken the movie industry in revenue.

You will meet the most influential people in the Danish and European game industry and world class game developers. You will try a vast number of different games including board games, and experience all the latest trends affecting the gaming industry on location at the school.

GRATIS TUR TIL VALLEKILDE
Hvis du overvejer at tage på højskole, vil vi gerne invitere dig på besøg i Vallekilde, så du kan se om det er noget for dig. Vi betaler din transport og giver en god frokost. Klik her for at arrangere et besøg.
TILMELDING

DIT NAVN

DIN E-MAIL

DIT TELEFONNUMMER

ØNSKET STARTDATO

ØNSKET SLUTDATO

ØNSKET HOVEDFAG

EVENTUELLE SPØRGSMÅL

ROBOTFILTER
captcha
Indtast ovenstående bogstaver og tal her

ELEVER SKRIVER FOR EUROMAN.DK

Elever fra Journalistik-holdet udkommer med artikler på Euroman.dk og netmediet Udpost.

Læs mere

2 KILLINGER TIL KLASSEFESTEN 3

Journalist-elever tog i biografen og anmeldte Klassefesten 3, der er optaget på Vallekilde Højskole.

Læs mere

MADS BRÜGGER PÅ BESØG

For Mads Brügger er langskaftede ridestøvler et journalistisk værktøj. Han er kendt for sin gonzo-tilgang til journalistikken – og 26. oktober besøgte han Vallekilde.

Læs mere

FOTOKUNST OM RUMVÆSNER

Vallekilde kom i nærkontakt med en virkelighed befolket af rumvæsner, da de tre fotografer bag fotobogen Phenomena om USAs UFO-miljø besøgte højskolen.

Læs mere

FOREDRAG MED KASPAR COLLING

Forfatteren bag Den Danske Borgerkrig 2018-24, Kaspar Colling, gæstede Vallekilde.

Læs mere

ESBEN BJERRE PÅ VALLEKILDE

Radio- og tv-vært Esben Bjerre besøgte Vallekilde Højskole, for at fortælle om sin karriere fra journalistpraktikant til kendis og stilikon med egen slipsekollektion.

Læs mere

USA-KORRESPONDENT PÅ BESØG

Journalist Oliver Routhe Skov besøgte Vallekilde og gav et indblik i det delte USA, hvor eliten holder en fest, som størstedelen af befolkningen ikke er inviteret med til.

Læs mere

SUZANNE BRØGGER KOM FORBI

I samtale med Forfatter-elev Thomas Korsgaard fortalte Suzanne Brøgger 1. juni om sit arbejde, om friheden og ensomheden, skammen og døden.

Læs mere

SPILFORSKER OM KUNSTEN AT TABE

Spilforsker Jesper Juul besøgte Vallekilde 15. januar og underviste eleverne på Spiludvikling. Han fortalte om, hvordan det kan være, at vi spiller spil, der er urimeligt svære og derfor meget svære at gennemføre.

Læs mere

JOURNALISTIK OG SPIL I EET

Fotojournalist Steven Achiam fortalte om den prisvindende interaktive dokumentar Deadline Athen på Vallekilde Højskole den 8. december 2015.

Læs mere

FOREDRAG OM SYRIEN

Vallekilde Højskole inviterede den 7. december til foredrag om et af verdens brændpunkter Syrien ved professor Jakob Skovgaard-Petersen.

Læs mere

MEDIELEJR LANDEDE PÅ VALLEKILDE

Danmarks næste generation af journalister deltog sammen med Vallekildes elever i Medielejr 2015. Et flot program blev i kombination med fest og årets første sne til en helt særlig weekend.

Læs mere

SENESTE NYT FRA LIBANON

Lilleputnationen Libanon formår trods umulige odds at opretholde fred og orden midt i et overophedet Mellemøsten. Det fortalte journalist Asger Gørup Nielsen på Vallekilde en regnvåd novemberaften.

Læs mere

TRIERS GÅDERUM

Vallekildes grundlægger, Ernst Trier, har taget en skæbnesvanger beslutning. Han vil tage sit eget liv. Dramaet udspiller sig i et gåderum på Vallekilde Højskole.

Læs mere

FOREDRAG MED TROELS MYLENBERG

Chefredaktør på Fyns Amts Avis og tidligere forstander på Vallekilde, Troels Mylenberg, gæstede højskolen med et foredrag om politik og journalistik den 9. november 2015.

Læs mere