2 KILLINGER TIL KLASSEFESTEN 3

Elever, Journalistik

klassefesten-3-zumba_746x300

2 UD AF 5 KILLINGER
Klassefesten 3: Dåben er optaget på Vallekilde Højskole. Elever fra Journalistik-holdet – Albert Nyeland og Ditte Lindblad – tog i biografen og anmeldte filmen.

PIK, PATTER OG ET SLAPT MANUSKRIPT

Filmen Klassefesten 3: Dåben er fyldt med sjofle og groteske jokes, der er udført cirka lige så godt som en af karakterernes mislykkede selvmordsforsøg.

Af Albert Jonathan Nyeland og Ditte Lindblad

Klassefesten 3: Dåben leverer slapstick humor til overflod. Så hvis du er til jokes om pik og patter med et twist af prut, kan det være, filmen vil sige dig noget. Men der er i øvrigt ikke sket nogen udvikling fra den første film fra 2011.

Der hvor Klassefesten 3’s største akilleshæl ligger, er i manuskriptet. Filmen handler endnu engang om de tre venner Andreas (Anders W. Berthelsen), Thomas (Troels Lyby) og Niels (Nicolaj Kopernikus), der stadig sidder fast i de samme uudfoldede midtvejskriser.

Siden den første film i serien har udviklingen af de tre hovedkarakterer været næsten lig nul. Andreas har stadig et forkvaklet kærlighedsliv, Thomas er stadig bange for at binde sig, og Niels bliver overhalet af unge på jobbet.

Manglen på udvikling giver en flad fornemmelse til filmen, og den lever desværre ikke op til den ellers sjove mandehørmsfilm Klassefesten og den udholdelige to’er Klassefesten 2: Begravelsen.

Idylliske billeder redder ikke filmens tåkrummende scener
Den flade karakterudvikling, eller mangel på samme, bliver toppet af med en lang række groteske scener, der spænder bredt fra kronragning af en baby til Andreas og Thomas, der udklædt som læger hjælper med en vandfødsel på Kolding Sygehus.

Scener, hvor midaldrende mænd kalder gifte kvinder for narrefisser eller filmer kavalergange med babyalarmer, falder hurtigt til jorden.
Scenen, hvor Andreas prøver at begå selvmord ved at holde sit eget hoved under vand gentagne gange, er et godt eksempel på, hvordan filmen mislykkes med at skabe en realistisk scene med ægte følelser og desværre ender som en plat joke og karikatur af et ellers seriøst emne.

Den Oscar-nominerede instruktør Birger Larsen har ellers med smukke billeder af den danske sommer forsøgt at hæve filmen op på et højere æstetisk niveau. Men de flotte billeder kan ikke redde det synkende manuskript.

Mødet med en forandret Vallekilde Højskole

For en tidligere, nuværende eller kommende vallekilling vil Klassefesten 3: Dåben dog stadig være værd at se, udelukkende på grund af filmens location.

Størstedelen af filmen foregår på Vallekilde Højskole, og på den måde kan man se eller gense sin gamle eller kommende højskoles gange, Foredragssalen, Spisesalen og diverse undervisningslokaler. For en gammel elev vil forskellige scener fremkalde latter, da nogle scener klipper fra et værelse på en gang direkte til et rum, der ikke eksisterer på højskolen.

For en kommende elev kan det give en sjov første uge, når man opdager diverse locations, som er med i filmen, som fx Festsalen, hvor de tre karakterer danser zumba.

Overordnet set giver Klassefesten 3: Dåben et billigt grin i ny og næ, men oftere sidder man og krummer sine tæer. Manuskriptet kunne desværre ikke reddes af den nu afdøde Birger Larsens instruktion og flotte valg af billeder. Fra to nuværende elever vil vi give filmen 2 ud af 5 killinger.

Elever, Journalistik
Anders Petersen_238

UNGE OG PRÆSTATIONSSAMFUNDET

Hvad gør det ved unge at vokse op i et præstationssamfund, hvor en femtedel af befolkningen rammes af depression? Det gjorde lektor Anders Petersen os meget klogere på, da han lagde vejen forbi.

Læs mere

Crew member Andreas Mogensen of Denmark waves after donning his space suit at the Baikonur cosmodrome

ANDREAS MOGENSEN PÅ BESØG

10. marts rejste vi langt ud i rummet, da vi havde besøg af den danske astronaut, Andreas Mogensen.

Læs mere

Røst_Therese_Jóhann_238x120

VALLEKILDE BAG TALERSKOLE FOR UNGE

Vallekilde Højskole står bag projektet Røst – en ny talerskole for unge på landets højskoler.

Læs mere

JS_238

FOREDRAG MED JAKOB SCHARF

Jakob Scharf, tidligere chef for PET, kastede lys over sin tid i tjenesten, da han gæstede os i Vallekilde i marts.

Læs mere

diemer_238

SOFIE DIEMER PÅ BESØG

Sofie Diemer debuterede i 2016 med en hudløst ærlig digtsamling om en ung kvinde, der søger efter en mening med det hele. Hun besøgte Vallekilde den 17. april med oplæsning og foredrag.

Læs mere

Uffe_Elbæk

8. MAJ – UFFE ELBÆK

Alternativets stifter, Uffe Elbæk, gæster Vallekilde til en snak om vejen fra Kaospiloterne til Christianborg.

Læs mere

sh_238

11. MAJ – SØREN HEBSGAARD

Hør, hvad smartphones egentlig gør ved os, når journalist Søren Hebsgaard besøger os. I forbindelse med foredraget tester eleverne, om man kan overleve et døgn uden skærme.

Læs mere

euroman_costerwaldau_238x120

ELEVER SKRIVER FOR EUROMAN.DK

Elever fra Journalistik-holdet udkommer med artikler på Euroman.dk og netmediet Udpost.

Læs mere

holger_bernt_238x120

TJEK PÅ TANZANIA FØR STUDIETUR

Professor emeritus Holger Bernt Hansen fra Center for Afrikastudier holdt foredrag om aktuelle samfundsforhold, politik og økonomi i Tanzania – destinationen for en af forårets studieture.

Læs mere

klassefesten-3-zumba_238x120

2 KILLINGER TIL KLASSEFESTEN 3

Journalist-elever tog i biografen og anmeldte Klassefesten 3, der er optaget på Vallekilde Højskole.

Læs mere

01

MADS BRÜGGER PÅ BESØG

For Mads Brügger er langskaftede ridestøvler et journalistisk værktøj. Han er kendt for sin gonzo-tilgang til journalistikken – og 26. oktober besøgte han Vallekilde.

Læs mere

phenomena_746x400

FOTOKUNST OM RUMVÆSNER

Vallekilde kom i nærkontakt med en virkelighed befolket af rumvæsner, da de tre fotografer bag fotobogen Phenomena om USAs UFO-miljø besøgte højskolen.

Læs mere

Esben_Bjerre_selfie_238x120160428

ESBEN BJERRE PÅ VALLEKILDE

Radio- og tv-vært Esben Bjerre besøgte Vallekilde Højskole, for at fortælle om sin karriere fra journalistpraktikant til kendis og stilikon med egen slipsekollektion.

Læs mere

OliverRoutheSkov_238x120

USA-KORRESPONDENT PÅ BESØG

Journalist Oliver Routhe Skov besøgte Vallekilde og gav et indblik i det delte USA, hvor eliten holder en fest, som størstedelen af befolkningen ikke er inviteret med til.

Læs mere

Riskast_238x120

BRYLLUP PÅ VALLEKILDE

11. juni 2016 blev Astrid og William viet i Korskirken i Vallekilde. De er elever på forårsholdet. Og det hele var bare for sjov.

Læs mere