ELEVER BAG NORDIC GAME JAM

EVENT, Spil

NGJ_746x300160412

EVENT AFVIKLER VERDENS STØRSTE GAME JAM
En af verdens største spilbegivenheder, Nordic Game Jam, blev afholdt en weekend i april på Ålborg Universitet i København. Med i spidsen for projektet står Event-eleverne fra Vallekilde Højskole, og de har haft travlt med forberedelser til weekenden.

Af Emil Lohse, elev på Journalistik, foråret 2016

Nordic Game Jam er en af verdens største spilbegivenheder. Arrangementet er blevet afholdt siden 2006, og spildesignere, grafikere, musikere og mange flere strømmer til game jam’et hvert år. I år er dog noget helt specielt, for vallekillingerne fra Event-holdet blev shanghajet til at være medarrangører på game jammet.

I spidsen for projektet står Amanda My, Katrine Wissing og Thomas Thulstrup.

”Vi har været meget spændte”, griner Thomas Thulstrup. ”Vi havde en stor del arbejde, vi stod blandt andet for infobod og cafe.”
Begge dele var åbne fra begivenhedens start til slut, hvilket vil sige cirka to døgn.

”Den sidste dag stod vi også for at bikse folk ned i togene, som kørte imod Imperial, hvor awardshowet blev afholdt,” fortæller Thomas Thulstrup.

Event var ikke alene om at bidrage til det store arrangement. Elever fra Spiludvikling har lavet arkademaskiner, som blev benyttet flittigt gennem hele weekenden.

Hvad er Nordic Game Jam?

Nordic Game Jam er det største arrangement af sin slags: en spilbegivenhed, hvor folk fra hele verden samles for at skabe spil. Gæsterne deltager desuden i diverse workshops inden for forskellige kategorier, såsom teknologi, kunst, lyd, game design, brætspil og meget mere.

I løbet af game jam’et skaber deltagerne en række spil, og spildesignerne stiller derefter op i en kategori med deres spil. I København blev vinderen af hver kategori sendt videre til finalen i Imperial, hvor det bedste spil kåredes. Hele arrangementer blev afsluttet med en stor fest.

På billedet ses Oliver Dragsbæk Smith og Katrine Wissing fra Event på Vallekilde.

Arkadespil_746x300160412

ARKADESPIL
Elever fra Spiludvikling har bygget arkadespil til Nordic Game Jam. I Hivemind styrer man en flok myrer, og What-a-loo går ud på at rense et toilet.
EVENT, Spil
christoffer_238

SPIL SOM PTSD-BEHANDLING

Kan computerspil hjælpe PTSD-ramte krigsveteraner med at overkomme dagligdags opgaver som besøg i supermarkedet? Det gjorde spiludvikler Christoffer Holmgård os klogere på, da han besøgte Vallekilde.

Læs mere

COL_skraldedans_238x120

CLEAN OUT LOUD IGEN I ÅR

Igen i år står elever fra Vallekilde bag Clean Out Loud på Roskilde Festival. Projektet sørger for, at festivalpladsen efterlades efter festivalen uden spor af det festende folk.

Læs mere

tinehoeg_238

EN WEEKEND MED LITTERÆR OVERFLOD

Der var både rutinerede forfattere og nye stjernefrø på programmet, da vi første weekend af februar igen slog dørene op til Vallekildes egen litteraturfestival, Litt Talk.

Læs mere

dfunkvolley_238x120

VOLLEY MED FLYGTNINGE

Vallekildes Event-elever bød sammen med DFUNK sidst i november velkommen til en landsdækkende volleyturnering for unge med flygtningebaggrund.

Læs mere

bremer-mccoy-atlas-4-1200x800

KONCERT: BREMER/MCCOY

5. oktober spillede den nytænkende jazzduo Bremer/McCoy en fabelagtig koncert på Vallekilde Højskole.

Læs mere

Bro Jakob

JAKOB BRO TRIO GAV KONCERT

Vallekilde og gæster kunne nyde den fabelagtige jazzguitarist Jakob Bro og hans trio, som gav koncert på højskolen den 28. november 2016.

Læs mere

Barvand_aften_238x120160609

VALLEKILDEBAR PÅ DISTORTION

Vallekilde Højskole var med på Distortion i København, klar til at servicere de mange festivalgængere med vand og spil.

Læs mere

NGJ_238x120160412

ELEVER BAG NORDIC GAME JAM

Elever fra Event og Spiludvikling havde – bogstaveligt talt – en finger med i spillet, da verdens største game jam blev afholdt i København den 8. til 10. april 2016.

Læs mere

Boost_Forbrændingen_238x120

SKARPE RIM OG GYLDNE DAMER

Event-elever afviklede en stor hiphopkoncert på Forbrændingen den 19. februar. Det blev en aften med rå rim, håndtegn og guldøl galore.

Læs mere

Emilie_LauraMarie_238x120

NY SCENE TIL LITT TALK

Elever fornyer Vallekildes litteraturfestival, Litt Talk, med en helt ny scene.

Læs mere

Afsnit_container_thumb151104

ELEVER BAG FESTIVALOPLEVELSE

Vallekilde-elever stod bag både opbygning, afvikling og en del af indholdet på innovationsfestivalen Afsnit I i november 2015.

Læs mere

PLAY_StormP_238x120

SPILUDVIKLERE SKABER UDSTILLING

Elever fra Spiludvikling har været med til at skabe ny udstilling om digitale spil til Storm P. Museet på Frederiksberg.

Læs mere

14774399412_60191dd033_o

FORTSÆTTER EFTER TUDEDAG

Vallekilde kan for nogen være svær at slippe. En del af højskolens elever fortsætter med at være involveret i projekter efter deres ophold slutter.

Læs mere

Playful_Constructions_2015_238x120

FÆLLESPROJEKT OM SPILFESTIVAL

Børn og voksne kom og legede med Vallekilde til spilfestivalen w00t på Frederiksberg. Elever fra Spiludvikling og Bureauet designede legende installationer i det offentlige rum.

Læs mere

niels bøttcher238

EN LYDNØRD KOM FORBI

Niels Böttcher, kreativ teknologist, lydnørd, performer, forsker og pladeselskabsejer, holdt foredrag om lyd 27. august.

Læs mere