ELEVER BLIVER GRØNNERE AF HUMMUS

Elever

Buffet_hummusartikel_746x300

ET DECIDERET HUMMUSMISBRUG?

Elever på Vallekilde Højskole føler sig nærmest afhængige af køkkenets hummus. Kikærtedippen får eleverne til at spise grønnere, og køkkenchef Mette Thy er ikke i tvivl om, hvad der gør hummussen til en sikker vinder.

Af Nanna Mortensen, elev på Journalistik foråret 2016

“Vi er ude i, at jeg ikke kan tage en bid af min mad, uden at der SKAL hummus med på gaflen,” siger 20-årige Tilrettelægger-elev Sandra Bank Petterson.

Begejstringen for buffetens hummus er ikke til at komme uden om blandt Vallekilde Højskoles elever.
“Jeg er på vej mod et seriøst hummusmisbrug,” fortsætter Sandra Bank Petterson.

Ifølge Vallekildes køkkenchef Mette Thy er hummusindtaget altid jævnt stigende, når et nyt elevhold starter. Skålen tømmes helt, og der skal hver dag laves ekstra. Indtaget falder igen, når slutningen af opholdet nærmer sig. Det gælder dog alt på buffeten, da psyke og appetit, ifølge Mette Thy, hænger sammen.

Hummus gør vallekillinger grønnere
20-årige Kamilla Nørmark Agergaard, elev på Tilrettelægger, gør sig endda overvejelser omkring, hvordan hun kan optimere indtagelsen af hummus yderligere. Hun har fået et tip om at placere den i midten af tallerkenen. Dermed kan den lettere fordeles til resten af måltidets elementer.

”Det startede som en lille smule ovenpå et stykke brød. Nu tager jeg mindst to eller tre spiseskefulde. Jeg har vænnet mig til, at alt i salaten smager lidt af hummus. Det betyder også, at jeg skovler mange flere grøntsager ind nu,” siger Kamilla Nørmark Agergaard.

Hun er ikke i tvivl om, hvordan hun ville reagere, hvis hendes favorit bliver fjernet fra buffeten.
“Jeg ville hurtigst muligt tage det op til skolemødet og få trumfet en afstemning igennem. Det lyder skørt, men sandheden er, at vi er mange, som virkelig ikke vil være den foruden.”

Mysteriet om æblet
Flere på Vallekilde undrer sig over, hvorfor der sommetider er et æble på toppen af hummussen. Køkkenassistent Camilla Wahlstrøm forklarer, at pynten oftest indikerer en ingrediens i retten, og at der sommetider er æblecidereddike i hummussen.

Selvom kikærtedippen er populær, er det bevidst, at den ikke serveres to gange dagligt.

”Det passer bedst til frokosten, men jeg har overvejet, om der skal være hummus til morgenmaden som pålæg”, siger Mette Thy.

”Ingen tahin, grundig purering og salt i kogningen af kikærterne er hemmeligheden bag vores hummus. Og så er vi gode til at gøre den anderledes. Den kan varieres i uendeligheder”, tilføjer en smilende køkkenchef.

Elever
Anders Petersen_238

UNGE OG PRÆSTATIONSSAMFUNDET

Hvad gør det ved unge at vokse op i et præstationssamfund, hvor en femtedel af befolkningen rammes af depression? Det gjorde lektor Anders Petersen os meget klogere på, da han lagde vejen forbi.

Læs mere

Crew member Andreas Mogensen of Denmark waves after donning his space suit at the Baikonur cosmodrome

ANDREAS MOGENSEN PÅ BESØG

10. marts rejste vi langt ud i rummet, da vi havde besøg af den danske astronaut, Andreas Mogensen.

Læs mere

Røst_Therese_Jóhann_238x120

VALLEKILDE BAG TALERSKOLE FOR UNGE

Vallekilde Højskole står bag projektet Røst – en ny talerskole for unge på landets højskoler.

Læs mere

diemer_238

19. APRIL – SOFIE DIEMER

Sofie Diemer debuterede i 2016 med en hudløst ærlig digtsamling om en ung kvinde, der søger efter en mening med det hele. Mød hende på Vallekilde til april, hvor hun også læser op fra LOL-LITA.

Læs mere

Uffe_Elbæk

8. MAJ – UFFE ELBÆK

Alternativets stifter, Uffe Elbæk, gæster Vallekilde til en snak om vejen fra Kaospiloterne til Christianborg.

Læs mere

sh_238

11. MAJ – SØREN HEBSGAARD

Hør, hvad smartphones egentlig gør ved os, når journalist Søren Hebsgaard besøger os. I forbindelse med foredraget tester eleverne, om man kan overleve et døgn uden skærme.

Læs mere

euroman_costerwaldau_238x120

ELEVER SKRIVER FOR EUROMAN.DK

Elever fra Journalistik-holdet udkommer med artikler på Euroman.dk og netmediet Udpost.

Læs mere

holger_bernt_238x120

TJEK PÅ TANZANIA FØR STUDIETUR

Professor emeritus Holger Bernt Hansen fra Center for Afrikastudier holdt foredrag om aktuelle samfundsforhold, politik og økonomi i Tanzania – destinationen for en af forårets studieture.

Læs mere

klassefesten-3-zumba_238x120

2 KILLINGER TIL KLASSEFESTEN 3

Journalist-elever tog i biografen og anmeldte Klassefesten 3, der er optaget på Vallekilde Højskole.

Læs mere

Riskast_238x120

BRYLLUP PÅ VALLEKILDE

11. juni 2016 blev Astrid og William viet i Korskirken i Vallekilde. De er elever på forårsholdet. Og det hele var bare for sjov.

Læs mere

Cykelskole_238x120

FLYGTNINGE PÅ BESØG

Vallekilde havde fint besøg af 16 uledsagede mindreårige asylansøgere i forbindelse med forårets temauge.

Læs mere

Boost_Forbrændingen_238x120

SKARPE RIM OG GYLDNE DAMER

Event-elever afviklede en stor hiphopkoncert på Forbrændingen den 19. februar. Det blev en aften med rå rim, håndtegn og guldøl galore.

Læs mere

Starfish_check_238x120160229

VALGFAG SENDER PENGE TIL LESBOS

Valgfaget Velkommen til Danmark har indsamlet 7922 kr. til Starfish Foundation, der tager imod bådflygtninge på Lesbos. Pengene vil gå til mad, vand, tæpper og medicin.

Læs mere

Buffet_hummusartikel_238x120

ELEVER BLIVER GRØNNERE AF HUMMUS

Elever er nærmest afhængige af køkkenets hummus. Køkkenchef Mette Thy er ikke i tvivl om, hvad der gør kikærtedippen til en sikker vinder.

Læs mere

Hypnotisør

HYPNOTISØR PÅ HØJSKOLE

En vaskeægte hypnotisør besøgte Vallekilde den 17. februar. Det involverede både rå løg og nøgenhedsbriller.

Læs mere