ELEVER SKRIVER TIL HJEMLØSEAVIS

Ikke kategoriseret

husforbi

REPORTAGE
Skrevet af Karen Louise Mørk, Vallekildes JournalistlinjeSom en del af Journalistforløbet på Vallekilde Højskole skriver de håbefulde
journalistelever det kommende maj-nummer af gadeavisen, Hus Forbi. Avisens redaktion har som mål at være de hjemløses stemme i det danske mediebillede, og forsøger at skabe debat om hjemløse og andre skæve eksistenser.

Maj-nummerets tema er Unge Hjemløse, og det giver for redaktør, Poul Struve Nielsen, god mening, at det er unge journalistaspiranter der skriver dette nummer.

”I er fremtidens journalister, og en vigtig del af formålet for Hus Forbi er at udbrede kendskabet til forskellige problemstillinger i forhold til socialt udsatte. Det er derfor vigtigt, at de kommende journalister har en viden og kendskab til, hvad der sker på bunden af samfundet,” siger Poul Struve Nielsen.

Poul Struve Nielsen er den eneste fastansatte i redaktionen, der ellers består af freelancejournalister og frivillige. Det er første gang, at redaktionen består af unge højskoleelever.

”Vi har ikke prøvet noget lignende før, i hvert fald ikke i min tid som redaktør. Men vi prøver at inddrage hjemløse i forskellige projekter,” fortæller Poul Struve Nielsen, som har været redaktør på Hus Forbi siden marts 2012.

De unge højskoleelever skal altså ud og møde unge mennekser med helt andre vilkår. Et møde der ifølge Poul Struve Nielsen kan være hårdt men også enormt givende.

”Man får mange specielle oplevelser i mødet med denne farverige gruppe af mennesker. Den daglige omgang med de her gutter og gutinder er som regel sjov og meget farverig, men det er selvfølgelig også hårdt at være vidne til det barske liv, hvor der er mange dødsfald i en tidlig alder,” forklarer Poul Struve Nielsen.

Journalisteleverne skriver artikler til Hus Forbi og arbejder med nyheder i samarbejde med nyhedsbureauet YouGlobe indtil den intensive forberedelse op til journalistuddannelsernes optagelseprøver starter med kurset Journalistdrømme 24. marts.

Poul Struve Nielsen. FOTO: Mie Laurenberg
PuolHus

Ikke kategoriseret

UDSOLGT PÅ JOURNALISTIK

Alle pladser på forårets journalisthold er nu væk. Du kan dog stadig komme et seksugers drømmeforløb. Klik her og læs mere.

Læs mere

FOREDRAG OM ISLAMISK STAT

Hvordan stopper vi radikalisering af unge i Danmark – inklusiv dem, der nu vender tilbage til DK fra Syrien? Deniz Serinci gæster Vallekilde Højskole med sit foredrag om Islamisk Stat.

Læs mere

FORÅRSHOLDET TÆT PÅ UDSOLGT

Det går lige nu rigtig stærkt med tilmeldingerne til forårsholdet. Vi anbefaler dig derfor at tilmelde dig nu, hvis du vil være sikker på at få en plads.

Læs mere

NAZILA KIVI GÆSTEDE VALLEKILDE

Iran og feminisme. Nazila Kivi besøgte tirsdag Vallekilde Højskole med to forskellige foredrag. “Iran i midten” og “Feminisme: Krop, magt og identitet”

Læs mere

ELEVER UDGIVER I BERLINGSKE

Journalisteleverne Signe Stoumann Fosgrau og Sara Hodzic har fået en af deres historier solgt til Berlingske. Den handler om at være jomfru i tyverne, og hvorfor det kan være et tabu.

Læs mere

BESØG AF JENS BLENDSTRUP

Forfatterholdet har netop haft besøg af den anmelderroste Jens Blendstrup til en snak om hans specielle skrivestil og fantastiske fader-fortællinger.

Læs mere

VANDBAR TIL DISTORTION

Event-eleverne fra Vallekilde Højskole stod igen i år bag Bar’Vand til gadefesten Distortion. Hør, hvordan de har bygget baren op fra bunden.

Læs mere

TIDLIGERE ELEV VINDER KRAVLING-PRIS

Johanne Ramskov Erichsen vandt i weekenden en Kravling-pris for sin dækning af asyl- og flygtninge-området i Information.

Læs mere

FOREDRAG MED KASPAR COLLING

Forfatteren bag Den Danske Borgerkrig 2018-24, Kaspar Colling, gæstede Vallekilde.

Læs mere

SUZANNE BRØGGER KOM FORBI

I samtale med Forfatter-elev Thomas Korsgaard fortalte Suzanne Brøgger 1. juni om sit arbejde, om friheden og ensomheden, skammen og døden.

Læs mere

KRISTOFFER ERIKSEN PÅ BESØG

Hvordan kombinerer man satire med seriøs journalistik? Det fortalte morgenradiovært og satiriker Kristoffer Eriksen om 20. april 2016.

Læs mere

SPILFORSKER OM KUNSTEN AT TABE

Spilforsker Jesper Juul besøgte Vallekilde 15. januar og underviste eleverne på Spiludvikling. Han fortalte om, hvordan det kan være, at vi spiller spil, der er urimeligt svære og derfor meget svære at gennemføre.

Læs mere

MEDIELEJR LANDEDE PÅ VALLEKILDE

Danmarks næste generation af journalister deltog sammen med Vallekildes elever i Medielejr 2015. Et flot program blev i kombination med fest og årets første sne til en helt særlig weekend.

Læs mere

TRIERS GÅDERUM

Vallekildes grundlægger, Ernst Trier, har taget en skæbnesvanger beslutning. Han vil tage sit eget liv. Dramaet udspiller sig i et gåderum på Vallekilde Højskole.

Læs mere

FOREDRAG MED TROELS MYLENBERG

Chefredaktør på Fyns Amts Avis og tidligere forstander på Vallekilde, Troels Mylenberg, gæstede højskolen med et foredrag om politik og journalistik den 9. november 2015.

Læs mere