ELEVPRODUKTIONER

KULTURPRODUKTIONER I VIRKELIGHEDEN
Her kan du se og læse mere om produktioner i stor og mindre skala, som elever fra Vallekilde har stået for de seneste år + du kan tage et kig ind i Vallekildes makerspace, hvor vi har 3D-printer, laserskærer og andre maskiner til design- og kulturproduktioner.

CLEAN OUT LOUD PÅ ROSKILDE
Et projekt, der går igen for Vallekildes elever, er Clean Out Loud på Roskilde Festival. Alle der bor i Clean Out Loud-området skal sørge for at holde campingområdet rent med skraldeparader, skraldekonkurrencer, skraldedans og meget mere. Filmen her er lavet af tidligere elev på Tilrettelægger Lasse Skaarup Flodgaard Olesen.

CLEAN OUT LOUD PÅ ROSKILDE
Clean Out Loud går ud på at motivere festivaldeltagerne til at rydde op efter sig selv – med skraldedans, skraldeparader, skraldekonkurrencer – og masser af fest.

VALLEKILDES EGEN CONTAINER
Vallekilde Højskole har en container, som bliver brugt, når eleverne rykker ud fx til Distortion, Roskilde Festival, Afsnit I og andre produktioner ude af huset.

VALLEKILDE PÅ DISTORTION
Et af de tilbagevendende projekter, Vallekilde arbejder med, er Distortion. I foråret 2015 stod eleverne for en vandbar på Refshaleøen.

AFSNIT I
Et projekt, der går igen i Vallekildes portfolio, er innovationsfestivalen Afsnit I. I efteråret 2015 stod elever fra Design, Lederskab, Maker og Event for indretningen af festivalen, som blandt andet involverede 250 europaller.

MAKERSPACE
I højskolens makerspace har vi blandt andet maskiner som folieskærer, 3D-printer og laserskærer, mørkekammer og udstyr til silketryk. Makerspace bliver brugt flittigt, når eleverne skal fremstille plakater, flyers, T-shirts, lave scenografi osv.

MAKERSPACE
I makerspace kan man blandt andet lave klistermærker på folieskæreren.

 

NEXT CITY – STÅHEJ 2014

Elever stod for design og produktion i forbindelse med innovations camp’en NEXT CITY og den efterfølgende musikfestival STÅHEJ. 150 Gymnasieelever deltog i camp’en og festivalen bød på 15 koncerter over 2 dage, da Kedelhallen på Frederiksberg dannede rammen om efteråret 2014s helt store Vallekilde-produktion.

OPGAVER
Konceptudvikling, location spotting, markedsføring, café, logistik, planlægning og produktion, rumligt design og scenografi m.m.

CLEAN OUT LOUD 2014

CLEAN OUT LOUD er Vallekildes store projekt på Roskilde Festival. Målet er klart. De festivalgæster, der deltager i projektet, skal efterlade festivalen i samme stand, som da de kom. Vallekilde husede 4000 festivalgæster i område E og sikrede den reneste plads, vi har set siden projektets start i 2011.

OPGAVER
Konceptudvikling, location spotting, markedsføring, workshops, logistik, planlægning og produktion m.m.

POP-UP PALESTINE +
W00T – CPH PLAY FESTIVAL 2014

Egentlig er festivalen en festival for spil og leg, der holder til i København, men en mulighed åbnede sig og en pop-up w00t festival i Palæstina blev tilføjet til programmet.
Vallekildes elever stod for produktionen af begge festivaler.

OPGAVER
Location spotting, logistik, café, planlægning og produktion, afvikling af spil og koncerter m.m.

KISSAWAY TRAIL

En af de mange koncerter Vallekilde-elever producerede i 2014 var KISSAWAY TRAIL. Som ekstra opgave fik eleverne til opgave at producere musikvideoen til nummeret “Beauty Still Rebels” under kyndig vejledning af Jesper Duelund og Maiken Vibe Bauer.

OPGAVER
Konceptudvikling, markedsføring, publikum og kunstnerhåndtering, billetsalg, sceneteknik, scenografi, produktion.

BESØG OS
Hvis du overvejer at tage på højskole, vil vi gerne invitere dig på besøg i Vallekilde, så du kan se om det er noget for dig. Vi betaler din transport og giver en god frokost. Klik her for at arrangere dit besøg.
TILMELDING

DIT NAVN

DIN E-MAIL

DIT TELEFONNUMMER

ØNSKET STARTDATO

ØNSKET SLUTDATO

ØNSKET HOVEDFAG

EVENTUELLE SPØRGSMÅL

ROBOTFILTER
captcha
Indtast ovenstående bogstaver og tal her

Theis Ørntoft

3. MAJ – THEIS ØRNTOFT

Digteren Theis Ørntoft gæster Vallekilde Højskole den 3. maj 2017 kl. 19.30. Alle er velkomne.

Læs mere

Crew member Andreas Mogensen of Denmark waves after donning his space suit at the Baikonur cosmodrome

ANDREAS MOGENSEN PÅ BESØG

10. marts rejste vi langt ud i rummet, da vi havde besøg af den danske astronaut, Andreas Mogensen.

Læs mere

Røst_Therese_Jóhann_238x120

VALLEKILDE BAG TALERSKOLE FOR UNGE

Vallekilde Højskole står bag projektet Røst – en ny talerskole for unge på landets højskoler.

Læs mere

christoffer_238

SPIL SOM PTSD-BEHANDLING

Kan computerspil hjælpe PTSD-ramte krigsveteraner med at overkomme dagligdags opgaver som besøg i supermarkedet? Det gjorde spiludvikler Christoffer Holmgård os klogere på, da han besøgte Vallekilde.

Læs mere

JS_238

FOREDRAG MED JAKOB SCHARF

Jakob Scharf, tidligere chef for PET, kastede lys over sin tid i tjenesten, da han gæstede os i Vallekilde i marts.

Læs mere

COL_skraldedans_238x120

CLEAN OUT LOUD IGEN I ÅR

Igen i år står elever fra Vallekilde bag Clean Out Loud på Roskilde Festival. Projektet sørger for, at festivalpladsen efterlades efter festivalen uden spor af det festende folk.

Læs mere

diemer_238

SOFIE DIEMER PÅ BESØG

Sofie Diemer debuterede i 2016 med en hudløst ærlig digtsamling om en ung kvinde, der søger efter en mening med det hele. Hun besøgte Vallekilde den 17. april med oplæsning og foredrag.

Læs mere

Uffe_Elbæk

8. MAJ – UFFE ELBÆK

Alternativets stifter, Uffe Elbæk, gæster Vallekilde til en snak om vejen fra Kaospiloterne til Christianborg.

Læs mere

sh_238

11. MAJ – SØREN HEBSGAARD

Hør, hvad smartphones egentlig gør ved os, når journalist Søren Hebsgaard besøger os. I forbindelse med foredraget tester eleverne, om man kan overleve et døgn uden skærme.

Læs mere

tinehoeg_238

EN WEEKEND MED LITTERÆR OVERFLOD

Der var både rutinerede forfattere og nye stjernefrø på programmet, da vi første weekend af februar igen slog dørene op til Vallekildes egen litteraturfestival, Litt Talk.

Læs mere

Thomas Korsgaard_238x120

FORFATTERELEV UDGIVER ROMAN

Thomas Korsgaard gik på Forfatter-holdet i foråret 2016. Nu udkommer hans debutroman.

Læs mere

euroman_costerwaldau_238x120

ELEVER SKRIVER FOR EUROMAN.DK

Elever fra Journalistik-holdet udkommer med artikler på Euroman.dk og netmediet Udpost.

Læs mere

klassefesten-3-zumba_238x120

2 KILLINGER TIL KLASSEFESTEN 3

Journalist-elever tog i biografen og anmeldte Klassefesten 3, der er optaget på Vallekilde Højskole.

Læs mere

dfunkvolley_238x120

VOLLEY MED FLYGTNINGE

Vallekildes Event-elever bød sammen med DFUNK sidst i november velkommen til en landsdækkende volleyturnering for unge med flygtningebaggrund.

Læs mere

Laura Havgry_238x120

13. AUGUST – HOLDSTART EFTERÅR

Efterårsholdet 2017 starter den 13. august. Vi glæder os.

Læs mere

01

MADS BRÜGGER PÅ BESØG

For Mads Brügger er langskaftede ridestøvler et journalistisk værktøj. Han er kendt for sin gonzo-tilgang til journalistikken – og 26. oktober besøgte han Vallekilde.

Læs mere

phenomena_746x400

FOTOKUNST OM RUMVÆSNER

Vallekilde kom i nærkontakt med en virkelighed befolket af rumvæsner, da de tre fotografer bag fotobogen Phenomena om USAs UFO-miljø besøgte højskolen.

Læs mere

Bro Jakob

JAKOB BRO TRIO GAV KONCERT

Vallekilde og gæster kunne nyde den fabelagtige jazzguitarist Jakob Bro og hans trio, som gav koncert på højskolen den 28. november 2016.

Læs mere

Esben_Bjerre_selfie_238x120160428

ESBEN BJERRE PÅ VALLEKILDE

Radio- og tv-vært Esben Bjerre besøgte Vallekilde Højskole, for at fortælle om sin karriere fra journalistpraktikant til kendis og stilikon med egen slipsekollektion.

Læs mere

SuzanneB_ThomasK_238x120160601

SUZANNE BRØGGER KOM FORBI

I samtale med Forfatter-elev Thomas Korsgaard fortalte Suzanne Brøgger 1. juni om sit arbejde, om friheden og ensomheden, skammen og døden.

Læs mere

Kagebord_238x120160126

KAGEBORD SOM VALGFAG

Vallekilde har fået et nyt valgfag: sønderjysk kagebord. Hindbærroulader, citronmåner, kringler og småkager blander sig med gode historier om, hvor vi kommer fra, og hvor vi er på vej hen.

Læs mere

Anders Petersen_238

UNGE OG PRÆSTATIONSSAMFUNDET

Hvad gør det ved unge at vokse op i et præstationssamfund, hvor en femtedel af befolkningen rammes af depression? Det gjorde lektor Anders Petersen os meget klogere på, da han lagde vejen forbi.

Læs mere

holger_bernt_238x120

TJEK PÅ TANZANIA FØR STUDIETUR

Professor emeritus Holger Bernt Hansen fra Center for Afrikastudier holdt foredrag om aktuelle samfundsforhold, politik og økonomi i Tanzania – destinationen for en af forårets studieture.

Læs mere