EN WEEKEND MED LITTERÆR OVERFLOD

EVENT, FORFATTER, LITT TALK

litt talk_746

LITT TALK 2017

Sjette udgave af Vallekilde Højskoles egen Litteraturfestival, Litt Talk, løb endnu engang af stablen første weekend af februar. De litteraturspækkede dage bød på inspirerende forfatter-talks, scenograferede podcasts i højskolens park, debutantoplæsninger, interviews, bogbingo, litteraturkro og masser af god kaffe.

Det er højskolens egne elever fra Event og Lederskab, der producerer og afvikler festivalen.
En af dem er 21-årige Mathilde Abild Andersen, der til daglig går på Lederskabslinjen. Hun arbejdede som produktionsleder på Litt Talk og havde dermed ansvar for at holde snor i alle tråde og sikre, at alle opgaver var dækket af, intet overlappede og budgetter blev overholdt.

“Det var vildt spændende og meget udfordrende. Jeg befinder mig godt i rollen som problemløseren, der arbejder med det store overblik, og Litt Talk gav mig mulighed for at udfolde netop denne position. Jeg syntes, det var utroligt givende fagligt men også personligt, da jeg mærkede, hvordan jeg agerede i pressede situationer.”

At producere en festival betyder rent praktisk at sørge for alt lige fra scenografi og det visuelle udtryk til mere håndgribelige opgaver som vagtplaner i cafeen, et godt lyd-niveau og indkøb af kaffe til cafeen. For Mathilde Abild Andersen er det oplevelse, hun har lært meget af.

“Jeg syntes selve arrangementet lykkedes godt, og mange af de udfordringer, vi havde undervejs, var ikke synlige for gæsterne, hvilket klart var det vigtigste. Litt Talk har blandt andet lært mig meget om mig selv, og hvordan jeg håndterer stress og dét at turde stole på andres og egne evner i forhold til at stille et projekt på benene og afvikle det med stor succes. Vi kan alt, når bare vi i fællesskab trækker læsset i samme retning.”

litt2_746_300

Bogcafeen, fotograf Claus Starup

amalie_746_300

Forfatter Amalie Laulund Trudsø, fotograf Claus Starup

litt3_746

Et overdimensioneret navneskilt, fotograf Claus Starup

banko_746

En af de glade vindere af bogbanko, fotograf Claus Starup

LITT4_746

Debutant Tine Hoeg signerer bøger, fotograf Signe Hyldegaard Djernæs

litt5

Scenografi til Tim Hinmans podcast Islandske ånder, fotograf Signe Hyldegaard Djernæs

litt6

Godnat højskole, fotograf Signe Hyldegaard Djernæs

EVENT, FORFATTER, LITT TALK
COL_skraldedans_238x120

CLEAN OUT LOUD IGEN I ÅR

Igen i år står elever fra Vallekilde bag Clean Out Loud på Roskilde Festival. Projektet sørger for, at festivalpladsen efterlades efter festivalen uden spor af det festende folk.

Læs mere

diemer_238

SOFIE DIEMER PÅ BESØG

Sofie Diemer debuterede i 2016 med en hudløst ærlig digtsamling om en ung kvinde, der søger efter en mening med det hele. Hun besøgte Vallekilde den 17. april med oplæsning og foredrag.

Læs mere

tinehoeg_238

EN WEEKEND MED LITTERÆR OVERFLOD

Der var både rutinerede forfattere og nye stjernefrø på programmet, da vi første weekend af februar igen slog dørene op til Vallekildes egen litteraturfestival, Litt Talk.

Læs mere

Thomas Korsgaard_238x120

FORFATTERELEV UDGIVER ROMAN

Thomas Korsgaard gik på Forfatter-holdet i foråret 2016. Nu udkommer hans debutroman.

Læs mere

dfunkvolley_238x120

VOLLEY MED FLYGTNINGE

Vallekildes Event-elever bød sammen med DFUNK sidst i november velkommen til en landsdækkende volleyturnering for unge med flygtningebaggrund.

Læs mere

bremer-mccoy-atlas-4-1200x800

KONCERT: BREMER/MCCOY

5. oktober spillede den nytænkende jazzduo Bremer/McCoy en fabelagtig koncert på Vallekilde Højskole.

Læs mere

Bro Jakob

JAKOB BRO TRIO GAV KONCERT

Vallekilde og gæster kunne nyde den fabelagtige jazzguitarist Jakob Bro og hans trio, som gav koncert på højskolen den 28. november 2016.

Læs mere

Barvand_aften_238x120160609

VALLEKILDEBAR PÅ DISTORTION

Vallekilde Højskole var med på Distortion i København, klar til at servicere de mange festivalgængere med vand og spil.

Læs mere

NGJ_238x120160412

ELEVER BAG NORDIC GAME JAM

Elever fra Event og Spiludvikling havde – bogstaveligt talt – en finger med i spillet, da verdens største game jam blev afholdt i København den 8. til 10. april 2016.

Læs mere

Boost_Forbrændingen_238x120

SKARPE RIM OG GYLDNE DAMER

Event-elever afviklede en stor hiphopkoncert på Forbrændingen den 19. februar. Det blev en aften med rå rim, håndtegn og guldøl galore.

Læs mere

Emilie_LauraMarie_238x120

NY SCENE TIL LITT TALK

Elever fornyer Vallekildes litteraturfestival, Litt Talk, med en helt ny scene.

Læs mere

Thomas_Sara_238X120

INGEN LITT TALK UDEN ELEVERNE

Igen i år var der litteraturfestival på Vallekilde Højskole. Den 6. og 7. februar bød Litt Talk indenfor til de helt store navne som Kim Leine og Pia Juul og de allernyeste stemmer, som højskolens egne forfatterelever.

Læs mere

Caspar Eric_238x120

CASPAR ERIC UNDERVISTE FORFATTERNE

Den prisvindende unge poet Caspar Eric besøgte Vallekilde, hvor han underviste Forfatterholdet og læste op af sine digtsamlinger.

Læs mere

Afsnit_container_thumb151104

ELEVER BAG FESTIVALOPLEVELSE

Vallekilde-elever stod bag både opbygning, afvikling og en del af indholdet på innovationsfestivalen Afsnit I i november 2015.

Læs mere

Jesper_Theilgaard_238x120

THEILGAARD OM KLIMAFORANDRINGER

Metrolog fra DR Jesper Theilgaard fortalte om klimaforandringerne som optakt til, at Forfatter- og Spiludviklingselever skal arbejde med klima i den kommende tid.

Læs mere