SPILUDVIKLING

EN FREMTID SOM SPILUDVIKLER
Lær at lave spil på Vallekilde Højskole.
På Spiludvikling lærer vi dig at lave dine egne spil. Vi arbejder med design og udvikling af digitale såvel som analoge spil samt lege og forskellige former for interaktionsdesign.
I løbet af dit ophold prøver du kræfter med en lang række værktøjer som programmering, level design, Photoshop, animation, grafisk design og projektstyring. Du bliver klogere på spilanalyse og spilforståelse, og sammen undersøger vi spil som kultur- og kommunikationsform.

Derudover tager vi dig med dybt ind i den danske spilbranche, når vi besøger Spilbar i København, og vi henter spilbranchen til Vallekilde i form af spændende gæstelærere og oplæg.

Spiludvikling på Vallekilde er et godt sted at undersøge, om en fremtid som spiludvikler måske er noget for dig.
Læs mere om Spiludvikling.

UGESKEMA
Her kan du se en ugeoversigt der viser hverdagen på Vallekilde Højskole. Oveni kommer selvfølgelig de improviserede arrangementer, foredrag, filmaftner, hyggelige indfald, spontane sportsudfoldelser og ture ud af huset.

Ugeskema_746x200


STUDIETUR TIL SYDKOREA
En del af oplevelsen på Vallekilde Højskole er at komme ud og se sig om i verden. I foråret 2017 tager vi på studietur til Seoul i Sydkorea. Seoul er internationalt epicenter for digital og teknologisk udvikling og beskrives som et kig ind i fremtiden. Læs mere om forårets rejser.
MALMØ OG NORDIC GAME CONFERENCE

I maj har eleverne på Spiludvikling mulighed for at rejse til den nordiske konference Nordic Game Conference i Malmø, som samler hele den nordiske spilbranche. Nordic Game Conference er en vellykket blanding af foredrag, workshops og sessions, der primært er målrettet professionelle spilskabere i hele Norden, men også forskere og studerende fra alle nordiske spil-uddannelser.

I Malmø skal vi også besøge The Game Assembly, der er en af de bedste videregående uddannelser inden for spiludvikling i Norden.
Prisen for at deltage i turen til Nordic Game Conference er endnu ikke fastlagt. Læs mere om Nordic Game Conference og The Game Assembly.

ELEVERNE FORTÆLLER
Her kan du høre elever fra foråret 2015 – Øjvind Rasmussen og Nicolas Arnvig – fortælle om Spiludvikling på Vallekilde Højskole.

EKSEMPEL PÅ ELEVPRODUKTION
Her kan du se eksempel på spilgrafik lavet af Jakob Lautrop Nysom, elev på forårsholdet 2016.

discosuch

EKSEMPEL PÅ ELEVPRODUKTION
Et eksempel på grafik lavet til et spil af Nina Claudia Slowik Sas, elev på Spiludvikling i efteråret 2015. På Spiludvikling arbejder vi blandt andet med grafisk design og udvikling af concept art.

COL_skraldedans_746x300

TAG MED PÅ ROSKILDE FESTIVAL
Som afslutning på dit ophold kan du vælge at tage med Vallekilde på Roskilde Festival og arbejde som en del af projektet Clean Out Loud, der handler om at feste med stil og efterlade den hårdt prøvede dyrskueplads lige så ren som den er, før festivalen lander. Du kan tilvælge projektet i tilmeldingsformularen.

HOVEDUNDERVISERE
VIGILD_746

THOMAS VIGILD

Thomas var med til at starte Spiludvikling på Vallekilde Højskole i 2010.
Han er journalist, konsulent og foredragsholder med speciale i spil-, lege- og brætspilskultur. Han skriver om spil for Weekendavisen, biblioteksmagasinet Perspektiv samt Politiken. Han er juryformand for den danske brætspilspris Guldbrikken og designer i efteråret 2016 et fysisk gåderum for firmaet Mystery Makers.

Thomas er uddannet cand.mag i Musikvidenskab, datalogi og spil fra Københavns Universitet og IT-Universitetet. Har suppleret med kandidatkurser i journalistik og formidling ved Danmarks Journalisthøjskole.

Thomas har som mål at få mindst et godt grin i hver undervisningstime, og så søger han at bruge brætspil som en del af al sin undervisning.

ASTRID MIE MAJGAARD REFSTRUP

Bachelor i visuel kommunikation fra Kunstakademiets Designskole. Astrid har arbejdet med grafiske løsninger til digitale og analoge spil samt udvikling af spildesignsløsninger for offentlige instutioner, Vesterbro Festival, museer og virksomheder, designs til stopmotion-film og musikvideoer. Medarrangør af Nordic Game Jam, entusiastisk game jam gænger og selvstændig spildesigner i eget firma, Astrid Refstrup.

Astrid lægger vægt på at skabe undervisning, hvor der er plads til spørgsmål og tid til at finde svar på dem.

DEM MØDER DU OGSÅ
Simon Stålhandske

SIMON STÅLHANDSKE
Bachelor i fysik og nanoteknologi fra DTU og snart kandidat i spil fra IT Universitetet i København. Sideløbende med specialeskrivning om crowd games arbejder Simon deltid som underviser på IT Universitetet og Vallekilde Højskole, hvor han underviser i programmering til spiludvikling. Simon er game jam-nørd og lader aldrig chancen passere for at arbejde på et nyt spilprojekt.

mortenB_game_746

MORTEN BRUNBJERG

Underviser i interaktiv historiefortælling.Morten er forfatter, foredragsholder og underviser. Selvstændig som en af Danmarks eneste spilforfattere og har leveret historie og dialog til spil som Hitman: Absolution, Max: The Curse of Brotherhood, Jagged Alliance Flashback mf. Morten har holdt foredrag om historiefortælling i spil i Danmark og udlandet og har over 10 års erfaring som underviser. Læs mere om Morten her.

LENA MECH
Lena er spildesigner med fokus på leg i det offentlige rum. Hun har skabt legende oplevelser for kultur- og kunstinstitutioner som Storm P Museet og Nikolaj Kunsthal. Lena Mach var en del af kuratorholdet bag w00t Copenhagen Play Festival i 2015. Ved siden af den kunstneriske praksis afholder Lena workshops om leg og spil for skoler og virksomheder via virksomheden Play Agency og Copenhagen Game Collective.

valdemar_game_746x300

VALDEMAR SCHULTZ ANDREASEN
Valdemar underviser i Level Design. Han er nysgerrig og legesyg og har arbejdet professionelt med teater, film, webdesign, performance og computerspil. I grænselandet mellem forskellige typer af udtryk ligger for ham en fællesnævner – spørgsmålet om intention: Hvad vil man opnå? Og i computerspilsammenhænge: Hvad vil et spil opnå med sin bane? Hvad kan det enkelte level gøre for, at man som bruger opnår ny viden omkring spillet og oplever nye sider og udfald af spilmekanikken?
GRATIS TUR TIL VALLEKILDE
Hvis du overvejer at tage på højskole, vil vi gerne invitere dig på besøg i Vallekilde, så du kan se om det er noget for dig. Vi betaler din transport og giver en god frokost. Klik her for at arrangere dit besøg.
TILMELDING

DIT NAVN

DIN E-MAIL

DIT TELEFONNUMMER

ØNSKET STARTDATO

ØNSKET SLUTDATO

ØNSKET HOVEDFAG

EVENTUELLE SPØRGSMÅL

ROBOTFILTER
captcha
Indtast ovenstående bogstaver og tal her

Cykelskole_238x120

FLYGTNINGE PÅ BESØG

Vallekilde havde fint besøg af 16 uledsagede mindreårige asylansøgere i forbindelse med forårets temauge.

Læs mere

Esben_Bjerre_selfie_238x120160428

ESBEN BJERRE PÅ VALLEKILDE

Radio- og tv-vært Esben Bjerre besøgte Vallekilde Højskole den 27. april og fortalte om sin vej fra journalistpraktikant til radiovært med 500.000 lyttere.

Læs mere

NGJ_238x120160412

ELEVER BAG NORDIC GAME JAM

Elever fra Event og Spiludvikling havde – bogstaveligt talt – en finger med i spillet, da verdens største game jam blev afholdt i København den 8. til 10. april 2016.

Læs mere

kristoffer%20eriksen

KRISTOFFER ERIKSEN PÅ BESØG

Hvordan kombinerer man satire med seriøs journalistik? Det fortalte morgenradiovært og satiriker Kristoffer Eriksen om 20. april 2016.

Læs mere

Martin_Breum_238x120

MARTIN BREUM OM ARKTIS

Iskolde Arktis er blevet et politisk hotspot. Journalist og forfatter Martin Breum fortalte hvorfor, da han besøgte Vallekilde Højskole 21. marts 2016.

Læs mere

AskeEbbesen_238x120

MODERNE HISTORIEFORTÆLLER

En kikset tungeslasker og en pose Meny-chips, der bliver spist på en ganske særlig måde. Vallekilde får historiefortæller Aske Ebbesen på besøg den 20. januar 2016 til en aften fuld af gode historier.

Læs mere

PLAY_StormP_238x120

SPILUDVIKLERE SKABER UDSTILLING

Elever fra Spiludvikling har været med til at skabe ny udstilling om digitale spil til Storm P. Museet på Frederiksberg.

Læs mere

COL_skraldedans_238x120

ELEVER RYDDER OP PÅ ROSKILDE

En flok Vallekilde-elever sørger for at, der bliver ryddet op på den ellers notorisk grisede Roskilde Festival. Med skraldeparader, dans, musik og god stil over hele linjen.

Læs mere

Haarder_238x120

ELEVER INTERVIEWER HAARDER

Tre Vallekilde-elever var på Christiansborg, den dag valget blev udskrevet. De skulle interviewe Bertel Haarder om hans store passion: lejlighedssange. Læs hans gode råd her.

Læs mere

Playful_Constructions_2015_238x120

FÆLLESPROJEKT OM SPILFESTIVAL

Børn og voksne kom og legede med Vallekilde til spilfestivalen w00t på Frederiksberg. Elever fra Spiludvikling og Bureauet designede legende installationer i det offentlige rum.

Læs mere

Zetland-samlet_thumb

ZETLAND FORTALTE OM AT SKABE EN Ø

Lea Korsgaard og Jakob Moll fra det publicistiske, digitale medie Zetland fortalte eleverne om at skabe en ø til indsigt og fordybelse i et medielandskab, der flyder over med hurtige nyheder.

Læs mere

Tunesien_demo238x120

BAGOM DET ARABISKE FORÅR

Vallekildes Journalistik-elever så en anden side af det arabiske forår på deres studietur til Tunesien.

Læs mere

EBPlakat_thumbnail

‘UDEN FOR CITAT’ PÅ VALLEKILDE

Instruktør Mikala Krogh besøgte Vallekilde og fortalte om sit arbejde med filmen ‘Uden for citat’, der går helt tæt på Ekstra Bladet i en tid med fyringer og skæbnesvangre læsertal.

Læs mere

asta olivia nordentoft

NORDENHOF PÅ FORFATTER-LINJEN

Forfatter-eleverne har haft besøg af den prisvindende forfatter, Asta Olivia Nordenhof, der især er kendt for sine barske prosa-digte.

Læs mere

I 2011 vandt Sophie Bremer den store journalistpris for studerende, da Anders Breinholdt overrakte hende Kravlingprisen for artikelserierne om DONG og DSB. (Foto: EB/Kristian Linnemann)

TV2 REPORTER PÅ BESØG

Sophie Bremer er tidligere vallekilling og politisk reporter for TV2. Hun besøgte højskolen for at fortælle om sin vej fra højskolens journalistlinje til Christiansborgs bonede gulve.

Læs mere