GAME ACADEMY

TOPBILLEDE_SPILUDVIKLING

EN FREMTID SOM SPILUDVIKLER
Lær at lave spil på Vallekilde Højskole.
På Spiludvikling lærer vi dig at lave dine egne spil – både digitale, dem af pap og alle mulige andre former for lege, spil og interaktionsdesign.

Du lærer at skabe helt nye lege og spil, du lærer om programmering og spilmekanikker, grafisk design, animation og lyduniverser. Du bliver klogere på spilanalyse og spilforståelse, og du kan undersøge, om en fremtid som spiludvikler måske er noget for dig.

På Spiludvikling tager vi dig med dybt ind i den danske spilbranche, når vi besøger Spilbar i København, og vi henter spilbranchen til Vallekilde i form af spændende gæstelærere. Når du siger farvel til Spiludvikling på Vallekilde Højskole, har du udviklet dine egne digitale spil, lege og brætspil. Det lover vi. På spejderære.
Læs mere om Spiludvikling.

Seoul-elever_746x400

STUDIETUR TIL SYDKOREA
En del af oplevelsen på Vallekilde Højskole er at komme ud og se sig om i verden. I foråret 2016 tager vi på studietur til Seoul i Sydkorea. Seoul er internationalt epicenter for digital og teknologisk udvikling og beskrives som et kig ind i fremtiden. Læs mere om forårets rejser.
RYD OP PÅ ROSKILDE FESTIVAL
Som afslutning på dit ophold kan du vælge at tage med Vallekilde på Roskilde Festival som en del af projektet Clean Out Loud, der handler om at feste med stil og efterlade den hårdt prøvede dyrskueplads lige så ren som den er, før festivalen lander. Du kan tilvælge projektet i tilmeldingsformularen.

discosuch

EKSEMPEL PÅ ELEVPRODUKTION
Her kan du se et eksempel på grafik lavet til et spil af Nina Claudia Slowik Sas, elev på Spiludvikling i efteråret 2015. På Spiludvikling arbejder vi blandt andet med grafisk design og udvikling af concept art.

NORDIC GAME JAM
Som elev på Spiludvikling kommer du med til verdens største game jam, Nordic Game Jam. Du kommer med bagom eventet som frivillig på en fed arkadespil-café, og du deltager i selve jammet på lige fod med de cirka 1000 spiludviklere fra hele verden, der mødes på Aalborg Universitet i København i starten af april. Vi glæder os vildt!
MALMØ OG NORDIC GAME CONFERENCE
Du kommer også med til Nordic Game Conference i Malmø, som samler hele den nordiske spilbranche til en en vellykket blanding af foredrag, workshops og sessions. Professionelle spilskabere fra hele Norden samt forskere og studerende fra nordiske spil-uddannelser mødes i Malmø, hvor vi også skal besøge The Game Assembly, der er en af de bedste videregående uddannelser inden for spiludvikling i Norden.
Læs mere om Nordic Game Conference og The Game Assembly.
UGESKEMA
Her kan du se et ugeskema, der viser de faste elementer i en typisk uge på Vallekilde. Oveni kommer selvfølgelig de improviserede arrangementer, foredrag, filmaftner, hyggelige indfald, spontane sportsudfoldelser og ture ud af huset.

HOVEDUNDERVISERE
VIGILD_746

THOMAS VIGILD

Thomas var med til at starte Vallekilde Game Academy i 2010. Han er underviser, journalist, konsulent og foredragsholder med speciale i spil, leg, brætspil, apps, spilkultur, spildesign og teknologi.

Thomas skriver fast om spil, apps og teknik for Weekendavisen, biblioteksmagasinet Perspektiv samt Politiken, hvor han har skrevet om spil siden 1991. Eksternt redaktionsmedlem under Spilordningen på Det Danske Filminstitut. Juryformand for den danske, kritiker-baserede brætspilspris, Guldbrikken. Desuden chefredaktør for det halvårlige brætspilsmagasin ‘Brikker & Bræt’.

Uddannet cand.mag i Musikvidenskab, datalogi og spil fra Københavns Universitet og IT-Universitetet. Har suppleret med kandidatkurser i journalistik og formidling ved Danmarks Journalisthøjskole. Kurator og kunstnerisk kalif for den internationale legefestival w00t – Copenhagen Play Festival, der rullede første gang på Frederiksberg i maj 2013.

Thomas har som mål at få mindst et godt grin i hver undervisningstime, og han prøver at bruge brætspil som en del af al sin undervisning.

ASTRID MIE MAJGAARD REFSTRUP
Bachelor i visuel kommunikation fra Kunstakademiets Designskole. Astrid har arbejdet med grafiske løsninger til digitale og analoge spil samt udvikling af spildesignsløsninger for offentlige instutioner, Vesterbro Festival, museer og virksomheder, designs til stopmotion-film og musikvideoer. Medarrangør af Nordic Game Jam, entusiastisk game jam gænger og selvstændig spildesigner i eget firma, Astrid Refstrup.

DEM MØDER DU OGSÅ

mortenB_game_746

MORTEN BRUNBJERG

Underviser i interaktiv historiefortælling.Morten er forfatter, foredragsholder og underviser. Selvstændig som en af Danmarks eneste spilforfattere og har leveret historie og dialog til spil som Hitman: Absolution, Max: The Curse of Brotherhood, Jagged Alliance Flashback mf. Morten har holdt foredrag om historiefortælling i spil i Danmark og udlandet og har over 10 års erfaring som underviser.Læs mere om Morten her.

GRATIS TUR TIL VALLEKILDE
Hvis du overvejer at tage på højskole, vil vi gerne invitere dig på besøg i Vallekilde, så du kan se om det er noget for dig. Vi betaler din transport og giver en god frokost. Klik her for at arrangere et besøg.
TILMELDING

DIT NAVN

DIN E-MAIL

DIT TELEFONNUMMER

ØNSKET STARTDATO

ØNSKET SLUTDATO

ØNSKET HOVEDFAG

EVENTUELLE SPØRGSMÅL

ROBOTFILTER
captcha
Indtast ovenstående bogstaver og tal her

PLAY_StormP_238x120

SPILUDVIKLERE SKABER UDSTILLING

Elever fra Spiludvikling har været med til at skabe ny udstilling om digitale spil til Storm P. Museet på Frederiksberg. Udstillingen kan opleves til 10. januar 2016.

Læs mere

COL_skraldedans_238x120

ELEVER RYDDER OP PÅ ROSKILDE

En flok Vallekilde-elever sørger for at, der bliver ryddet op på den ellers notorisk grisede Roskilde Festival. Med skraldeparader, dans, musik og god stil over hele linjen.

Læs mere

Haarder_238x120

ELEVER INTERVIEWER HAARDER

Tre Vallekilde-elever var på Christiansborg, den dag valget blev udskrevet. De skulle interviewe Bertel Haarder om hans store passion: lejlighedssange. Læs hans gode råd her.

Læs mere

Playful_Constructions_2015_238x120

FÆLLESPROJEKT OM SPILFESTIVAL

Børn og voksne kom og legede med Vallekilde til spilfestivalen w00t på Frederiksberg. Elever fra Spiludvikling og Bureauet designede legende installationer i det offentlige rum.

Læs mere

Zetland-samlet_thumb

ZETLAND FORTALTE OM AT SKABE EN Ø

Lea Korsgaard og Jakob Moll fra det publicistiske, digitale medie Zetland fortalte eleverne om at skabe en ø til indsigt og fordybelse i et medielandskab, der flyder over med hurtige nyheder.

Læs mere

Tunesien_demo238x120

BAGOM DET ARABISKE FORÅR

Vallekildes Journalistik-elever så en anden side af det arabiske forår på deres studietur til Tunesien.

Læs mere

EBPlakat_thumbnail

‘UDEN FOR CITAT’ PÅ VALLEKILDE

Instruktør Mikala Krogh besøgte Vallekilde og fortalte om sit arbejde med filmen ‘Uden for citat’, der går helt tæt på Ekstra Bladet i en tid med fyringer og skæbnesvangre læsertal.

Læs mere

asta olivia nordentoft

NORDENHOF PÅ FORFATTER-LINJEN

Forfatter-eleverne har haft besøg af den prisvindende forfatter, Asta Olivia Nordenhof, der især er kendt for sine barske prosa-digte.

Læs mere

I 2011 vandt Sophie Bremer den store journalistpris for studerende, da Anders Breinholdt overrakte hende Kravlingprisen for artikelserierne om DONG og DSB. (Foto: EB/Kristian Linnemann)

TV2 REPORTER PÅ BESØG

Sophie Bremer er tidligere vallekilling og politisk reporter for TV2. Hun besøgte højskolen for at fortælle om sin vej fra højskolens journalistlinje til Christiansborgs bonede gulve.

Læs mere

niels bøttcher238

EN LYDNØRD KOM FORBI

Niels Böttcher, kreativ teknologist, lydnørd, performer, forsker og pladeselskabsejer, holdt foredrag om lyd 27. august.

Læs mere

Annika Wetterling sammen med den irakiske blogger Noor Ahmed.

JOURNALISTELEV SKRIVER FOR ATLAS

Annika Wetterling, elev på forårets journalisthold, skriver hjem fra Irak til det danske samtidsmagasin Atlas.

Læs mere

glanowski_238

JOURNALIST FRA NYC INSPIRERER

”Da de syriske fængselsvagter fandt ud af, at vi var i gang med at interviewe en af de kvindelige indsatte, blev de tossede. Med et gevær i ryggen blev vi ført ud af fængslet,” fortalte Sara Glanowski under sit foredrag.

Læs mere

teamsucces238

ELEVER LAVER RADIO FOR P4

I foråret tilrettelagde og producerede journalisteleverne radioindslag for P4 under temaet ‘ildsjæle’. Lyt til de mange spændende indslag her.

Læs mere

annemettethorhauge238

SPIL SOM KOMMUNIKATION

Anne Mette Thorhauge, lektor på KU, holdt foredrag på Vallekilde Højskole om brugen af computerspil og spilmekanikker som dokumentar.

Læs mere

morten mygind 238

LYDEN AF ET SPIL

Game Academy fik besøg af den erfarne spilkomponist og lydskaber Morten Mygind, som gæsteunderviste eleverne i at skabe lyd og musik til spil.

Læs mere