GAME ACADEMY


BESKRIVELSE
Vallekilde Game Academy er din mulighed for at snuse til en fremtid som spilskaber. Du prøver kræfter med spiludvikling, social gaming, level- og lyddesign og persuasive games. Du kan vælge det visuelle, du kan kaste dig over historien og psykologien eller få et kig ind i en branche, der for længst har overhalet filmens verden. Du kommer til at møde de mest markante personer i den danske spilverden, og danske som internationale spiludviklere i verdensklasse. Vi kommer igennem et hav af forskellige former for spil, så du bliver klogere på de nyeste tendenser.

Du kommer til at være med til vores halvårlige Exile Game Jam sammen med Unge Spiludviklere og folk fra hele verden. Og vi arbejder med at kombinere spil med projekter fra inden for journalistik, litteratur, events og design. Blandt andet laver vi spil, der både skal være sjove, men også kan fortælle en journalistisk historie eller give indblik i et emne.

ENGLISH
Vallekilde Game Academy is your chance to peek into a future of game design and game creation. During the stay you will experiment with game development, social gaming mechanics, level- or sounddesign and persuasive games. You can go for the visual aspect on games, dive into the challenges with interactive storytelling, master the behavioral psychology behind gaming and generally gain an all-round perspective on the game business, which has already overtaken the movie industry in revenue. You will meet the most influential people in the Danish and European game industry and world class game developers. You will try a vast number of different games including board games, and experience all the latest trends affecting the gaming industry on location at the school.

UNDERVISERE

THOMAS VIGILD
Var med til at starte Game Academy i Vallekilde 2010. Er desiden journalist, konsulent, underviser og foredragsholder inden for spil, leg, brætspil, apps, spilkultur, spildesign og teknologi. Skriver fast om spil, apps og teknik for Weekendavisen, biblioteksmagasinet Perspektiv samt Dagbladet Politiken, hvor han har skrevet om spil siden 1991.

Ekstern redaktionsmedlem under Spilordningen på Det Danske Filminstitut, der uddeler 20 mio. kr. over fire år til nye danske spilprojekter.

Juryformand for den danske kritiker-baserede brætspilspris Guldbrikken.
Chefredaktør for det halvårlige brætspilsmagasin ‘Brikker & Bræt”

Uddannet cand.mag i Musikvidenskab, datalogi og spil fra Københavns Universitet og IT-Universitetet i København. Har suppleret med kandidatkurser i journalistik og formidling ved Danmarks Journalisthøjskole.

Kurator og kunstnerisk kaliff for den internationale legefestival w00t – Copenhagen Play Festival, der rullede første gang på Frederiksberg i maj 2013.

DEM MØDER DU OGSÅ

Jeppe

JEPPE S. CHRISTENSEN
Fysiske spil, spilleradfærd, læringsspil og brætspil

Spil- og læringsdesigner hos MOCH A/S. Designer løsninger for organisationer og virksomheder, både e-learning kurser og analog læringsspil.
Spildesigner i eget firma, Tankespil, og udvikler bræt-/ kortspil til underholdning og læring, herunder brætspil som ”Match! – hvordan ser du din verden” (2010), ”Hop på Toget”, Tactic Games (2010), ”Inklusia – socialpædagogernes dilemmaspil”, ”Perspektivmaskinen”, ”Flowbox”, ”Game event – E&Y” og ”Match! SMK”

T_Garbos

TIM GARBOS
GameMaker, prototyping og konceptudvikling

Tim Garbos skaber spil, installationer, prototyper og interative oplevelser. Han er med-grundlægger af Exile Game Jam – et kreativt kunstnerisk hackathon på Vallekilde Højskole, og næstformand i International Game Developers Association i Danmark, der bl.a. organiserer Nordic Game Jam – verdens største gamejam. Derudover er Tim del af Copenhagen Game Collective og hacker-kollektivet Labitat, hvor hans prototyper fører til interaktiv kunst som f.eks. “Farmors Have”, der er udstillet pt. i Moskva. Tim arbejder pr. 2013 på børnespillet/historien Hupsi Galupsi.

P_sihm

PERNILLE SIHM
Animation / Grafik

Blev i januar 2013 færdiguddannet fra Animationsskolen i Viborg på Computer Graphics- linien. Pernille arbejder mest med concept-art og illustration, og er pt. (2013) i gang med at lave pre-produktion til spillene ‘Monster Kedelig’ og ‘Hupsi Galupsi’. Se portfolio www.pernillesihm.dk

Game_portrait

THOMAS LØFGREN
Spildesign, balancering, analyse og spillerpsykologi

Thomas Løfgren er digital designer og har arbejdet over 15 år med at skabe spil og interaktiv underholdning. Thomas har tidligere haft sin gang i DR’s legendariske ungdoms-redaktion og senest fungeret som Game Director for Danmarks største spilproduktion hos IO Interactive. Thomas elsker alle slags spil, både af pap og af pixels, har arbejdet som spilanmelder og designer sine egen brætspil i sin fritid.

Andreas

VALDEMAR SCHULTZ ANDREASEN
Valdemar Schultz Andreasen er netop færdiguddannet som Digital Designer ved Aarhus Universitet. Han har arbejdet på teater- og filmproduktioner, og var spilanmelder for Urban i 2006-07. I 2010 holdt Andreas foredrag i Aarhus og København om Kunst og Æstetik i computerspil. I 2012 var han Level Designer på DADIU-produktionen Trail Of Regret. I 2013 udgav han spillet “Pixel Being” online som del af hans speciale, Glass Bead Video Game.

P-Bruun

PETER BRUUN
Unity

Peter Bruun er freelance spiludvikler og underviser i spil- og interaktionsdesign på Designskolen i København. Han har arbejdet på diverse spilproduktioner bla. som leadprogrammør på mobil-hittet Subway Surfers hos danske SYBO Games. I øjeblikket arbejder han på børnespillet Hupsi Galupsi som i foråret 2013 modtog støtte fra Nordic Game Program.

GRATIS TUR TIL VALLEKILDE
Hvis du overvejer at tage på højskole, vil vi gerne invitere dig på besøg i Vallekilde, så du kan se om det er noget for dig. Vi betaler din transport og giver en god frokost. Klik her for at arrangere et besøg.
TILMELDING

DIT NAVN

DIN E-MAIL

DIT TELEFONNUMMER

ØNSKET STARTDATO

ØNSKET SLUTDATO

ØNSKET HOVEDFAG

Hvilke fag er du ellers interesseret i?
 Forfatter Journalistik TV- og Radiodokumentar Design Event Projekt Roskilde Festival Spiludvikling Take the Lead Håndværk Sport

EVENTUELLE SPØRGSMÅL

LITT-TALK-CHANNEL_THUMB

LITT TALK CHANNEL

Nu er vores nye Litt Talk kanal endelig gået i luften. Se eller gense de mange inspirerende talks fra de sidste års litteraturfestivaler.

Læs mere

pejk238

RADIO-POESI FRA USA

Radioproducer Pejk Malinovski fortalte om podcast magasinet Third Ear, om at lave radio i Danmark og USA og om sammenhængen mellem lyd og poesi.

Læs mere

aBuhr

BAG OM BANDEKONFLIKTEN

Claus Buhr, DR Nyheders rets- og sikkerhedsredaktør, var gæsteunderviser 1. april og holdt om aftenen foredrag for højskolens elever.

Læs mere

kretz238

STEFFEN KRETZ PÅ BESØG

Steffen Kretz gav os et indblik i livet som udenrigskorrespondent og kom samtidig med bud på, hvorfor man ikke kan lade være med at være journalist.

Læs mere

I 2011 vandt Sophie Bremer den store journalistpris for studerende, da Anders Breinholdt overrakte hende Kravlingprisen for artikelserierne om DONG og DSB. (Foto: EB/Kristian Linnemann)

FRA VALLEKILDE TIL BORGEN

Sophie Bremer er vallekilling og politisk reporter for TV2. Hun besøgte os for at fortælle om sin vej fra Vallekilde til Christiansborg.

Læs mere

nanatoft238

DE SYV BESPÆND

Nana Toft kom og fortalte os om sit dogmeprojekt ‘De Syv Benspænd’, der udfordrer journalister til at gøre sig mere umage i den daglige nyhedsdækning.

Læs mere

Foto: Lars Gunnersen

TIDLIGERE ELEV ROMAN-DEBUTTERER

Line-Maria Lång, der er tidligere elev på Vallekilde, har netop debutteret med sin første roman, Artiskokhjerte, på Forlaget Rosinante.

Læs mere

EsbenB

MONTE CARLO I VALLEKILDE

Vi kom med ind bag kulisserne til P3′s succesfulde program Monte Carlo, da radiovært Esben Bjerre besøgte os.

Læs mere

irak_thumb

JOURNALISTELEVER TIL IRAK

Vores journalistelever skal til juni video-battle mod irakiske bloggere.

Læs mere

heineJørgensen

FREMTIDENS JOURNALISTIK

Heine Jørgensen, ledende redaktør på Ekstra Bladet, holdt oplæg om fremtidens journalistik og avisernes aktuelle udfordringer.

Læs mere

Thumb NOLA_238px

12. NOV – NOLA GAARDMAND

Eleverne fik et kig ind i arbejdsværelset hos en skrivende journalist og hørte hvordan man kan få en samfundsrelevant artikelserie ud af en hverdagsundren.

Læs mere

polMadsDue

ELEVER SKREV TIL POLITIKEN.DK

Journalistholdet skrev artikler om kommunal- og regionsvalget på politiken.dk i ugerne frem til valgdagen 19. november 2013.

Læs mere

COL_skraldeparade

CLEAN OUT LOUD I TV2 ØST

Vallekildes DIY-hold der i år står for CLEAN OUT LOUD-projektet på Roskilde Festival har indtil nu sikret en endnu renere festivalplads i forhold til sidste år.

Læs mere

vi kom ind

VI KOM IND PÅ JOURNALISTIK!

Mere end 20% af de nye journalistelever på SDU i Odense er fra Vallekilde Højskole. Og mange er kommet direkte ind i Aarhus eller venter på svar efter samtaler.

Læs mere

istanbul

VALLEKILDE I ISTANBUL

For nylig var Vallekilde Højskole på studietur i Istanbul, som var en skøn og berigende oplevelse. Istanbul var så fed en tur, at vi tager tilbage til byen til efteråret.

Læs mere