GAME ACADEMY

TOPBILLEDE_SPILUDVIKLING

EN FREMTID SOM SPILUDVIKLER
Vallekilde Game Academy er din mulighed for at snuse til en fremtid som spilskaber. Det primære formål er at give dig indblik i de mange aspekter, der tilsammen udgør et færdigt spil – uanset om det er fysisk eller digitalt. Du bliver præsenteret for en alsidig buffet af fag, der giver dig en smagsprøve på de mange forskellige kompetencer, som er nødvendige for at begå sig inden for spilbranchen i dag.

En central pointe er forskellen mellem spillere og skabere – og at du som elev rykker fra at være forbruger til at blive en aktiv skabende udvikler af spil. Den proces kræver, at man forstår, hvordan leg fungerer, og hvordan det kan bruges som værktøj. Derfor lægger vi stor vægt på at lære dig, hvordan man designer nye lege og interaktionsformer. På Vallekilde Game Academy starter vi derfor også med at lære om legens væsen – en viden som vi efterfølgende anvender til at skabe brætspil og digitale spil.

Vi tilrettelægger altid det faglige niveau og sværhedsgraden af undervisningen efter elevernes niveau. For eksempel er det ikke et krav, at du i forvejen kender til programmering, spilmekanikker eller grafisk design. Det eneste, vi forventer, er, at du har mod på nye udfordringer og er nysgerrig omkring, hvordan spil fungerer som kunstform, kommunikationsmiddel og verdensomspændende milliard-industri.

Bredt fagudvalg
Fag som programmering, animation, grafik, musik, lyd, leveldesign, spilmekanikker og interaktiv historiefortælling er alt sammen essentielle elementer i et spil. På Game Academy kommer vi rundt om det hele. Derudover kommer du til at beskæftige dig med design af brætspil, og hvordan spilmekanikker kan bruges til at fortælle eller dokumentere historier. Endelig bliver du også undervist i, hvordan du bedst muligt pitcher dine ideer. Inden semestret er slut, lover vi dig, at du har udviklet både egne digitale spil, udendørsspil, lege og brætspil.

Gæsteundervisere fra branchen
Thomas Vigild er hovedlærer på Game Academy, men i løbet af semestret vil du også blive undervist af nogle af de mest markante personer i den danske såvel som internationale spilverden. På den måde får du rig lejlighed til at danne netværk med etablerede kræfter i den blomstrende spilbranche.

Grundfag i Vallekilde Game Academy
Eksperimenterende spil & leg, interaktiv historiefortælling, design af brætspil, spilanalyse, prototyping fysisk & digitalt, programmering i Unity & GameMaker, udvikling af lyd & musik i spil, udarbejdelse af concept-art, animation og grafisk design, kreativ projektledelse, adfærdspsykologi, finansiering af spil, monetization og udvikling af apps.

STOCKHOLM
I foråret 2016 tager vi på studietur til Stockholm, der er uofficiel hovedstad i den skandinaviske spilindustri – både opgjort i omsætning og i antal arbejdspladser. Stockholm har firmaer som Mojang (Minecraft), DICE (Battlefield- og Mirror’s Edge-serierne), King (Candy Crush) og en stor underskov af talentfulde indie-spilfirmaer. I Stockholm skal vi besøge adskillige større som mindre spilstudier og nogle af de mange spilrelaterede uddannelser i og omkring byen.
MALMØ OG NORDIC GAME CONFERENCE
I maj deltager Game Academy-eleverne i den nordiske konference Nordic Game Conference i Malmø, som samler hele den nordiske spilbranche. Nordic Game Conference er en vellykket blanding af foredrag, workshops og sessions, der primært er målrettet professionelle spilskabere i hele Norden, men også forskere og studerende fra alle nordiske spil-uddannelser. I Malmø skal vi også besøge The Game Assembly, der er en af de bedste videregående uddannelser inden for spiludvikling i Norden.

Læs mere om Nordic Game her eller The Game Assembly her.

ENGLISH
Vallekilde Game Academy is your chance to peek into a future of game design and game creation. During the stay you will experiment with game development, social gaming mechanics, level- or sounddesign and persuasive games. You can go for the visual aspect on games, dive into the challenges with interactive storytelling, master the behavioral psychology behind gaming and generally gain an all-round perspective on the game business, which has already overtaken the movie industry in revenue. You will meet the most influential people in the Danish and European game industry and world class game developers. You will try a vast number of different games including board games, and experience all the latest trends affecting the gaming industry on location at the school.

UNDERVISERE
VIGILD_746

THOMAS VIGILD
Thomas var med til at starte Vallekilde Game Academy i 2010. Er desuden journalist, konsulent, underviser og foredragsholder inden for spil, leg, brætspil, apps, spilkultur, spildesign og teknologi. Skriver fast om spil, apps og teknik for Weekendavisen, biblioteksmagasinet Perspektiv samt Politiken, hvor han har skrevet om spil siden 1991.

Eksternt redaktionsmedlem under Spilordningen på Det Danske Filminstitut, der uddeler 20 millioner kr. over fire år til nye danske spilprojekter.

Juryformand for den danske kritiker-baserede brætspilspris Guldbrikken.
Chefredaktør for det halvårlige brætspilsmagasin ‘Brikker & Bræt’.

Uddannet cand.mag i Musikvidenskab, datalogi og spil fra Københavns Universitet og IT-Universitetet i København. Har suppleret med kandidatkurser i journalistik og formidling ved Danmarks Journalisthøjskole.

Kurator og kunstnerisk kalif for den internationale legefestival w00t – Copenhagen Play Festival, der rullede første gang på Frederiksberg i maj 2013.

DEM MØDER DU OGSÅ

Astrid_game

ASTRID MIE MAJGAARD REFSTRUP
Spil- og interaktionsstuderende på Danmarks Designskole. Hun udvikler i øjeblikket brætspillet Merry Go Round og arbejder løbende sammen med andre spiludviklere på spillene Lovebirds og Baking With Friends og så underviser hun i tegning og brætspil på Herlev Billedskole. I 2014 holdt hun oplæg på Playful Arts Festival i Holland om kreative processer til spil- og legedesign.

mortenB_game_746

MORTEN BRUNBJERG
Underviser i interaktiv historiefortælling.

Morten er forfatter, foredragsholder og underviser. Selvstændig som en af Danmarks eneste spilforfattere og har leveret historie og dialog til spil som Hitman: Absolution, Max: The Curse of Brotherhood, Jagged Alliance Flashback mf. Morten har holdt foredrag om historiefortælling i spil i Danmark og udlandet og har over 10 års erfaring som underviser.

Læs mere om Morten her.

morten mygind746

MORTEN MYGIND
Erfaren spilkomponist og lydskaber. Morten har arbejdet med lyd i spil i adskillige år og fokuserer særligt på at skabe “soundscapes” – hele universer af lyd til spillene.

Læs mere om Morten Mygind her.

GRATIS TUR TIL VALLEKILDE
Hvis du overvejer at tage på højskole, vil vi gerne invitere dig på besøg i Vallekilde, så du kan se om det er noget for dig. Vi betaler din transport og giver en god frokost. Klik her for at arrangere et besøg.
TILMELDING

DIT NAVN

DIN E-MAIL

DIT TELEFONNUMMER

ØNSKET STARTDATO

ØNSKET SLUTDATO

ØNSKET HOVEDFAG

EVENTUELLE SPØRGSMÅL

ROBOTFILTER
captcha
Indtast ovenstående bogstaver og tal her

PLAY_StormP_238x120

SPILUDVIKLERE SKABER UDSTILLING

Elever fra Spiludvikling har været med til at skabe ny udstilling om digitale spil til Storm P. Museet på Frederiksberg. Udstillingen kan opleves til 10. januar 2016.

Læs mere

COL_skraldedans_238x120

ELEVER RYDDER OP PÅ ROSKILDE

En flok Vallekilde-elever sørger for at, der bliver ryddet op på den ellers notorisk grisede Roskilde Festival. Med skraldeparader, dans, musik og god stil over hele linjen.

Læs mere

Haarder_238x120

ELEVER INTERVIEWER HAARDER

Tre Vallekilde-elever var på Christiansborg, den dag valget blev udskrevet. De skulle interviewe Bertel Haarder om hans store passion: lejlighedssange. Læs hans gode råd her.

Læs mere

Playful_Constructions_2015_238x120

FÆLLESPROJEKT OM SPILFESTIVAL

Børn og voksne kom og legede med Vallekilde til spilfestivalen w00t på Frederiksberg. Elever fra Spiludvikling og Bureauet designede legende installationer i det offentlige rum.

Læs mere

Zetland-samlet_thumb

ZETLAND FORTALTE OM AT SKABE EN Ø

Lea Korsgaard og Jakob Moll fra det publicistiske, digitale medie Zetland fortalte eleverne om at skabe en ø til indsigt og fordybelse i et medielandskab, der flyder over med hurtige nyheder.

Læs mere

Tunesien_demo238x120

BAGOM DET ARABISKE FORÅR

Vallekildes Journalistik-elever så en anden side af det arabiske forår på deres studietur til Tunesien.

Læs mere

EBPlakat_thumbnail

‘UDEN FOR CITAT’ PÅ VALLEKILDE

Instruktør Mikala Krogh besøgte Vallekilde og fortalte om sit arbejde med filmen ‘Uden for citat’, der går helt tæt på Ekstra Bladet i en tid med fyringer og skæbnesvangre læsertal.

Læs mere

asta olivia nordentoft

NORDENHOF PÅ FORFATTER-LINJEN

Forfatter-eleverne har haft besøg af den prisvindende forfatter, Asta Olivia Nordenhof, der især er kendt for sine barske prosa-digte.

Læs mere

I 2011 vandt Sophie Bremer den store journalistpris for studerende, da Anders Breinholdt overrakte hende Kravlingprisen for artikelserierne om DONG og DSB. (Foto: EB/Kristian Linnemann)

TV2 REPORTER PÅ BESØG

Sophie Bremer er tidligere vallekilling og politisk reporter for TV2. Hun besøgte højskolen for at fortælle om sin vej fra højskolens journalistlinje til Christiansborgs bonede gulve.

Læs mere

niels bøttcher238

EN LYDNØRD KOM FORBI

Niels Böttcher, kreativ teknologist, lydnørd, performer, forsker og pladeselskabsejer, holdt foredrag om lyd 27. august.

Læs mere

Annika Wetterling sammen med den irakiske blogger Noor Ahmed.

JOURNALISTELEV SKRIVER FOR ATLAS

Annika Wetterling, elev på forårets journalisthold, skriver hjem fra Irak til det danske samtidsmagasin Atlas.

Læs mere

glanowski_238

JOURNALIST FRA NYC INSPIRERER

”Da de syriske fængselsvagter fandt ud af, at vi var i gang med at interviewe en af de kvindelige indsatte, blev de tossede. Med et gevær i ryggen blev vi ført ud af fængslet,” fortalte Sara Glanowski under sit foredrag.

Læs mere

teamsucces238

ELEVER LAVER RADIO FOR P4

I foråret tilrettelagde og producerede journalisteleverne radioindslag for P4 under temaet ‘ildsjæle’. Lyt til de mange spændende indslag her.

Læs mere

annemettethorhauge238

SPIL SOM KOMMUNIKATION

Anne Mette Thorhauge, lektor på KU, holdt foredrag på Vallekilde Højskole om brugen af computerspil og spilmekanikker som dokumentar.

Læs mere

morten mygind 238

LYDEN AF ET SPIL

Game Academy fik besøg af den erfarne spilkomponist og lydskaber Morten Mygind, som gæsteunderviste eleverne i at skabe lyd og musik til spil.

Læs mere