LÆS MERE OM SPILUDVIKLING

EN FREMTID SOM SPILUDVIKLER

Spiludvikling på Vallekilde Højskole er din mulighed for at snuse til en fremtid som spilskaber. Det primære formål er at give dig indblik i de mange aspekter, der tilsammen udgør et færdigt spil – uanset om det er af pap eller digitalt.

Vi præsenterer dig for de mange værktøjer og kompetencer, der skal til for at udvikle spil, og du får også mulighed for at specialisere dig indenfor det fagområde, der interesserer dig mest.

En central pointe på Spiludvikling er at forstå forskellen mellem spillere og skabere – og at du som elev rykker fra at være forbruger af spil til at blive spiludvikler.

Den proces kræver, at man forstår, hvordan leg fungerer, og derfor starter vi med at lære om legens væsen – en viden som vi efterfølgende anvender til at skabe brætspil, digitale spil og andre former for interaktive design.

Vi tilrettelægger altid det faglige niveau og sværhedsgraden af undervisningen efter elevernes niveau. For eksempel er det ikke et krav, at du i forvejen kender til programmering, spilmekanikker eller grafisk design. Det eneste, vi forventer, er, at du har mod på nye udfordringer og er nysgerrig på, hvordan spil og leg fungerer som kunstform, kommunikationsmiddel og verdensomspændende milliard-industri.

Guitarmand_746x300

EKSEMPEL PÅ ELEVPRODUKTION
Spilgrafik lavet af Nina Claudia Slowik Sas, elev på efterårsholdet 2015.
GRUNDFAG
Grafisk design
Programmering
Unity
Game Maker
Prototyper
Animation
Brætspil
Spilanalyse
Spilteori
Narrativt spildesign
Projektledelse
Pitching
HARDWARE-KRAV
Du får brug for en computer, som kan køre programmerne Unity og Photoshop, når du skal følge undervisningen på Spiludvikling på Vallekilde Højskole – og det er en klar fordel, hvis du allerede har installeret programmerne Unity, Game Maker Lite og Photoshop, når du starter.

EKSEMPEL PÅ ELEVPRODUKTION
Spilgrafik lavet af Jakob Lautrop Nysom, elev på forårsholdet 2016.

GuitarHeroes2

EKSEMPEL PÅ ELEVPRODUKTION
Fra spillet GuitarsHero lavet af Kasper Karstensen og Nina Claudia Slowik Sas, elever på Spiludvikling efteråret 2015.
GÆSTEUNDERVISERE OG MØDE MED SPILBRANCHEN
Astrid Refstrup og Thomas Vigild er de to hovedlærere på Spiludvikling, men i løbet af semestret vil du også møde en række spændende folk fra den danske og den internationale spilbranche. På den måde får du rig lejlighed til at danne netværk med etablerede kræfter i den – i disse år – blomstrende spilbranche. Vi besøger også København for at deltage i branche-begivenheden SpilBar, hvor den danske spilbranche mødes og mingler.

UGESKEMA
Her kan du se en ugeoversigt der viser hverdagen på Vallekilde Højskole. Oveni kommer selvfølgelig de improviserede arrangementer, foredrag, filmaftner, hyggelige indfald, spontane sportsudfoldelser og ture ud af huset.

Ugeskema_746x200

ENGLISH

Vallekilde Game Academy is your chance to peek into a future of game design and game creation. During the stay you will experiment with game development, social gaming mechanics, level- or sounddesign and persuasive games. You can go for the visual aspect on games, dive into the challenges with interactive storytelling, master the behavioral psychology behind gaming and generally gain an all-round perspective on the game business, which has already overtaken the movie industry in revenue.

You will meet the most influential people in the Danish and European game industry and world class game developers. You will try a vast number of different games including board games, and experience all the latest trends affecting the gaming industry on location at the school.

GRATIS TUR TIL VALLEKILDE
Hvis du overvejer at tage på højskole, vil vi gerne invitere dig på besøg i Vallekilde, så du kan se om det er noget for dig. Vi betaler din transport og giver en god frokost. Klik her for at arrangere et besøg.
TILMELDING

DIT NAVN

DIN E-MAIL

DIT TELEFONNUMMER

ØNSKET STARTDATO

ØNSKET SLUTDATO

ØNSKET HOVEDFAG

EVENTUELLE SPØRGSMÅL

ROBOTFILTER
captcha
Indtast ovenstående bogstaver og tal her

christoffer_238

SPIL SOM PTSD-BEHANDLING

Kan computerspil hjælpe PTSD-ramte krigsveteraner med at overkomme dagligdags opgaver som besøg i supermarkedet? Det gjorde spiludvikler Christoffer Holmgård os klogere på, da han besøgte Vallekilde.

Læs mere

JS_238

FOREDRAG MED JAKOB SCHARF

Jakob Scharf, tidligere chef for PET, kastede lys over sin tid i tjenesten, da han gæstede os i Vallekilde i marts.

Læs mere

colling

FOREDRAG MED KASPAR COLLING

Forfatteren bag Den Danske Borgerkrig 2018-24, Kaspar Colling, gæstede Vallekilde.

Læs mere

Cykelskole_238x120

FLYGTNINGE PÅ BESØG

Vallekilde havde fint besøg af 16 uledsagede mindreårige asylansøgere i forbindelse med forårets temauge.

Læs mere

NGJ_238x120160412

ELEVER BAG NORDIC GAME JAM

Elever fra Event og Spiludvikling havde – bogstaveligt talt – en finger med i spillet, da verdens største game jam blev afholdt i København den 8. til 10. april 2016.

Læs mere

kristoffer%20eriksen

KRISTOFFER ERIKSEN PÅ BESØG

Hvordan kombinerer man satire med seriøs journalistik? Det fortalte morgenradiovært og satiriker Kristoffer Eriksen om 20. april 2016.

Læs mere

Martin_Breum_238x120

MARTIN BREUM OM ARKTIS

Iskolde Arktis er blevet et politisk hotspot. Journalist og forfatter Martin Breum fortalte hvorfor, da han besøgte Vallekilde Højskole 21. marts 2016.

Læs mere

AskeEbbesen_238x120

MODERNE HISTORIEFORTÆLLER

En kikset tungeslasker og en pose Meny-chips, der bliver spist på en ganske særlig måde. Vallekilde får historiefortæller Aske Ebbesen på besøg den 20. januar 2016 til en aften fuld af gode historier.

Læs mere

PLAY_StormP_238x120

SPILUDVIKLERE SKABER UDSTILLING

Elever fra Spiludvikling har været med til at skabe ny udstilling om digitale spil til Storm P. Museet på Frederiksberg.

Læs mere

COL_skraldedans_238x120

ELEVER RYDDER OP PÅ ROSKILDE

En flok Vallekilde-elever sørger for at, der bliver ryddet op på den ellers notorisk grisede Roskilde Festival. Med skraldeparader, dans, musik og god stil over hele linjen.

Læs mere

Haarder_238x120

ELEVER INTERVIEWER HAARDER

Tre Vallekilde-elever var på Christiansborg, den dag valget blev udskrevet. De skulle interviewe Bertel Haarder om hans store passion: lejlighedssange. Læs hans gode råd her.

Læs mere

Playful_Constructions_2015_238x120

FÆLLESPROJEKT OM SPILFESTIVAL

Børn og voksne kom og legede med Vallekilde til spilfestivalen w00t på Frederiksberg. Elever fra Spiludvikling og Bureauet designede legende installationer i det offentlige rum.

Læs mere

Zetland-samlet_thumb

ZETLAND FORTALTE OM AT SKABE EN Ø

Lea Korsgaard og Jakob Moll fra det publicistiske, digitale medie Zetland fortalte eleverne om at skabe en ø til indsigt og fordybelse i et medielandskab, der flyder over med hurtige nyheder.

Læs mere

Tunesien_demo238x120

BAGOM DET ARABISKE FORÅR

Vallekildes Journalistik-elever så en anden side af det arabiske forår på deres studietur til Tunesien.

Læs mere

EBPlakat_thumbnail

‘UDEN FOR CITAT’ PÅ VALLEKILDE

Instruktør Mikala Krogh besøgte Vallekilde og fortalte om sit arbejde med filmen ‘Uden for citat’, der går helt tæt på Ekstra Bladet i en tid med fyringer og skæbnesvangre læsertal.

Læs mere