FORFATTERELEV UDGIVER ROMAN

FORFATTER, LITT TALK

Thomas Korsgaard_746x400

TIDLIGERE ELEV ROMANDEBUTERER
Det er svært at gøre udbyttet af et højskoleophold op. Nye venner, ny viden, timevis af filmhygge, litervis af te. For Thomas Korsgaard, elev på Forfatter-holdet i foråret 2016, var der dog særligt een ting, han kunne tage med sig videre fra Vallekilde: hundredevis af sider i hans kommende roman.

Den 2. februar udkommer Thomas Korsgaards debutroman, Hvis der skulle komme et menneske forbi, på Lindhardt & Ringhof. Han var begyndt at skrive på manuskriptet, før han startede på højskole, men opholdet satte skub i processen.

“På højskolen fik jeg et sted at tale om tekster og bøger med andre, der nørder litteratur, fortæller Thomas Korsgaard. “Og uden en lærer som Simon Fruelund ville jeg aldrig være kommet så langt, så hurtigt. Han var så god til at hjælpe én til at få sat ord på, hvad man ville med sin tekst. Det var meget motiverende, og jeg tog fra Vallekilde sidste sommer med en gejst og en arbejdslyst til kun at fokusere på mine tekster,” siger den debuterende forfatter.

Der har været stor opmærksomhed omkring udgivelsen med interviews i blandt andet Politiken, Berlingske og Radio24syv.

“Det er nervepirrende at skulle udgive. Jeg aner ikke, hvordan det kommer til at gå. Jeg er virkelig glad, men det er sgu også lidt hårdt. Det er jo hjerteblod, der ligger i den lille bog,” fortæller Thomas Korsgaard.

Du kan høre Thoms Korsgaard læse op på Vallekilde Højskoles egen litteraturfestival, Litt Talk, søndag den 5. februar.
Programmet byder også på en anden tidligere Vallekilde-elev. Luca Talamona, som også har gået på Vallekildes Forfatter-hold, debuterer på Forlaget Gladiator i foråret med digtsamlingen Alcatraz, og kan altså også opleves på Litt Talk.

Herudover byder programmet på navne som Jens Smærup Sørensen, Kirsten Thorup, Trisse Gejl + en lang række andre forfattere og skrivetalenter.
Billetter kan købes på Billetto.

FORFATTER, LITT TALK
diemer_238

SOFIE DIEMER PÅ BESØG

Sofie Diemer debuterede i 2016 med en hudløst ærlig digtsamling om en ung kvinde, der søger efter en mening med det hele. Hun besøgte Vallekilde den 17. april med oplæsning og foredrag.

Læs mere

tinehoeg_238

EN WEEKEND MED LITTERÆR OVERFLOD

Der var både rutinerede forfattere og nye stjernefrø på programmet, da vi første weekend af februar igen slog dørene op til Vallekildes egen litteraturfestival, Litt Talk.

Læs mere

Thomas Korsgaard_238x120

FORFATTERELEV UDGIVER ROMAN

Thomas Korsgaard gik på Forfatter-holdet i foråret 2016. Nu udkommer hans debutroman.

Læs mere

Emilie_LauraMarie_238x120

NY SCENE TIL LITT TALK

Elever fornyer Vallekildes litteraturfestival, Litt Talk, med en helt ny scene.

Læs mere

Thomas_Sara_238X120

INGEN LITT TALK UDEN ELEVERNE

Igen i år var der litteraturfestival på Vallekilde Højskole. Den 6. og 7. februar bød Litt Talk indenfor til de helt store navne som Kim Leine og Pia Juul og de allernyeste stemmer, som højskolens egne forfatterelever.

Læs mere

Caspar Eric_238x120

CASPAR ERIC UNDERVISTE FORFATTERNE

Den prisvindende unge poet Caspar Eric besøgte Vallekilde, hvor han underviste Forfatterholdet og læste op af sine digtsamlinger.

Læs mere

Jesper_Theilgaard_238x120

THEILGAARD OM KLIMAFORANDRINGER

Metrolog fra DR Jesper Theilgaard fortalte om klimaforandringerne som optakt til, at Forfatter- og Spiludviklingselever skal arbejde med klima i den kommende tid.

Læs mere

CrystalTettey-238x120

AFRIKANSKE ORDKUNSTNERE PÅ BESØG

Afrikanske ordkunstnere besøgte Vallekildes forfatterelever 24. september til en dag om identitet, levende ord og masser af poetry slam.

Læs mere

MU_thumb

GENSYN MED LITT TALK

Litt Talk 2015 kan nu opleves online. Se eller gense blandt andre Carsten Jensen, Maren Uthaug og Lene Kaaberbøl på litteraturfestivalens egen internet-kanal, Litt Talk Channel.

Læs mere

Peter Øvig Knudsen thumbnail

ØVIG FORTALTE OM ETIK

Forfatter og journalist Peter Øvig Knudsen besøgte Vallekilde med et foredrag om sit arbejde som dokumentarist og om de etiske dilemmaer, han er stødt på undervejs.

Læs mere

asta olivia nordentoft

NORDENHOF PÅ FORFATTER-LINJEN

Forfatter-eleverne har haft besøg af den prisvindende forfatter, Asta Olivia Nordenhof, der især er kendt for sine barske prosa-digte.

Læs mere

zambra238

CHILENSK FORFATTERBESØG

Forfatterlinjen fik besøg af den prisbelønnede chilenske forfatter Alejandro Zambra, der er aktuel med sin roman Bonsai på dansk.

Læs mere

CF_thumb

CATHERINE VENDTE HJEM

Catherine François, der gik på Vallekilde Højskoles forfatterlinje i 2011, læste op af sin debut-digtsamling på Litt Talk.

Læs mere

marjelthumb

1. FEB – MINISTER PÅ BESØG

Kulturminister Marianne Jelved lagde vejen forbi Vallekilde Højskole til en snak om litteraturens udfordringer og muligheder.

Læs mere

litt-talk-thumb-2

1.-2. FEB – TEKSTER BLEV TESTET

Under Litt Talk fik flere unge vurderet deres prosa og lyrik af forlagsredaktør Louise Kønigsfelt fra Rosinante & Co.

Læs mere