GAME JAM AMOK

Ikke kategoriseret

exile_all

EXILE GAME JAM 2014
Exile Game Jam 2014: Bål og eksperimenter, blindbagning og spil-jamming

Første weekend i maj var det igen tid til Exile Spring Jam – et kombineret eksperimentarium, hyggeweekend og spil-jamming for 70 danske som udenlandske spilskabere.

Målet med Exile Spring Jam er blot at sætte rammerne for, at spilskabere kan lege nye former for spil og ideer frem på fire dage, og gerne også lege med ny teknologi eller udfordre sig selv på nye måder. Det blev særligt fremhævet i år, da Game Jam’et havde tre overordnede dogmer: 1) skab noget nyt, 2) skab noget, du ikke har lavet før og 3) få en ven.

Weekendens resultater
Weekenden resulterede i over 30 spilbare prototyper på spil og lege, som ikke skulle kunne sælge eller tjene penge men i stedet udforske, hvordan spil og lege også kan skabes.

Et eksempel var et meget fysisk tabletspil (se billede 1 herunder), hvor to spillere skal sætte to tablets sammen ryg mod ryg og dernæst udforske en virtuel kube sammen. Et andet projekt, som også vandt dommerprisen “Best to Watch”, var spillet ‘Bake with Friends’ (se billede 2), hvor en spiller tog en Oculus Rift-VR headset på, mens en andens hænder blev opfanget af et Kinect-kamera (særligt kamera, der kan aflæse kropsbevægelser, og som kan bruges til at styre spillene med).

Exile Spring Jam handler derfor aldrig om de færdige spil, men om processen, om samværet og hyggen og om at udforske spilmediets kunnen og sine egne evner som spilskaber.

Til slut vandt to spil årets pris for “Most votes” – spillet Super Air Flyers af den svenske spilskaber Nifflas og spillet Javelin fra Martin Fasterholdt. Førstnævnte er et utrolig flot 3D-flyvespil, mens sidstnævnte handler om at flygte fra et fængsel og nå at stjæle spyd fra fjenderne og kaste dem tilbage i hovedet på dem.

Derudover blev der uddelt følgende priser:

Most emotional game: Old Man goes to Exile. Et narrativt spil om en gammel mand, der konstant bliver forstyrret af sine børn og ender med at flygte fra det hele – til Exile på Vallekilde Højskole.

Best to watch: Bake with Friends – en bagesimulator for to spillere.

Best meta-game: King of Colors – et meta-kortspil om Per Arnoldi.

Better than I thought Award: Hidden in plain text. Et action-spil for to spillere, hvor den ene spiller skal forsøge at gemme sig i en masse tekst på skærmen, mens den anden skal finde ham/hende.

Most commercial game: Westory. En kollektiv historie-fortællings-app, hvor flere spillere indtaler hver deres 7 sekunder af historien og sender den videre.

Feministic: Cunt Touch This. Et tegnespil baseret på sort/hvide-stregtegninger af kvindens kønsorganer.

Most Newtonian Gravitation game: Newtonian Gravitation. Et spil om Newtonian tyngdekraft.

Tech award: Super Air Flyers. Et 3D-flyvespil, hvor man skal nå igennem en række ringe.

Knowledge +1001 award: Boredom Simulator. Et Oculus Rift-spil, hvor man skal køre i turist-bus med sin kedelige kæreste, der konstant plabrer løs.

Læs mere om spillene og download dem selv her.

Læs mere om Exile Spring Jam på IGDA (International Game Developers Association).

Foto: Anchel Labena

Foto: Anchel Labena

Foto: Anchel Labena

Foto: Anchel Labena

Ikke kategoriseret

UDSOLGT PÅ EVENT & LEDERSKAB

Der har endnu engang været stor rift om pladserne på vores Event & Lederskabs-linje, som i foråret blandt andet er med til at arrangere Clean Out Loud på Roskilde Festival. Klik her for at komme på venteliste.

Læs mere

UDSOLGT PÅ JOURNALISTIK

Alle pladser på forårets journalisthold er nu væk. Du kan dog stadig komme et seksugers drømmeforløb. Klik her og læs mere.

Læs mere

FOREDRAG OM ISLAMISK STAT

Hvordan stopper vi radikalisering af unge i Danmark – inklusiv dem, der nu vender tilbage til DK fra Syrien? Deniz Serinci gæster Vallekilde Højskole med sit foredrag om Islamisk Stat.

Læs mere

FORÅRSHOLDET TÆT PÅ UDSOLGT

Det går lige nu rigtig stærkt med tilmeldingerne til forårsholdet. Vi anbefaler dig derfor at tilmelde dig nu, hvis du vil være sikker på at få en plads.

Læs mere

NAZILA KIVI GÆSTEDE VALLEKILDE

Iran og feminisme. Nazila Kivi besøgte tirsdag Vallekilde Højskole med to forskellige foredrag. “Iran i midten” og “Feminisme: Krop, magt og identitet”

Læs mere

ELEVER UDGIVER I BERLINGSKE

Journalisteleverne Signe Stoumann Fosgrau og Sara Hodzic har fået en af deres historier solgt til Berlingske. Den handler om at være jomfru i tyverne, og hvorfor det kan være et tabu.

Læs mere

BESØG AF JENS BLENDSTRUP

Forfatterholdet har netop haft besøg af den anmelderroste Jens Blendstrup til en snak om hans specielle skrivestil og fantastiske fader-fortællinger.

Læs mere

VANDBAR TIL DISTORTION

Event-eleverne fra Vallekilde Højskole stod igen i år bag Bar’Vand til gadefesten Distortion. Hør, hvordan de har bygget baren op fra bunden.

Læs mere

TIDLIGERE ELEV VINDER KRAVLING-PRIS

Johanne Ramskov Erichsen vandt i weekenden en Kravling-pris for sin dækning af asyl- og flygtninge-området i Information.

Læs mere

FOREDRAG MED KASPAR COLLING

Forfatteren bag Den Danske Borgerkrig 2018-24, Kaspar Colling, gæstede Vallekilde.

Læs mere

SUZANNE BRØGGER KOM FORBI

I samtale med Forfatter-elev Thomas Korsgaard fortalte Suzanne Brøgger 1. juni om sit arbejde, om friheden og ensomheden, skammen og døden.

Læs mere

KRISTOFFER ERIKSEN PÅ BESØG

Hvordan kombinerer man satire med seriøs journalistik? Det fortalte morgenradiovært og satiriker Kristoffer Eriksen om 20. april 2016.

Læs mere

SPILFORSKER OM KUNSTEN AT TABE

Spilforsker Jesper Juul besøgte Vallekilde 15. januar og underviste eleverne på Spiludvikling. Han fortalte om, hvordan det kan være, at vi spiller spil, der er urimeligt svære og derfor meget svære at gennemføre.

Læs mere

MEDIELEJR LANDEDE PÅ VALLEKILDE

Danmarks næste generation af journalister deltog sammen med Vallekildes elever i Medielejr 2015. Et flot program blev i kombination med fest og årets første sne til en helt særlig weekend.

Læs mere

TRIERS GÅDERUM

Vallekildes grundlægger, Ernst Trier, har taget en skæbnesvanger beslutning. Han vil tage sit eget liv. Dramaet udspiller sig i et gåderum på Vallekilde Højskole.

Læs mere