FORTSÆTTER EFTER TUDEDAG

BUREAUET, Elever, EVENT

TIDLIGERE ELEVER BLIVER HÆNGENDE
For en del tidligere Vallekilde-elever stopper højskolelivet ikke fuldstændig med den store tudedag, hvor elever og lærere krammer farvel på gårdspladsen foran skolen. Nogle fortsætter nemlig med at være involveret i projekter både på og uden for højskolen.

En af dem er Sille Høker Neumann, der efter at have været elev på forårsholdet 2014, fortsatte som undervisningsassistent på Bureauet, hvor hun arbejdede på projektet Clean Out Loud på Roskilde Festival og et projekt med AIDS-Fondet.

Herefter fortsatte hun i foråret og sommeren 2015 som koordinator på Geopark Festival 2015, som Event-lærer, Thomas Burø, er leder af. Under Geopark Festival koordinerede hun blandt andet åbningen af festivalen, hvor musikeren Mike Sheridan opførte et unikt lydværk komponeret til Hempel Glasmuseum i Nykøbing Sj.

Faglig legeplads
For Sille Høker Neumann blev opholdet på Vallekilde Højskole en faglig legeplads både under opholdet og efterfølgende.

“Mit højskoleophold og især min tid på Bureauet åbnede nye muligheder for mig inden for et felt, som jeg egentlig ikke kendte til, før jeg startede på højskole,” fortæller Sille Høker Neumann.

“For mig var Vallekilde et sted, hvor jeg mødte en masse personer med specialiseret erfaring inden for deres faglighed, og den erfaring ønskede jeg at suge til mig. Det var også derfor, jeg ikke gav slip på højskolen efter mit ophold sluttede. Jobbet som undervisningsassistent og senere projektkoordinator gav mig en masse spændende oplevelser og erfaring med et arbejde, som jeg synes er sjovt og interessant,” forklarer hun.

Udover Sille Høker Neumann har andre gamle vallekillinger også været med til at skabe Geopark Festival 2015. Iben Stubgaard har arbejdet som eventkoordinator, Tao Kitamoto har lavet festivalens hjemmeside og Mikkel Hartmann er forretningsfører. Desuden har en god håndfuld vallekillinger været frivillige.

FOTO: Sille Høker Neumann (i midten i grå trøje) under en diskussion på projektet Clean Out Loud på Roskilde Festival 2014.

BUREAUET, Elever, EVENT
Anders Petersen_238

UNGE OG PRÆSTATIONSSAMFUNDET

Hvad gør det ved unge at vokse op i et præstationssamfund, hvor en femtedel af befolkningen rammes af depression? Det gjorde lektor Anders Petersen os meget klogere på, da han lagde vejen forbi.

Læs mere

Crew member Andreas Mogensen of Denmark waves after donning his space suit at the Baikonur cosmodrome

ANDREAS MOGENSEN PÅ BESØG

10. marts rejste vi langt ud i rummet, da vi havde besøg af den danske astronaut, Andreas Mogensen.

Læs mere

Røst_Therese_Jóhann_238x120

VALLEKILDE BAG TALERSKOLE FOR UNGE

Vallekilde Højskole står bag projektet Røst – en ny talerskole for unge på landets højskoler.

Læs mere

COL_skraldedans_238x120

CLEAN OUT LOUD IGEN I ÅR

Igen i år står elever fra Vallekilde bag Clean Out Loud på Roskilde Festival. Projektet sørger for, at festivalpladsen efterlades efter festivalen uden spor af det festende folk.

Læs mere

diemer_238

19. APRIL – SOFIE DIEMER

Sofie Diemer debuterede i 2016 med en hudløst ærlig digtsamling om en ung kvinde, der søger efter en mening med det hele. Mød hende på Vallekilde til april, hvor hun også læser op fra LOL-LITA.

Læs mere

Uffe_Elbæk

8. MAJ – UFFE ELBÆK

Alternativets stifter, Uffe Elbæk, gæster Vallekilde til en snak om vejen fra Kaospiloterne til Christianborg.

Læs mere

sh_238

11. MAJ – SØREN HEBSGAARD

Hør, hvad smartphones egentlig gør ved os, når journalist Søren Hebsgaard besøger os. I forbindelse med foredraget tester eleverne, om man kan overleve et døgn uden skærme.

Læs mere

tinehoeg_238

EN WEEKEND MED LITTERÆR OVERFLOD

Der var både rutinerede forfattere og nye stjernefrø på programmet, da vi første weekend af februar igen slog dørene op til Vallekildes egen litteraturfestival, Litt Talk.

Læs mere

euroman_costerwaldau_238x120

ELEVER SKRIVER FOR EUROMAN.DK

Elever fra Journalistik-holdet udkommer med artikler på Euroman.dk og netmediet Udpost.

Læs mere

holger_bernt_238x120

TJEK PÅ TANZANIA FØR STUDIETUR

Professor emeritus Holger Bernt Hansen fra Center for Afrikastudier holdt foredrag om aktuelle samfundsforhold, politik og økonomi i Tanzania – destinationen for en af forårets studieture.

Læs mere

klassefesten-3-zumba_238x120

2 KILLINGER TIL KLASSEFESTEN 3

Journalist-elever tog i biografen og anmeldte Klassefesten 3, der er optaget på Vallekilde Højskole.

Læs mere

dfunkvolley_238x120

VOLLEY MED FLYGTNINGE

Vallekildes Event-elever bød sammen med DFUNK sidst i november velkommen til en landsdækkende volleyturnering for unge med flygtningebaggrund.

Læs mere

bremer-mccoy-atlas-4-1200x800

KONCERT: BREMER/MCCOY

5. oktober spillede den nytænkende jazzduo Bremer/McCoy en fabelagtig koncert på Vallekilde Højskole.

Læs mere

Bro Jakob

JAKOB BRO TRIO GAV KONCERT

Vallekilde og gæster kunne nyde den fabelagtige jazzguitarist Jakob Bro og hans trio, som gav koncert på højskolen den 28. november 2016.

Læs mere

Riskast_238x120

BRYLLUP PÅ VALLEKILDE

11. juni 2016 blev Astrid og William viet i Korskirken i Vallekilde. De er elever på forårsholdet. Og det hele var bare for sjov.

Læs mere