MEDIELEJR LANDEDE PÅ VALLEKILDE

Journalistik

MEDIER, MEDIER, MEDIER

Vallekilde Højskole lagde den 21.-22. november rammer til Danske Mediestuderendes faglige lejrskole – Medielejr. I et intenst døgn steg Vallekildes indbyggertal betragteligt, da cirka 150 journalistspirer rykkede ind på den 150 år gamle højskole. Højskolens egne medieinteresserede elever deltog selvfølgelig også sammen med de journaliststuderende.

Årets program præsenterede en række af mediebranchens centrale og markante skikkelser som Ekstra Bladets chefredaktør, Poul Madsen og Zetlands ditto, Lea Korsgaard. Udover inspiration fra interessante oplægsholdere fra branchen var der også tid til en fest, hvor højskoleeleverne og Medielejr-deltagerne festede til langt ud på de lyse timer, hvor årets første sne i øvrigt faldt over Vallekilde. Læs mere om Medielejr her.

Læs mere om Journalistik på Vallekilde her.

LEA KORSGAARD, ZETLAND
Danskerne strømmer fra de gamle betalingsmedier i disse år – og mangler et godt sted at svømme hen. Det sted, har journalisterne bag Zetland ambition om at skabe. Chefredaktør Lea Korsgaard fortalte om tankerne bag “Danmarks nye, langsomme medie, der udgiver alt det, nysgerrige danskere har brug for at vide – men ikke mere, end de kan nå at læse.”

POUL MADSEN, EKSTRA BLADET
Hvordan sikrer man kvalitet i en medievirkelighed, hvor det eneste journalistiske succes-kriterie synes at være klik? På Ekstra Bladet er man i gang med at opfinde en helt ny valuta kaldet: ‘Kvalitetsklik’ – det fortalte Ekstra Bladets ansvarshavende chefredaktør, Poul Madsen om på Medielejr 2015.

RASMUS THIRUP BECK, VALLEKILDE HØJSKOLE
Rasmus er til daglig journalistlærer på Vallekilde Højskole. I 2009 var han med til at vinde Årets Pressefoto for klimasitet Face The Climate. Han fortalte Medielejr-publikummet om hvordan holdet bag fundraisede 750.000 kr til projektet, og hvordan de fandt og formidlede historier fra familier verden over om hvordan de blev påvirket af klimaforandringerne.

vice_151124

BENJAMIN KüRSTEIN, VICE
VICE Danmarks Head of Content, Benjamin Kürstein (billedet) og Head of Production, Martin Berthelsen, besøgte årets medielejr og fortalte om, hvordan VICE har udviklet sig fra at være et trykt magasin primært for punk- og skatekultur til at producere online dokumentarfilm og Emmy-vindende TV. Martin og Benjamin fokuserede på det danske VICE på DR3, fortællestilen og hvordan VICE får adgang til miljøer og historier, som normalt ikke vil tale med medierne.

TIM HINMAN, THIRD EAR
Tim Hinman ejer og driver Third Ear – Danmarks førende digitale podcastmagasin. På Medielejr 2015 fortalte han om det omskiftelige radiomiljø, hvor radiomontagen som genre blev erklæret død i 2007, men nu er genopstanden i fuld vigør blandt andet med amerikanske podcasts som This American Life og Serial.

Medielejrfest_746x400

FEST, FEST, FEST
Om aftenen var der stor fest, hvor Medielejr-deltagerne og Vallekildes elever festede sammen. Der blev blandt andet danset til tonerne fra partybandet Donut Brothers og Medielejr-legenden DJ Michael.
Journalistik
euroman_costerwaldau_238x120

ELEVER SKRIVER FOR EUROMAN.DK

Elever fra Journalistik-holdet udkommer med artikler på Euroman.dk og netmediet Udpost.

Læs mere

klassefesten-3-zumba_238x120

2 KILLINGER TIL KLASSEFESTEN 3

Journalist-elever tog i biografen og anmeldte Klassefesten 3, der er optaget på Vallekilde Højskole.

Læs mere

01

MADS BRÜGGER PÅ BESØG

For Mads Brügger er langskaftede ridestøvler et journalistisk værktøj. Han er kendt for sin gonzo-tilgang til journalistikken – og 26. oktober besøgte han Vallekilde.

Læs mere

phenomena_746x400

FOTOKUNST OM RUMVÆSNER

Vallekilde kom i nærkontakt med en virkelighed befolket af rumvæsner, da de tre fotografer bag fotobogen Phenomena om USAs UFO-miljø besøgte højskolen.

Læs mere

Esben_Bjerre_selfie_238x120160428

ESBEN BJERRE PÅ VALLEKILDE

Radio- og tv-vært Esben Bjerre besøgte Vallekilde Højskole, for at fortælle om sin karriere fra journalistpraktikant til kendis og stilikon med egen slipsekollektion.

Læs mere

OliverRoutheSkov_238x120

USA-KORRESPONDENT PÅ BESØG

Journalist Oliver Routhe Skov besøgte Vallekilde og gav et indblik i det delte USA, hvor eliten holder en fest, som størstedelen af befolkningen ikke er inviteret med til.

Læs mere

steven achiam

JOURNALISTIK OG SPIL I EET

Fotojournalist Steven Achiam fortalte om den prisvindende interaktive dokumentar Deadline Athen på Vallekilde Højskole den 8. december 2015.

Læs mere

Medielejr15-publikum_238x120

MEDIELEJR LANDEDE PÅ VALLEKILDE

Danmarks næste generation af journalister deltog sammen med Vallekildes elever i Medielejr 2015. Et flot program blev i kombination med fest og årets første sne til en helt særlig weekend.

Læs mere

AsgerGN_238x120

SENESTE NYT FRA LIBANON

Lilleputnationen Libanon formår trods umulige odds at opretholde fred og orden midt i et overophedet Mellemøsten. Det fortalte journalist Asger Gørup Nielsen på Vallekilde en regnvåd novemberaften.

Læs mere

troels_mylenberg_238x120

FOREDRAG MED TROELS MYLENBERG

Chefredaktør på Fyns Amts Avis og tidligere forstander på Vallekilde, Troels Mylenberg, gæstede højskolen med et foredrag om politik og journalistik den 9. november 2015.

Læs mere

Peter Øvig Knudsen thumbnail

ØVIG FORTALTE OM ETIK

Forfatter og journalist Peter Øvig Knudsen besøgte Vallekilde med et foredrag om sit arbejde som dokumentarist og om de etiske dilemmaer, han er stødt på undervejs.

Læs mere

I 2011 vandt Sophie Bremer den store journalistpris for studerende, da Anders Breinholdt overrakte hende Kravlingprisen for artikelserierne om DONG og DSB. (Foto: EB/Kristian Linnemann)

TV2 REPORTER PÅ BESØG

Sophie Bremer er tidligere vallekilling og politisk reporter for TV2. Hun besøgte højskolen for at fortælle om sin vej fra højskolens journalistlinje til Christiansborgs bonede gulve.

Læs mere

bxl238_2

VI SKRIVER TIL MAGASINET EUROPA

Journalister og tilrettelæggere har været på studietur i Bruxelles. Her har de interviewet og skrevet artikler om de danske parlamentarikere til Magasinet Europa.

Læs mere

dignity_238

ELEVER HJEMVENDT FRA JORDAN

Elever fra Bureauet er vendt hjem fra en sjov, udfordrende og lærerig studietur til Egypten, hvor de opbyggede et lydstudie sammen med lokale rappere fra Revolution Records.

Læs mere

nannamuus_lille

MELLEMØSTKORRESPONDENT PÅ BESØG

Journalist Nanna Muus Steffensen har altid drømt om at blive korrespondent. I november besøgte hun Vallekilde for at fortælle om, hvordan hun gik efter drømmen og nu arbejder som mellemøstkorrespondent.

Læs mere