MEDIELEJR LANDEDE PÅ VALLEKILDE

Ikke kategoriseret

MEDIER, MEDIER, MEDIER

Vallekilde Højskole lagde den 21.-22. november rammer til Danske Mediestuderendes faglige lejrskole – Medielejr. I et intenst døgn steg Vallekildes indbyggertal betragteligt, da cirka 150 journalistspirer rykkede ind på den 150 år gamle højskole. Højskolens egne medieinteresserede elever deltog selvfølgelig også sammen med de journaliststuderende.

Årets program præsenterede en række af mediebranchens centrale og markante skikkelser som Ekstra Bladets chefredaktør, Poul Madsen og Zetlands ditto, Lea Korsgaard. Udover inspiration fra interessante oplægsholdere fra branchen var der også tid til en fest, hvor højskoleeleverne og Medielejr-deltagerne festede til langt ud på de lyse timer, hvor årets første sne i øvrigt faldt over Vallekilde. Læs mere om Medielejr her.

Læs mere om Journalistik på Vallekilde her.

LEA KORSGAARD, ZETLAND
Danskerne strømmer fra de gamle betalingsmedier i disse år – og mangler et godt sted at svømme hen. Det sted, har journalisterne bag Zetland ambition om at skabe. Chefredaktør Lea Korsgaard fortalte om tankerne bag “Danmarks nye, langsomme medie, der udgiver alt det, nysgerrige danskere har brug for at vide – men ikke mere, end de kan nå at læse.”

POUL MADSEN, EKSTRA BLADET
Hvordan sikrer man kvalitet i en medievirkelighed, hvor det eneste journalistiske succes-kriterie synes at være klik? På Ekstra Bladet er man i gang med at opfinde en helt ny valuta kaldet: ‘Kvalitetsklik’ – det fortalte Ekstra Bladets ansvarshavende chefredaktør, Poul Madsen om på Medielejr 2015.

RASMUS THIRUP BECK, VALLEKILDE HØJSKOLE
Rasmus er til daglig journalistlærer på Vallekilde Højskole. I 2009 var han med til at vinde Årets Pressefoto for klimasitet Face The Climate. Han fortalte Medielejr-publikummet om hvordan holdet bag fundraisede 750.000 kr til projektet, og hvordan de fandt og formidlede historier fra familier verden over om hvordan de blev påvirket af klimaforandringerne.

vice_151124

BENJAMIN KüRSTEIN, VICE
VICE Danmarks Head of Content, Benjamin Kürstein (billedet) og Head of Production, Martin Berthelsen, besøgte årets medielejr og fortalte om, hvordan VICE har udviklet sig fra at være et trykt magasin primært for punk- og skatekultur til at producere online dokumentarfilm og Emmy-vindende TV. Martin og Benjamin fokuserede på det danske VICE på DR3, fortællestilen og hvordan VICE får adgang til miljøer og historier, som normalt ikke vil tale med medierne.

TIM HINMAN, THIRD EAR
Tim Hinman ejer og driver Third Ear – Danmarks førende digitale podcastmagasin. På Medielejr 2015 fortalte han om det omskiftelige radiomiljø, hvor radiomontagen som genre blev erklæret død i 2007, men nu er genopstanden i fuld vigør blandt andet med amerikanske podcasts som This American Life og Serial.

Medielejrfest_746x400

FEST, FEST, FEST
Om aftenen var der stor fest, hvor Medielejr-deltagerne og Vallekildes elever festede sammen. Der blev blandt andet danset til tonerne fra partybandet Donut Brothers og Medielejr-legenden DJ Michael.
Ikke kategoriseret

FOREDRAG MED KASPAR COLLING

Forfatteren bag Den Danske Borgerkrig 2018-24, Kaspar Colling, gæstede Vallekilde.

Læs mere

SUZANNE BRØGGER KOM FORBI

I samtale med Forfatter-elev Thomas Korsgaard fortalte Suzanne Brøgger 1. juni om sit arbejde, om friheden og ensomheden, skammen og døden.

Læs mere

KRISTOFFER ERIKSEN PÅ BESØG

Hvordan kombinerer man satire med seriøs journalistik? Det fortalte morgenradiovært og satiriker Kristoffer Eriksen om 20. april 2016.

Læs mere

SPILFORSKER OM KUNSTEN AT TABE

Spilforsker Jesper Juul besøgte Vallekilde 15. januar og underviste eleverne på Spiludvikling. Han fortalte om, hvordan det kan være, at vi spiller spil, der er urimeligt svære og derfor meget svære at gennemføre.

Læs mere

MEDIELEJR LANDEDE PÅ VALLEKILDE

Danmarks næste generation af journalister deltog sammen med Vallekildes elever i Medielejr 2015. Et flot program blev i kombination med fest og årets første sne til en helt særlig weekend.

Læs mere

TRIERS GÅDERUM

Vallekildes grundlægger, Ernst Trier, har taget en skæbnesvanger beslutning. Han vil tage sit eget liv. Dramaet udspiller sig i et gåderum på Vallekilde Højskole.

Læs mere

FOREDRAG MED TROELS MYLENBERG

Chefredaktør på Fyns Amts Avis og tidligere forstander på Vallekilde, Troels Mylenberg, gæstede højskolen med et foredrag om politik og journalistik den 9. november 2015.

Læs mere

TRIERS TANKER I DAG

Vallekilde Højskole fyldte 150 år søndag den 1. november. Læs forstander Torben Smidt Hansens bud på, hvorfor grundlægger Ernst Triers tanker om skoleformen stadig er højst relevante i dag.

Læs mere

ELEVER HOLDT LITTERÆR SALON

Forfattereleverne holdt Litterær Salon med forfatterne Lea Løppenthin og Emeli Bergman samt en række af Vallekildes egne forfattertalenter onsdag den 23. september 2015.

Læs mere

SKUESPILLERE TIL UNGE: KVAJ JER!

Premiereaktuelle Klassefesten 3 er optaget på Vallekilde. Læs hvad skuespillerne Anders W. Berthelsen, Nikolaj Kopernikus og Troels Lybys har at sige til unge.

Læs mere

250 HØJSKOLEELEVER TIL HIPHOPFEST

Vallekilde eksploderede i hiphop og rap, da vi lagde højskole til en koncert med egyptiske og danske rappere fra projektet BOOST, som Vallekilde også er en del af.

Læs mere

150 ÅRS FEST MED GÅDER OG DRONER

1. november 2015 fyldte Vallekilde Højskole 150 år. Rigtig mange kom og fejrede en af Danmarks ældste højskoler til en festlig jubilæumsdag, hvor vi både rejste frem og tilbage i tiden.

Læs mere

KONCERT MED UKULELE-EKVILIBRIST

Elever og gæster kunne nyde en unik koncert på Vallekilde Højskole med jazzduoen Bremer/McCoy og ukulele-ekvilibrist Tobias Elof den 3. september 2015.

Læs mere

VALLEKILDES DISTORTION-VANDBAR

Elever fra Bureauet skænkede vand til de tørstige på gadefestivalen Distortion i København fredag 5. juni. De har bygget vandbaren, Bar’Vand.

Læs mere

FÆLLESPROJEKT OM SPILFESTIVAL

Børn og voksne kom og legede med Vallekilde til spilfestivalen w00t på Frederiksberg. Elever fra Spiludvikling og Bureauet designede legende installationer i det offentlige rum.

Læs mere