NIKOLAJ OG SOFIA BLEV GIFT

Elever

FIKTIVT VALLEKILDE-BRYLLUP

Det er efterhånden ved at være en tradition, at to elever fra Vallekilde Højskole i slutningen af forløbet skal lade sig gifte for sjov.

Og denne sommerweekend var ingen undtagelse. Her stod den nemlig på fiktiv vielse af de to forfatterelever Nikolaj og Sofia.

En realistisk vielse
Udover at være utrolig smukt var brylluppet også ekstremt gennemført. Der var arrangeret polterabend, taler og indslag, og så foregik vielsen i den lokale kirke, som eleverne havde fået lov at låne til den særlige anledning.

For gommen Nikolaj var det fedeste ved brylluppet selve vielsen og ikke mindst en smuttur til Dragsholm Slot, som ligger i nærheden af højskolen.

“Da jeg trådte ind i kirken, begyndte jeg faktisk at tude, fordi det virkede så realistisk. Det var også enormt skægt, da vi bagefter tog ud til Dragsholm Slot for at tage bryllupsbilleder, og tjeneren i restauranten uopfordret hældte et glas dyr champagne op til os på deres regning, fordi de troede, at det var et ægte bryllup,” siger han.

Massive forberedelser
Fra Dragsholm Slot gik turen hjem på højskolen, hvor der var stor middag og fest.

“Det hele var virkelig fint planlagt, og enormt gennemført, hvilket jeg for alvor fandt ud af, da folk konstant kom hen til mig og spillede med på alle mulige roller de havde fået tildelt. Så jeg lærte en masse at kende om mig selv, ved at folk kom hen til mig med deres hjemmestrikkede historier om hvordan de ‘tydeligt huskede dengang at vi gik i børnehave sammen’ osv.,” siger Nikolaj, som resten af sin tid på højskolen kan kalde Sofia for sin brud.

Fester som disse er der mange af i løbet af et forløb. I dette forår har eleverne selv arrangeret junglefester, technofester og ikke mindst en Space-fest, da Andreas Mogensen holdt oplæg tidligere på året.

Elever

KAGE PÅ TVÆRS AF LANDEGRÆNSER

Ungdommens Røde Kors gæster i disse uger Vallekilde Højskole. Tirsdag aften blev der lavet lagkager på tværs af højskoleelever og frivillige fra hele verden.

Læs mere

ET NYT HOLD ER STARTET

Efteråret 2017 er skudt i gang med sang i Foredragssalen. 100 nye elever har dette efterår fundet vej til Vallekilde Højskole.

Læs mere

25. SEPTEMBER – SØREN HEBSGAARD

Hør, hvad smartphones egentlig gør ved os, når journalist Søren Hebsgaard besøger os. I forbindelse med foredraget tester eleverne, om man kan overleve et døgn uden skærme.

Læs mere

NIKOLAJ OG SOFIA BLEV GIFT

I weekenden stod den på fiktivt Vallekilde-bryllup, da de to forfatterelever Nikolaj og Sofia for sjov sagde ja til hinanden. Hele arrangementet var gennemført fra top til tå.

Læs mere

DANMARKSMESTER I STORY SLAM

Vallekilde-eleven Elisabeth Platz blev onsdag aften danmarksmester i Story Slam. To personlige historier og en masse god fortælleteknik sikrede hende sejren.

Læs mere

SAMARBEJDE PÅ TVÆRS AF LINJER

Journalist- og tilrettelægger-eleverne har de seneste uger arbejdet sammen på tværs af hovedfag. De skulle finde en sjov historie i lokalområdet og lave deres eget nyhedsindslag.

Læs mere

BIOGRAF UNDER ÅBEN HIMMMEL

Årets første Open Air-biograf løb af stablen med puder, madrasser og Twin Peaks-premiere.

Læs mere

ELEV INTERVIEWEDE UFFE ELBÆK

Alternativets stifter, Uffe Elbæk, gæstede Vallekilde, hvor han blev interviewet af Journalistik-elev Maya Tekeli om sin vejen fra Kaospiloterne til Christianborg.

Læs mere

NY ELEVFORENINGSBESTYRELSE

Til gammel elev-weekend den 5.-7. maj blev der valgt nye kræfter ind i elevforeningens bestyrelse.

Læs mere

ELEV HOLDT 1. MAJ-TALE PÅ P1

På arbejdernes internationale kampdag 2017 kunne man høre en ganske særlig tale i P1: Vallekilde-elev Amie Arense Bah holdt 1. maj-tale.

Læs mere

HØJSKOLERNES DAG – HVER DAG

Har du lyst til at besøge Vallekilde Højskole? Her kan du læse mere om, hvordan du arrangerer et besøg.

Læs mere

ELEVER STOPPER MADSPILD

Elever fra Tilrettelægger-holdet inviterede hele byen til skraldemiddag lavet af overskudsfødevarer for at sætte fokus på madspild.

Læs mere

UNGE OG PRÆSTATIONSSAMFUNDET

Hvad gør det ved unge at vokse op i et præstationssamfund, hvor en femtedel af befolkningen rammes af depression? Det gjorde lektor Anders Petersen os meget klogere på, da han lagde vejen forbi.

Læs mere

UD I RUMMET MED ANDREAS MOGENSEN

10. marts rejste vi langt ud i rummet, da vi havde besøg af den danske astronaut, Andreas Mogensen.

Læs mere

VALLEKILDE BAG TALERSKOLE FOR UNGE

Vallekilde Højskole står bag projektet Røst – en ny talerskole for unge på landets højskoler.

Læs mere