NY SCENE TIL LITT TALK

EVENT, FORFATTER, LITT TALK

ELEVER SKABER NY SCENE TIL OPLÆSNING

Når litteraturfestivalen Litt Talk løber af stablen den 6. og 7. februar på Vallekilde højskole, kommer forfatteroplæsningerne til at foregå på en ny scene i højskolens Pejsestue.

Af Sigrid Lærke Truelsen, elev på Journalistik

Som et nyt initiativ har de ansvarshavende elever på Litt Talk besluttet, at festivalens oplæsninger skal flyttes fra hovedbygningens sydøst-vendte Hjørnestue til den mere hjemlige Pejsestue i nordøst.

De 20-årige Event & Lederskabselever Emilie Grønbæk Larsen og Laura Marie Larsen fortæller, at der ligger mange tanker bag beslutningen om den nye scene.

”Vi prøver at arbejde med nogle helt nye aspekter ved blandt andet at arbejde med højder og lag i rummet”, siger Laura Marie Larsen.

Den nye lokation skal give plads til både chill-out zoner og en tribune over for oplæsningspodiet.

Hensyn til både publikum og forfattere

Emilie Grønbæk Larsen og Laura Marie Larsen, der er hovedansvarlige for oplæsningerne på festivalen, fortæller, at de hovedsageligt har valgt at prøve kræfter med de nye rammer for at skabe en hyggelig og afslappet atmosfære, når der bliver læst op.

Blandt oplæserne er både yngre forfattere fra Forfatterskolerne på Midt- og Vestsjællands og foreningen Håbefulde Unge Forfattere (HUF) samt debutanter, der for nyligt har fået udgivet deres første bog.

Ideen er, at den nye scene skal facilitere nogle trygge rammer for de etablerede såvel som for de mere uerfarne forfattere.

”Tidligere har det været meget presset i Hjørnestuen. Det kan være ubehageligt for de unge forfattere, når der ikke er plads nok, og publikum står oppe i hovedet på dem,” siger Laura Marie Larsen.

Ligesom arrangørerne tager hensyn til forfatterne, er de også opmærksomme på  publikums velbehag. Emilie Grønbæk Larsen fortæller om tankerne bag den nye scene:

”Vi vil prøve at lege med nogle lidt blødere lag, så man som publikum kan komme ind at sidde på en ny og mere afslappet måde, efter at have siddet på de lidt hårdere bænke i Foredragssalen hele dagen.”

’Opperen’ initiativ

Jan Samuelsen, der er gæstelærer på Vallekilde Højskole og produktionsleder på Litt Talk, udviser stor begejstring for elevernes initiativ:

”Det er ’opperen’,” siger han og uddyber: “Fordi vi ikke har gjort det før.”

Jan Samuelsen fortæller, at det er forfriskende provokerende at arbejde med nye elever, der giver sig i kraft med anderledes tiltag. Han mener, at man har brug for andre indgangsvinkler og fornyelse for ikke at blive for ”konservativ i sit blik på sine egne begivenheder og arrangementer”.

I år er det femte gang Litt Talk afholdes på Vallekilde Højskole. Litteraturfestivalen ligger hvert år den første weekend i februar og byder i år på navne som Kim Leine, Caspar Eric, Pia Juul og Erling Jepsen.

Læs mere her.

EVENT, FORFATTER, LITT TALK
COL_skraldedans_238x120

CLEAN OUT LOUD IGEN I ÅR

Igen i år står elever fra Vallekilde bag Clean Out Loud på Roskilde Festival. Projektet sørger for, at festivalpladsen efterlades efter festivalen uden spor af det festende folk.

Læs mere

diemer_238

SOFIE DIEMER PÅ BESØG

Sofie Diemer debuterede i 2016 med en hudløst ærlig digtsamling om en ung kvinde, der søger efter en mening med det hele. Hun besøgte Vallekilde den 17. april med oplæsning og foredrag.

Læs mere

tinehoeg_238

EN WEEKEND MED LITTERÆR OVERFLOD

Der var både rutinerede forfattere og nye stjernefrø på programmet, da vi første weekend af februar igen slog dørene op til Vallekildes egen litteraturfestival, Litt Talk.

Læs mere

Thomas Korsgaard_238x120

FORFATTERELEV UDGIVER ROMAN

Thomas Korsgaard gik på Forfatter-holdet i foråret 2016. Nu udkommer hans debutroman.

Læs mere

dfunkvolley_238x120

VOLLEY MED FLYGTNINGE

Vallekildes Event-elever bød sammen med DFUNK sidst i november velkommen til en landsdækkende volleyturnering for unge med flygtningebaggrund.

Læs mere

bremer-mccoy-atlas-4-1200x800

KONCERT: BREMER/MCCOY

5. oktober spillede den nytænkende jazzduo Bremer/McCoy en fabelagtig koncert på Vallekilde Højskole.

Læs mere

Bro Jakob

JAKOB BRO TRIO GAV KONCERT

Vallekilde og gæster kunne nyde den fabelagtige jazzguitarist Jakob Bro og hans trio, som gav koncert på højskolen den 28. november 2016.

Læs mere

Barvand_aften_238x120160609

VALLEKILDEBAR PÅ DISTORTION

Vallekilde Højskole var med på Distortion i København, klar til at servicere de mange festivalgængere med vand og spil.

Læs mere

NGJ_238x120160412

ELEVER BAG NORDIC GAME JAM

Elever fra Event og Spiludvikling havde – bogstaveligt talt – en finger med i spillet, da verdens største game jam blev afholdt i København den 8. til 10. april 2016.

Læs mere

Boost_Forbrændingen_238x120

SKARPE RIM OG GYLDNE DAMER

Event-elever afviklede en stor hiphopkoncert på Forbrændingen den 19. februar. Det blev en aften med rå rim, håndtegn og guldøl galore.

Læs mere

Emilie_LauraMarie_238x120

NY SCENE TIL LITT TALK

Elever fornyer Vallekildes litteraturfestival, Litt Talk, med en helt ny scene.

Læs mere

Thomas_Sara_238X120

INGEN LITT TALK UDEN ELEVERNE

Igen i år var der litteraturfestival på Vallekilde Højskole. Den 6. og 7. februar bød Litt Talk indenfor til de helt store navne som Kim Leine og Pia Juul og de allernyeste stemmer, som højskolens egne forfatterelever.

Læs mere

Caspar Eric_238x120

CASPAR ERIC UNDERVISTE FORFATTERNE

Den prisvindende unge poet Caspar Eric besøgte Vallekilde, hvor han underviste Forfatterholdet og læste op af sine digtsamlinger.

Læs mere

Afsnit_container_thumb151104

ELEVER BAG FESTIVALOPLEVELSE

Vallekilde-elever stod bag både opbygning, afvikling og en del af indholdet på innovationsfestivalen Afsnit I i november 2015.

Læs mere

Jesper_Theilgaard_238x120

THEILGAARD OM KLIMAFORANDRINGER

Metrolog fra DR Jesper Theilgaard fortalte om klimaforandringerne som optakt til, at Forfatter- og Spiludviklingselever skal arbejde med klima i den kommende tid.

Læs mere