SAMARBEJDE PÅ TVÆRS AF LINJER

Elever, Journalistik, TILRETTELÆGGER

JOURNALISTER ARBEJDER SAMMEN MED TILRETTELÆGGERE
Journalist-linjen og tilrettelægger-linjen har i de seneste uger arbejdet tæt sammen i et nyhedsforløb, hvor Anders Faurholt, som til daglig er redaktør på TV-avisen har været gæsteunderviser.

Eleverne fik til opgave at finde en nyhed et sted i lokalområdet, som de selv skulle udvikle, line up, filme og redigere.

Historierne handlende om alt fra skorstensfejere til børnerekorder i Bonbonland.

Nicklas Bøhm har gået på Vallekilde Højskoles journalistlinje siden januar, og for ham har det været en sjov udfordring.

“Det har været anderledes, fordi vi har skullet lære fra os til nogen, som ikke har haft de samme briller på som os fra start. Tilrettelæggerne er vant til at tænke meget visuelt, mens vi tænker mere på den gode historie,” siger han.

Nicklas og hans gruppe har sammen lavet et indslag om en søjleåbning i Roskilde, og det gik godt, men langt fra som forventet.

“Der var en kilde, som blev sur på os, og det var virkelig lærerigt at skulle tackle modgang undervejs,” siger han.

Hele det tværfaglige forløb sluttede af med visning af de forskellige indslag i Foredragssalen og et par afskedsord og gode råd fra Anders Faurholt fra TV Avisen.. Og hvem ved, måske kommer nogle af højskoleeleverne en dag til at overtage hans plads som redaktør….

Elever, Journalistik, TILRETTELÆGGER

KAGE PÅ TVÆRS AF LANDEGRÆNSER

Ungdommens Røde Kors gæster i disse uger Vallekilde Højskole. Tirsdag aften blev der lavet lagkager på tværs af højskoleelever og frivillige fra hele verden.

Læs mere

ET NYT HOLD ER STARTET

Efteråret 2017 er skudt i gang med sang i Foredragssalen. 100 nye elever har dette efterår fundet vej til Vallekilde Højskole.

Læs mere

25. SEPTEMBER – SØREN HEBSGAARD

Hør, hvad smartphones egentlig gør ved os, når journalist Søren Hebsgaard besøger os. I forbindelse med foredraget tester eleverne, om man kan overleve et døgn uden skærme.

Læs mere

ELEVER UDGIVER I BERLINGSKE

Journalisteleverne Signe Stoumann Fosgrau og Sara Hodzic har fået en af deres historier solgt til Berlingske. Den handler om at være jomfru i tyverne, og hvorfor det kan være et tabu.

Læs mere

NIKOLAJ OG SOFIA BLEV GIFT

I weekenden stod den på fiktivt Vallekilde-bryllup, da de to forfatterelever Nikolaj og Sofia for sjov sagde ja til hinanden. Hele arrangementet var gennemført fra top til tå.

Læs mere

TILRETTELÆGGERE LAVER QUIZSHOW

Tilrettelægger-eleverne har netop afsluttet deres hovedfag. En af grupperne havde lavet en “Kend din elev”-quiz for lærerne.

Læs mere

DANMARKSMESTER I STORY SLAM

Vallekilde-eleven Elisabeth Platz blev onsdag aften danmarksmester i Story Slam. To personlige historier og en masse god fortælleteknik sikrede hende sejren.

Læs mere

TIDLIGERE ELEV VINDER KRAVLING-PRIS

Johanne Ramskov Erichsen vandt i weekenden en Kravling-pris for sin dækning af asyl- og flygtninge-området i Information.

Læs mere

DOKUMENTARIST: “SPRING UD I DET!”

Hvilke udfordringer er der ved at lave dokumentarfilm? Dokumentarfilmsinstruktør Emil Langballe gæstede Vallekilde med et foredrag om sit liv som filmskaber.

Læs mere

SAMARBEJDE PÅ TVÆRS AF LINJER

Journalist- og tilrettelægger-eleverne har de seneste uger arbejdet sammen på tværs af hovedfag. De skulle finde en sjov historie i lokalområdet og lave deres eget nyhedsindslag.

Læs mere

BIOGRAF UNDER ÅBEN HIMMMEL

Årets første Open Air-biograf løb af stablen med puder, madrasser og Twin Peaks-premiere.

Læs mere

ELEV INTERVIEWEDE UFFE ELBÆK

Alternativets stifter, Uffe Elbæk, gæstede Vallekilde, hvor han blev interviewet af Journalistik-elev Maya Tekeli om sin vejen fra Kaospiloterne til Christianborg.

Læs mere

NY ELEVFORENINGSBESTYRELSE

Til gammel elev-weekend den 5.-7. maj blev der valgt nye kræfter ind i elevforeningens bestyrelse.

Læs mere

ELEV HOLDT 1. MAJ-TALE PÅ P1

På arbejdernes internationale kampdag 2017 kunne man høre en ganske særlig tale i P1: Vallekilde-elev Amie Arense Bah holdt 1. maj-tale.

Læs mere

HØJSKOLERNES DAG – HVER DAG

Har du lyst til at besøge Vallekilde Højskole? Her kan du læse mere om, hvordan du arrangerer et besøg.

Læs mere