SE LITT TALKS FRA 2013

Ikke kategoriseret

Se eller gense Litt Talks fra 2013.

LARS BUKDAHL
Debuterede som digter i 1987 med ”Readymade!” og har siden udgivet ”Spiller boccia med kongen”, ”Næseblod i Sofus City” og ”GO-GO readymade 2-3” for bare at nævne nogle få. Er også kendt som anmelder på Weekendavisen og redaktør af lyriktidsskriftet ”Hvedekorn”. Modtog i 2008 Kunstrådets Formidlingspris, og har undervist på Forfatterskolen og på Københavns Universitet.

LONE HØRSLEV
Debuterede med digtsamling ”TAK” i 2001. Har senere udgivet digtsamlingerne ”Ærgerligt, ærgerligt” og ”Jeg ved ikke om den slags tanker er normale”. Har også skrevet romanerne ”Naturlige fjender” og senest ”Sorg og camping” fra 2011. Modtog Jytte Borberg prisen i 2009, og har lavet musik med Mads Mouritzen, eksempelvis ”Så er det sagt” (2007), Sonet Records. Lone Hørslev er aktuel med en ny plade i 2013.

TRINE ANDERSEN
Debuterede i 1995 med novellesamlingen ”Hotel Malheureux”, som hun modtog debutantprisen for. Har senere udgivet romanerne ”Kompleks” og ”Elinor Marks fulde fem” samt flere digtsamlinger. I 2010 udkom novellesamlingen ”Det ved vi ikke endnu”, som handler om længslen efter at være til stede. Novellesamlingen modtog en præmiering af Statens Kunstfond. Derudover er Trine Andersen initiativtager til etableringen af det afrikanske forlag ”Panafrica Publishers” i Malawi.

METTE MOESTRUP
Debuterede med digtsamlingen ”Tatoveringer” i 1998 og modtog Montana-prisen for digtsamlingen ”Kingsize” i 2006. Romankollagen ”Jævnet med jorden” (2009) blev indstillet til Weekendavisens Litteraturpris og Kritikerprisen. I 2012 udgav Mette Mostrup digtsamlingen ”Dø, løgn, dø”, der af anmeldere blev udråbt til et vigtig og banebrydende litterært værk. Optræder med poesi og musik sammen med Miriam Karpantschof.

URSULA ANDKJÆR OLSEN
Debuterede med ”Lulus sange og taler” i 2000 og har siden udgivet f.eks. digtsamlingerne ”Atlas over huller i verden”, ”Havet er en scene”. I 2011 udkom hendes samlede værker i ”Samlet” på Gyldendal. Har bl.a. modtaget Dan Turell-prisen, Edvard Pedersens Biblioteksfonds Forfatterpris, Det Anckerske Legat, Det Danske Akademis Otto Gelsted pris og Holbergmedaljen i 2011.

MARTIN GLAZ SERUP
Har udgivet flere digtbøger, senest “Marken” (2010), der bl.a. er oversat til amerikansk. Har desuden skrevet børnebøger senest “Da bedstefar var postbud” (2010). Har udgivet chap-bøger og sms-digte og været med til at grundlægge og redigere tidsskrifterne Apparatur og Litlive og den litterære kollektivblog Promenaden. I 2006 modtog Serup Michael Strunge-prisen, i 2008 Københavns Universitets Guldmedalje for afhandlingen “Poesi og relationel æstetik” og i 2012 Statens Kunstfonds treårige arbejdsstipendium. I 2013 udkommer børnebogen “Yana og Eliah (og mange andre børn)” med illustrationer af Lilian Brøgger.

HANNE HØJGAARD VIEMOSE
Uddannet fra forfatterskolen, og debuterede i 2011 på Forlaget Gyldendal med den anmelderroste ”Hannah” – en collageagtige og eventyrlig dannelsesroman om en rygsækrejsende pige. Bogen blev indstillet til Montana-prisen. Hanna Højgaard Viemose har en bachelorgrad i etnologi og antropologi, og er desuden tidligere elev på Vallekilde Højskole.

IDA JESSEN
Debuterede i 1989 med novellesamlingen ”Under sten”. Har siden udgivet adskillige novellesamlinger, romaner og børnebøger. Særlig kendt er romanerne i Hvium-triologien ”Den der lyver”, ”Det første jeg tænker på” og ”Børnene”. Har modtaget adskillige priser, bla. ”De gyldne Laurbær” og BG-Banks litteraturpris. Udgav i 2012 ”Ramt af ingenting – en glemmebog”.

CECILIE EKEN
Har skrevet eventyrlige historier for børn og unge siden 1993, heriblandt ”Kongebarnet”, historisk inspirerede romaner som ”Sikkas fortælling” og ”Valravnen”, samt billedbøger på vers som den prisbelønnede sonetkrans ”Mørkebarnet”. Er optaget af action og drama, lækkert sprog, gamle historier, og hvad vi f.eks. kan bruge en drage til.
Ikke kategoriseret

UDSOLGT PÅ JOURNALISTIK

Alle pladser på forårets journalisthold er nu væk. Du kan dog stadig komme et seksugers drømmeforløb. Klik her og læs mere.

Læs mere

FOREDRAG OM ISLAMISK STAT

Hvordan stopper vi radikalisering af unge i Danmark – inklusiv dem, der nu vender tilbage til DK fra Syrien? Deniz Serinci gæster Vallekilde Højskole med sit foredrag om Islamisk Stat.

Læs mere

FORÅRSHOLDET TÆT PÅ UDSOLGT

Det går lige nu rigtig stærkt med tilmeldingerne til forårsholdet. Vi anbefaler dig derfor at tilmelde dig nu, hvis du vil være sikker på at få en plads.

Læs mere

NAZILA KIVI GÆSTEDE VALLEKILDE

Iran og feminisme. Nazila Kivi besøgte tirsdag Vallekilde Højskole med to forskellige foredrag. “Iran i midten” og “Feminisme: Krop, magt og identitet”

Læs mere

ELEVER UDGIVER I BERLINGSKE

Journalisteleverne Signe Stoumann Fosgrau og Sara Hodzic har fået en af deres historier solgt til Berlingske. Den handler om at være jomfru i tyverne, og hvorfor det kan være et tabu.

Læs mere

BESØG AF JENS BLENDSTRUP

Forfatterholdet har netop haft besøg af den anmelderroste Jens Blendstrup til en snak om hans specielle skrivestil og fantastiske fader-fortællinger.

Læs mere

VANDBAR TIL DISTORTION

Event-eleverne fra Vallekilde Højskole stod igen i år bag Bar’Vand til gadefesten Distortion. Hør, hvordan de har bygget baren op fra bunden.

Læs mere

TIDLIGERE ELEV VINDER KRAVLING-PRIS

Johanne Ramskov Erichsen vandt i weekenden en Kravling-pris for sin dækning af asyl- og flygtninge-området i Information.

Læs mere

FOREDRAG MED KASPAR COLLING

Forfatteren bag Den Danske Borgerkrig 2018-24, Kaspar Colling, gæstede Vallekilde.

Læs mere

SUZANNE BRØGGER KOM FORBI

I samtale med Forfatter-elev Thomas Korsgaard fortalte Suzanne Brøgger 1. juni om sit arbejde, om friheden og ensomheden, skammen og døden.

Læs mere

KRISTOFFER ERIKSEN PÅ BESØG

Hvordan kombinerer man satire med seriøs journalistik? Det fortalte morgenradiovært og satiriker Kristoffer Eriksen om 20. april 2016.

Læs mere

SPILFORSKER OM KUNSTEN AT TABE

Spilforsker Jesper Juul besøgte Vallekilde 15. januar og underviste eleverne på Spiludvikling. Han fortalte om, hvordan det kan være, at vi spiller spil, der er urimeligt svære og derfor meget svære at gennemføre.

Læs mere

MEDIELEJR LANDEDE PÅ VALLEKILDE

Danmarks næste generation af journalister deltog sammen med Vallekildes elever i Medielejr 2015. Et flot program blev i kombination med fest og årets første sne til en helt særlig weekend.

Læs mere

TRIERS GÅDERUM

Vallekildes grundlægger, Ernst Trier, har taget en skæbnesvanger beslutning. Han vil tage sit eget liv. Dramaet udspiller sig i et gåderum på Vallekilde Højskole.

Læs mere

FOREDRAG MED TROELS MYLENBERG

Chefredaktør på Fyns Amts Avis og tidligere forstander på Vallekilde, Troels Mylenberg, gæstede højskolen med et foredrag om politik og journalistik den 9. november 2015.

Læs mere