SKARPE RIM OG GYLDNE DAMER

ELEVER, EVENT

Boost_Forbrændingen_746x300

EVENT AFVIKLER KONCERT PÅ FORBRÆNDINGEN
Af Anton Ringdal, elev på Journalistik, foråret 2016

“Fuck the system” råber den egyptiske rapper energisk ind i mikrofonen. Hun lader øjnene falde over publikum, der følger trop: “Fuck the system”.

Herefter strammer hun sit ternede partisanertørklæde og holder godt fast i mikrofonen. Der skydes skarpe rim ud i rummet. Hænder kastes i vejret, og Gyldne Damer bliver tømt i halsene på de fremmødte hiphopfans.

Vi befinder os på Forbrændingen i Albertslund, hvor arrangementet Boost løber af stablen. Det er en aften i hiphoppens tegn. Seks rappere skal på scenen og vise deres evner. Publikum er en blandet skare og består af elever fra Vallekilde Højskole samt rap-entusiaster fra Vestegnen.

Foruden det fremmødte crowd fylder beton, stål og store højtalere rummet. Oppe i baren er der travlt. Guldøl, rom og shots med æblesmag skylles ned. Foran scenen er der fyldt. Folk bevæger arme og kroppe og lader dem styre af bas-rytmerne.

I rummets ene hjørne bryder røde lædersofaer med Forbrændingens grå look. Her kan folk drikke deres drinks, imens hiphop-musikken kører i baggrunden. Der er dog ikke mange mennesker at finde i sofaerne. En gruppe prøver at sætte sig op, men må opgive og overgiver sig igen til de optrædende kunstnere. Der går ikke længe, før alle kaster håndtegn og danser. Alt sammen for et godt formål.

Boost er navnet på et samarbejde mellem Vallekilde Højskole, danske Rapolitics og egyptiske Revolution Records. Det har til formål at støtte egyptisk hiphop-kultur i Danmark. Derfor går alt overskuddet også direkte til Revolution Records, der bruger pengene på at opbygge et musikstudie i hjertet af Alexandria i Egypten.

Foto: Nanna Juel Mauritzen

ELEVER, EVENT

ELEVER UDGIVER I VICE

Efter journalisternes studierejse til Iran har Lise, Ida og Emma fået udgivet en artikel i webmagasinet Vice.

Læs mere

CPH MAKER VAR EN SUCCES

Eleverne på Design&Maker og Event&Lederskab var i weekenden i København for at hjælpe til med forberedelserne af festivalen Copenhagen Maker.

Læs mere

ELEVER VINDER HACKATHON

Hvordan kan man genanvende brugte luftmadrasser? Det gav nogle af Vallekildes elever et godt bud på i weekenden. Nu er de 10.000 kroner rigere.

Læs mere

KAGE PÅ TVÆRS AF LANDEGRÆNSER

Ungdommens Røde Kors gæster i disse uger Vallekilde Højskole. Tirsdag aften blev der lavet lagkager på tværs af højskoleelever og frivillige fra hele verden.

Læs mere

VANDBAR TIL DISTORTION

Event-eleverne fra Vallekilde Højskole stod igen i år bag Bar’Vand til gadefesten Distortion. Hør, hvordan de har bygget baren op fra bunden.

Læs mere

TIDLIGERE ELEV VINDER KRAVLING-PRIS

Johanne Ramskov Erichsen vandt i weekenden en Kravling-pris for sin dækning af asyl- og flygtninge-området i Information.

Læs mere

SAMARBEJDE PÅ TVÆRS AF LINJER

Journalist- og tilrettelægger-eleverne har de seneste uger arbejdet sammen på tværs af hovedfag. De skulle finde en sjov historie i lokalområdet og lave deres eget nyhedsindslag.

Læs mere

BIOGRAF UNDER ÅBEN HIMMMEL

Årets første Open Air-biograf løb af stablen med puder, madrasser og Twin Peaks-premiere.

Læs mere

ELEV INTERVIEWEDE UFFE ELBÆK

Alternativets stifter, Uffe Elbæk, gæstede Vallekilde, hvor han blev interviewet af Journalistik-elev Maya Tekeli om sin vejen fra Kaospiloterne til Christianborg.

Læs mere

NY ELEVFORENINGSBESTYRELSE

Til gammel elev-weekend den 5.-7. maj blev der valgt nye kræfter ind i elevforeningens bestyrelse.

Læs mere

ELEV HOLDT 1. MAJ-TALE PÅ P1

På arbejdernes internationale kampdag 2017 kunne man høre en ganske særlig tale i P1: Vallekilde-elev Amie Arense Bah holdt 1. maj-tale.

Læs mere

ELEVER STOPPER MADSPILD

Elever fra Tilrettelægger-holdet inviterede hele byen til skraldemiddag lavet af overskudsfødevarer for at sætte fokus på madspild.

Læs mere

UNGE OG PRÆSTATIONSSAMFUNDET

Hvad gør det ved unge at vokse op i et præstationssamfund, hvor en femtedel af befolkningen rammes af depression? Det gjorde lektor Anders Petersen os meget klogere på, da han lagde vejen forbi.

Læs mere

UD I RUMMET MED ANDREAS MOGENSEN

10. marts rejste vi langt ud i rummet, da vi havde besøg af den danske astronaut, Andreas Mogensen.

Læs mere

VALLEKILDE BAG TALERSKOLE FOR UNGE

Vallekilde Højskole står bag projektet Røst – en ny talerskole for unge på landets højskoler.

Læs mere