SKARPE RIM OG GYLDNE DAMER

Elever, EVENT

Boost_Forbrændingen_746x300

EVENT AFVIKLER KONCERT PÅ FORBRÆNDINGEN
Af Anton Ringdal, elev på Journalistik, foråret 2016

“Fuck the system” råber den egyptiske rapper energisk ind i mikrofonen. Hun lader øjnene falde over publikum, der følger trop: “Fuck the system”.

Herefter strammer hun sit ternede partisanertørklæde og holder godt fast i mikrofonen. Der skydes skarpe rim ud i rummet. Hænder kastes i vejret, og Gyldne Damer bliver tømt i halsene på de fremmødte hiphopfans.

Vi befinder os på Forbrændingen i Albertslund, hvor arrangementet Boost løber af stablen. Det er en aften i hiphoppens tegn. Seks rappere skal på scenen og vise deres evner. Publikum er en blandet skare og består af elever fra Vallekilde Højskole samt rap-entusiaster fra Vestegnen.

Foruden det fremmødte crowd fylder beton, stål og store højtalere rummet. Oppe i baren er der travlt. Guldøl, rom og shots med æblesmag skylles ned. Foran scenen er der fyldt. Folk bevæger arme og kroppe og lader dem styre af bas-rytmerne.

I rummets ene hjørne bryder røde lædersofaer med Forbrændingens grå look. Her kan folk drikke deres drinks, imens hiphop-musikken kører i baggrunden. Der er dog ikke mange mennesker at finde i sofaerne. En gruppe prøver at sætte sig op, men må opgive og overgiver sig igen til de optrædende kunstnere. Der går ikke længe, før alle kaster håndtegn og danser. Alt sammen for et godt formål.

Boost er navnet på et samarbejde mellem Vallekilde Højskole, danske Rapolitics og egyptiske Revolution Records. Det har til formål at støtte egyptisk hiphop-kultur i Danmark. Derfor går alt overskuddet også direkte til Revolution Records, der bruger pengene på at opbygge et musikstudie i hjertet af Alexandria i Egypten.

Foto: Nanna Juel Mauritzen

Elever, EVENT
Anders Petersen_238

UNGE OG PRÆSTATIONSSAMFUNDET

Hvad gør det ved unge at vokse op i et præstationssamfund, hvor en femtedel af befolkningen rammes af depression? Det gjorde lektor Anders Petersen os meget klogere på, da han lagde vejen forbi.

Læs mere

Crew member Andreas Mogensen of Denmark waves after donning his space suit at the Baikonur cosmodrome

ANDREAS MOGENSEN PÅ BESØG

10. marts rejste vi langt ud i rummet, da vi havde besøg af den danske astronaut, Andreas Mogensen.

Læs mere

Røst_Therese_Jóhann_238x120

VALLEKILDE BAG TALERSKOLE FOR UNGE

Vallekilde Højskole står bag projektet Røst – en ny talerskole for unge på landets højskoler.

Læs mere

JS_238

FOREDRAG MED JAKOB SCHARF

Jakob Scharf, tidligere chef for PET, kastede lys over sin tid i tjenesten, da han gæstede os i Vallekilde i marts.

Læs mere

COL_skraldedans_238x120

CLEAN OUT LOUD IGEN I ÅR

Igen i år står elever fra Vallekilde bag Clean Out Loud på Roskilde Festival. Projektet sørger for, at festivalpladsen efterlades efter festivalen uden spor af det festende folk.

Læs mere

diemer_238

SOFIE DIEMER PÅ BESØG

Sofie Diemer debuterede i 2016 med en hudløst ærlig digtsamling om en ung kvinde, der søger efter en mening med det hele. Hun besøgte Vallekilde den 17. april med oplæsning og foredrag.

Læs mere

Uffe_Elbæk

8. MAJ – UFFE ELBÆK

Alternativets stifter, Uffe Elbæk, gæster Vallekilde til en snak om vejen fra Kaospiloterne til Christianborg.

Læs mere

sh_238

11. MAJ – SØREN HEBSGAARD

Hør, hvad smartphones egentlig gør ved os, når journalist Søren Hebsgaard besøger os. I forbindelse med foredraget tester eleverne, om man kan overleve et døgn uden skærme.

Læs mere

tinehoeg_238

EN WEEKEND MED LITTERÆR OVERFLOD

Der var både rutinerede forfattere og nye stjernefrø på programmet, da vi første weekend af februar igen slog dørene op til Vallekildes egen litteraturfestival, Litt Talk.

Læs mere

euroman_costerwaldau_238x120

ELEVER SKRIVER FOR EUROMAN.DK

Elever fra Journalistik-holdet udkommer med artikler på Euroman.dk og netmediet Udpost.

Læs mere

holger_bernt_238x120

TJEK PÅ TANZANIA FØR STUDIETUR

Professor emeritus Holger Bernt Hansen fra Center for Afrikastudier holdt foredrag om aktuelle samfundsforhold, politik og økonomi i Tanzania – destinationen for en af forårets studieture.

Læs mere

klassefesten-3-zumba_238x120

2 KILLINGER TIL KLASSEFESTEN 3

Journalist-elever tog i biografen og anmeldte Klassefesten 3, der er optaget på Vallekilde Højskole.

Læs mere

dfunkvolley_238x120

VOLLEY MED FLYGTNINGE

Vallekildes Event-elever bød sammen med DFUNK sidst i november velkommen til en landsdækkende volleyturnering for unge med flygtningebaggrund.

Læs mere

bremer-mccoy-atlas-4-1200x800

KONCERT: BREMER/MCCOY

5. oktober spillede den nytænkende jazzduo Bremer/McCoy en fabelagtig koncert på Vallekilde Højskole.

Læs mere

Bro Jakob

JAKOB BRO TRIO GAV KONCERT

Vallekilde og gæster kunne nyde den fabelagtige jazzguitarist Jakob Bro og hans trio, som gav koncert på højskolen den 28. november 2016.

Læs mere