SPILUDVIKLERE SKABER UDSTILLING

Elever, Spil

UDSTILLING PÅ STORM P. MUSEET
I sidste uge åbnede Storm P. Museet i København den nye udstilling PLAY, der sætter fokus på digitale spil og de nyeste tendenser indenfor digital leg.
Elever, der gik på Vallekilde Højskoles Spiludviklings-linje i foråret 2015, har været med til at udvikle udstillingen som spilkonsulenter for museets kuratorer og hjalp med at udvælge de spil, publikum kan prøve på udstillingen.

Afgørende at Vallekilde deltog
“Det har været afgørende for udstillingen, at elever fra Vallekilde Højskole har deltaget. Samarbejdet var fra deres side begavet, engageret og med et afgørende førstehåndkendskab til feltet. De bidrog med en viden og passion, som museet er fuldstændig afhængig af – især når det handler om et felt, som vi selv ved en hel del mindre om. Som videnspartner var eleverne derfor uundværlige,” siger leder af Storm P. Museet, Iben Overgaard.

Vallekilde-eleverne deltager også i videoer i selve udstillingen, hvor de fortæller om, hvor spilmediet står i dag, hvordan og hvilke spil de selv spiller og hvordan spil kan bruges som kultur- og udtryksform. Og det ligger godt i tråd med museets strategi.

“På Storm P. Museet har vi et ønske og en ambition om i højere grad at skabe vores udstillinger og aktiviteter i samarbejde med grupper, som på den måde brænder for et bestemt felt,” siger Iben Overgaard.

Gå på opdagelse i spillenes verden
Udstillingen PLAY er opbygget interaktivt, så du som gæst kan gå på opdagelse i tidens nyeste, fedeste og smukkeste digitale spil og afprøve nye måder at interagere med de digitale platforme på, opleve spillene som kunstværker og dykke ned i genren som en afgørende del af vores fælles kultur.

Læs mere om udstillingen her.

Læs mere om Spiludvikling på Vallekilde her.

Elever, Spil
Anders Petersen_238

UNGE OG PRÆSTATIONSSAMFUNDET

Hvad gør det ved unge at vokse op i et præstationssamfund, hvor en femtedel af befolkningen rammes af depression? Det gjorde lektor Anders Petersen os meget klogere på, da han lagde vejen forbi.

Læs mere

Crew member Andreas Mogensen of Denmark waves after donning his space suit at the Baikonur cosmodrome

ANDREAS MOGENSEN PÅ BESØG

10. marts rejste vi langt ud i rummet, da vi havde besøg af den danske astronaut, Andreas Mogensen.

Læs mere

Røst_Therese_Jóhann_238x120

VALLEKILDE BAG TALERSKOLE FOR UNGE

Vallekilde Højskole står bag projektet Røst – en ny talerskole for unge på landets højskoler.

Læs mere

christoffer_238

SPIL SOM PTSD-BEHANDLING

Kan computerspil hjælpe PTSD-ramte krigsveteraner med at overkomme dagligdags opgaver som besøg i supermarkedet? Det gjorde spiludvikler Christoffer Holmgård os klogere på, da han besøgte Vallekilde.

Læs mere

JS_238

FOREDRAG MED JAKOB SCHARF

Jakob Scharf, tidligere chef for PET, kastede lys over sin tid i tjenesten, da han gæstede os i Vallekilde i marts.

Læs mere

diemer_238

SOFIE DIEMER PÅ BESØG

Sofie Diemer debuterede i 2016 med en hudløst ærlig digtsamling om en ung kvinde, der søger efter en mening med det hele. Hun besøgte Vallekilde den 17. april med oplæsning og foredrag.

Læs mere

Uffe_Elbæk

8. MAJ – UFFE ELBÆK

Alternativets stifter, Uffe Elbæk, gæster Vallekilde til en snak om vejen fra Kaospiloterne til Christianborg.

Læs mere

sh_238

11. MAJ – SØREN HEBSGAARD

Hør, hvad smartphones egentlig gør ved os, når journalist Søren Hebsgaard besøger os. I forbindelse med foredraget tester eleverne, om man kan overleve et døgn uden skærme.

Læs mere

euroman_costerwaldau_238x120

ELEVER SKRIVER FOR EUROMAN.DK

Elever fra Journalistik-holdet udkommer med artikler på Euroman.dk og netmediet Udpost.

Læs mere

holger_bernt_238x120

TJEK PÅ TANZANIA FØR STUDIETUR

Professor emeritus Holger Bernt Hansen fra Center for Afrikastudier holdt foredrag om aktuelle samfundsforhold, politik og økonomi i Tanzania – destinationen for en af forårets studieture.

Læs mere

klassefesten-3-zumba_238x120

2 KILLINGER TIL KLASSEFESTEN 3

Journalist-elever tog i biografen og anmeldte Klassefesten 3, der er optaget på Vallekilde Højskole.

Læs mere

Riskast_238x120

BRYLLUP PÅ VALLEKILDE

11. juni 2016 blev Astrid og William viet i Korskirken i Vallekilde. De er elever på forårsholdet. Og det hele var bare for sjov.

Læs mere

Cykelskole_238x120

FLYGTNINGE PÅ BESØG

Vallekilde havde fint besøg af 16 uledsagede mindreårige asylansøgere i forbindelse med forårets temauge.

Læs mere

NGJ_238x120160412

ELEVER BAG NORDIC GAME JAM

Elever fra Event og Spiludvikling havde – bogstaveligt talt – en finger med i spillet, da verdens største game jam blev afholdt i København den 8. til 10. april 2016.

Læs mere

Boost_Forbrændingen_238x120

SKARPE RIM OG GYLDNE DAMER

Event-elever afviklede en stor hiphopkoncert på Forbrændingen den 19. februar. Det blev en aften med rå rim, håndtegn og guldøl galore.

Læs mere