TIDLIGERE ELEV VINDER KRAVLING-PRIS

Forår, Journalistik

https://www.facebook.com/stephansenphoto/

Foto: Jonathan Stephansen

FRA DRØMMEKURSUS TIL PRISVINDER

En af Vallekildes tidligere elever Johanne Ramskov Erichsen vandt i weekenden en Kravling-pris for hendes dækning af asyl- og flygtningeområdet, som hun har lavet for Dagbladet Information.

Kravling er en årlig prisuddeling for medie-, kommunikations-, design og journaliststuderende.

Johanne gik på Vallekildes Højskoles journalistdrømme-kursus i foråret 2013, og samme sommer begyndte hun på SDU’s journalistuddannelse i Odense.

“Da jeg startede på Vallekilde Højskole, anede jeg ikke, hvordan man skrev en artikel. Jeg havde aldrig vinklet, skrevet rubrikker eller interviewet kilder. Højskoleopholdet rustede mig til optagelsesprøven og lærte mig, at journalistik kræver mere end at kunne lide at skrive,” siger hun.

I dag er hun færdiguddannet og arbejder som freelancejournalist. På fire år har hun interviewet et hav af kilder og skrevet artikler om alt fra flygtningestrømme til køn og seksualitet. Primært hos Dagbladet Information, hvor hun også var i praktik. Hvis hun skal give ét godt råd fra sig til nye, håbefulde journalister er det følgende:

“I min praktiktid på Dagbladet Information fik jeg en kompliment fra en journalist, jeg sad på kontor med. Han havde lyttet til mig tale med kilder i mange måneder, og han roste mig for at tale ens til alle kilder. At være kritisk og empatisk, uanset hvem. Det husker jeg tit mig selv på. Det er ikke altid politikeren, der skal slagtes, eller casepersonen, det er synd for.”

Forår, Journalistik

ELEVER UDGIVER I BERLINGSKE

Journalisteleverne Signe Stoumann Fosgrau og Sara Hodzic har fået en af deres historier solgt til Berlingske. Den handler om at være jomfru i tyverne, og hvorfor det kan være et tabu.

Læs mere

KLAR TIL ROSKILDE

Vallekilde Højskoles elever har den seneste uge arbejdet på livet løs for at blive klar til årets Roskilde Festival, hvor de igen i år står for Clean Out Loud-området.

Læs mere

BESØG AF JENS BLENDSTRUP

Forfatterholdet har netop haft besøg af den anmelderroste Jens Blendstrup til en snak om hans specielle skrivestil og fantastiske fader-fortællinger.

Læs mere

VANDBAR TIL DISTORTION

Event-eleverne fra Vallekilde Højskole stod igen i år bag Bar’Vand til gadefesten Distortion. Hør, hvordan de har bygget baren op fra bunden.

Læs mere

TIDLIGERE ELEV VINDER KRAVLING-PRIS

Johanne Ramskov Erichsen vandt i weekenden en Kravling-pris for sin dækning af asyl- og flygtninge-området i Information.

Læs mere

DOKUMENTARIST: “SPRING UD I DET!”

Hvilke udfordringer er der ved at lave dokumentarfilm? Dokumentarfilmsinstruktør Emil Langballe gæstede Vallekilde med et foredrag om sit liv som filmskaber.

Læs mere

SAMARBEJDE PÅ TVÆRS AF LINJER

Journalist- og tilrettelægger-eleverne har de seneste uger arbejdet sammen på tværs af hovedfag. De skulle finde en sjov historie i lokalområdet og lave deres eget nyhedsindslag.

Læs mere

ELEV INTERVIEWEDE UFFE ELBÆK

Alternativets stifter, Uffe Elbæk, gæstede Vallekilde, hvor han blev interviewet af Journalistik-elev Maya Tekeli om sin vejen fra Kaospiloterne til Christianborg.

Læs mere

DIGTOPLÆSNING MED THEIS ØRNTOFT

Digteren Theis Ørntoft gæstede Vallekilde Højskole den 3. maj, hvor han læste op af sine digte.

Læs mere

FOREDRAG MED KASPAR COLLING

Forfatteren bag Den Danske Borgerkrig 2018-24, Kaspar Colling, gæstede Vallekilde.

Læs mere

FLYGTNINGE PÅ BESØG

Vallekilde havde fint besøg af 16 uledsagede mindreårige asylansøgere i forbindelse med forårets temauge.

Læs mere

ELEVER BAG NORDIC GAME JAM

Elever fra Event og Spiludvikling havde – bogstaveligt talt – en finger med i spillet, da verdens største game jam blev afholdt i København den 8. til 10. april 2016.

Læs mere

KRISTOFFER ERIKSEN PÅ BESØG

Hvordan kombinerer man satire med seriøs journalistik? Det fortalte morgenradiovært og satiriker Kristoffer Eriksen om 20. april 2016.

Læs mere

MARTIN BREUM OM ARKTIS

Iskolde Arktis er blevet et politisk hotspot. Journalist og forfatter Martin Breum fortalte hvorfor, da han besøgte Vallekilde Højskole 21. marts 2016.

Læs mere

MODERNE HISTORIEFORTÆLLER

En kikset tungeslasker og en pose Meny-chips, der bliver spist på en ganske særlig måde. Vallekilde får historiefortæller Aske Ebbesen på besøg den 20. januar 2016 til en aften fuld af gode historier.

Læs mere