EVENTYR PÅ VALLEKILDE

2. – 8. JULI 2017

BESKRIVELSE – OBS! KURSET ER UDSOLGT

Efter en årrække med fulde huse på sommerens eventyrligste kursus er der atter eventyr for hele familien.

Sommeren 2017 er Eventyr på Vallekilde fuldt af gåder og mysterier. Hver dag er der foredrag og aktiviteter, der pirrer nysgerrigheden og træner evnen til at tænke klart.
I løbet af ugen støder børn og voksne på fortryllende spørgsmål og overraskende begivenheder, som det ikke sådan lige er til at finde en nem forklaring på.
Hvorfor går uret i Spisesalen ikke altid rigtigt? Hvad er det for en lyd langt ude på marken, og er de håndskrevne breve, posten er begyndt at aflevere, virkelig fra fortiden? Er der en sammenhæng mellem disse gådefulde hændelser? Eller er der bare tale om tilfældigheder? Det er et af de mysterier, der venter på at blive løst.

På dette års eventyrkursus vil der igen være masser af eventyrlige aktiviteter for både store og små med fokus på litteratur. Om formiddagen deles børnene ind i grupper efter alder og laver en masse sjove ting sammen med de søde børnetæmmere, mens de voksne hører spændende foredrag.

Om eftermiddagen går voksne og børn sammen på workshops, som fx kan være musik, film, teater, spil, krea- eller skriveværksted. Nærmere info om de forskellige workshops følger. Fredag mødes alle og viser, hvad der er kommet ud af ugen.
Undervejs er der selvfølgelig også tid til hygge og samvær på terrassen, en tur til stranden og masser af leg i den dejlige have.

FOREDRAG
Udover de mange workshops og sjove aktiviteter byder Eventyr på Vallekilde selvfølgelig også på spændende foredrag.

Jesper_Stein_SH_746x300

JESPER STEIN
Jesper Stein (f. 1965) har skrevet fem krimier om storbystrømeren Axel Steen. Stein har en fortid som kriminalreporter og litteraturjournalist, og han debuterede med Uro i 2012, som indbragte ham Det Danske Kriminalakademis Debutantpris. I 2015 fik han Boghandlernes Gyldne Laurbær for romanen Aisha. Femte bind i serien udkommer 8. juni. Bøgerne er oversat til 11 sprog og skal filmatiseres af Søren Kragh-Jakobsen.

Er det vigtigt at have styr på hele plottet, inden man går i gang? Og hvilke elementer er altafgørende for at komme godt fra start, når du skal skrive en krimi? Det er nogle af de spørgsmål, Jesper Stein vil besvare i sit foredrag, som også vil gennemgå de forskellige krimityper, forskellen på en thriller og en krimi og fortælle om hans egen skrivemetode – som er meget lidt metodisk.

PROGRAM
Her kan du se programmet for kurset.

Bemærk venligst at ændringer selvfølgelig kan forekomme.
NB. Børn under seks år følges med en voksen til formiddagsaktiviteterne.

BØRNE- OG UNGE-WORKSHOPS

Formiddagens børneaktiviteter foregår på aldersinddelte hold, hvor børnene sammen med en eller to af vores friske, unge børnetæmmere laver en masse sjove aktiviteter.

De 0-5 årige tager en far, mormor eller en anden af deres voksne med og skal i formiddagstimerne bl.a. lege gemmeleg, tegne, spille bold og på gådejagt. De kommer også ud at gå en tur i parken med et forstørrelsesglas i hånden og opdage nogle af naturens mange små mysterier.
De 6-8 årige lærer at udspionere uden at blive opdaget, grave huller og lede efter spor fra fortiden. De skal også knække koder, finde på mærkværdige forklædninger, danse og lave en musikvideo.
De 9-11 årige skal ud at lede efter beviser, måske tage et par fingeraftryk og lave signalementer. De kommer til at optage deres egen seje musikvideo, og så bliver der helt sikkert tid til en omgang morder-leg eller et spil ikke spor mystisk stikbold.
De 12-13 årige kommer til at lave seje aktiviteter på og omkring skolen med masser af bevægelse og skæg og ballade, som de selv er med til at finde på. Måske laver de en labyrint til den store spilaften, finder på skudsikre alibier eller nervepirrende historier, eller måske bygger de en kikkert, man kan se om hjørner med.

KURSUSLEDER

CHRISTINA ENGLUND
Skønlitterær forfatter og cand.mag. i retorik. Hun har arrangeret kurser og undervist i kreativ skrivning i mere end 10 år. Og så er hun en erfaren sommerkursusleder efter flere eventyrlige somre på Vallekilde Højskole.
UNDERVISERE

VIGILD_746

THOMAS VIGILD
Thomas var med til at starte Spiludvikling på Vallekilde Højskole i 2010 og er stadig hovedunderviser på faget.
Han er desuden journalist, konsulent og foredragsholder med speciale i spil-, lege- og brætspilskultur. Han skriver om spil for Weekendavisen, biblioteksmagasinet Perspektiv samt Politiken og er desuden juryformand for den danske brætspilspris Guldbrikken.
I eventyrugen står Thomas for spil-workshoppen.

CHARLOTTE WEITZE
Charlotte Weitze er forfatter og debuterede i 1996 med novellesamlingen Skifting, som hun modtog BogForums debutantpris for. Hun har siden udgivet flere novellesamlinger, radiodramatik og romaner, bl.a. Brevbæreren (2003) og Harzen-sanger (2013). I foråret 2016 udgav hun klimaromanen Den afskyelige. Charlotte Weitze er også til daglig tilknyttet Vallekilde Højskole som gæstelærer på forfatterlinjen og som kunstnerisk leder af litteraturfestivalen Litt Talk. På eventyrkurset underviser Charlotte på skrive-værkstedet.

Jeanette_Lindbæk_Birk_746x300

JEANETTE LINDBÆK BIRK
Jeanette Lindbæk Birk er uddannet skuespiller fra Statens Teaterskole og har siden arbejdet inden for teater, film og tv. Hun har blandt andet medvirket i teaterkoncerten om Nick Cave, der vandt en Reumert for årets forestilling og arbejder derudover som indlæser, konsulent og underviser. Denne uge går Jeanette på scenen med teater-holdet.

RASMUS THIRUP BECK
Uddannet fra Aarhus Universitet og RUC i henholdsvis antropologi og journalistik. Tidligere reporter på Politiken og redaktør for RUC’s campusmedie RUSK. Mangeårig freelancer med en lang række kunder i hele norden, samt enkelte i resten af Europa. Har desuden vundet Årets Pressefoto for bedste multimedieproduktion med sitet facetheclimate.org om klimaforandringer, som han var en af stifterne bag.På eventyr-kurset står Rasmus for ugens absolut mest pulsforhøjende workshop, 1-2-3 action.

ASGER NORDTORP PEDERSEN
Asger Nordtorp Pedersen er uddannet i music performance på Rytmisk Musikkonservatorium. Han er bassist i rockbandet Blaue Blume og udgiver sange under navnet Guldimund. Derudover underviser han i musik hos Specialisterne i Ballerup og gennem Musikundervisning.dk. På eventyrkurset jammer han igennem på musik-holdet.

LOUISE KJÆR
Louise Kjær er 25 år og har danset i 22 af dem. Både standard/latin, contemporary, step og hip hop. Hun nyder at undervise folk i alle aldre, og det betyder meget for hende, at det skal være sjovt! På eventyrkurset står hun i spidsen for danse-holdet.

SIGNE VOLTELEN
Signe Voltelen er arkitekt M.A.A og urban farmer. Hun arbejder med grøn byudvikling, havepraksis og naturens overflod – fra vild til kultiveret – og driver i dag virksomheden SLOW. Signe arbejder med udvikling af det fremtidige grundlag for god og sund mad; frø og den spiselige biodiversitet. På eventyrkurset fører Signe an på urte-workshoppen.

SEBASTIAN CORDES
Sebastian Cordes lever af at lave og undervise i film. Han har mange års erfaring som underviser i både filmfortælling, reklamefilm og dokumentarfilm. Og så elsker han tegneserier. Han stod da også bag den roste portrætfilm om Anders And-tegneren, Don Rosa, som i 2010 blev udtaget til CPH:DOX. Sebastian styrer i eventyrugen film-workshoppen.

binejomortensen

BINE JO MORTENSEN
Illustrator og designer fra Danmarks Designskole. Bine har arbejdet med mange forskellige medier og projekter for f.eks. Experimentariet. Bine står i år for grafitti-workshoppen.

TORBEN SMIDT HANSEN
Forstander på Vallekilde Højskole siden 2010 og uddannet journalist. Har arbejdet i DR i 21 år som reporter, programudvikler, leder af DR Ung og DR Kultur, redaktionschef i DR Dokumentar, og kanalchef for radiokanalen P2 samt ansvarlig for kultur på tværs af medier. Han er desuden dybt fascineret af begivenheder i verdensrummet.
PRISER
Voksne fra 18 år: 3.800 kr.
Børn fra 1-17 år: 1.900 kr.
Børn fra 1-364 dage: 0 kr.

Prisen inkluderer alle måltider, the, kaffe og mellemmåltider. Vallekilde Højskole har trådløst internet, sauna, biograf, gymnastiksal, pejsestue og musiklokaler til fri afbenyttelse og afslapning.

Bemærk: Der arrangeres ikke særlige aktiviteter for børn under seks år. Men de er selvfølgelig velkomne på børneworkshops, så længe de har en voksen med.

Indkvartering
I udgangspunktet indkvarteres gæster på værelser med bad på gangen.
Børn indkvarteres som udgangspunkt på ekstra opredninger.
Indkvartering på værelse med eget bad koster et tillæg på 1.000 kr. per værelse.
OBS Væresler med eget bad er udsolgt.
Sæt med sengelinned og håndklæde kan lejes for 100 kr. per sæt.

Ved særlige ønsker til indkvartering kan højskolen kontaktes per mail eller telefon.

TILMELDING – OBS KURSET ER UDSOLGT
Udfyld formularen for at komme på venteliste.

DIT NAVN

DIN E-MAIL

DIT TELEFONNUMMER

DIN ADRESSE

DIT POSTNUMMER

DIN BY

DIT CPR-NUMMER

INDKVARTERING

EVENTUELLE SPØRGSMÅL


For spørgsmål kontakt os på vallekilde@vallekilde.dk eller telefon 5965 6045.