JOURNALISTDRØMME 2017

FORÅR 2017

VEJEN TIL OPTAGELSESPRØVEN

Journalistdrømme har i mange år leveret elever til journalistuddannelserne i Aarhus og Odense, TV- og medietilrettelæggeruddannelsen i København og fotojournalistuddannelsen i Aarhus. Vores intensive journalistkurser er i foråret opdelt i tre korte forløb på enten to eller tre uger med mulighed for at forlænge opholdet.

Fælles for alle forløb er, at vi tester dit niveau og gør dig tryg med de opgavetyper, du vil møde til optagelsesprøverne. Derudover får vi besøg af uddannede journalister, fotojournalister, TV- og medietilrettelæggere eller journaliststuderende, der fortæller om deres indgang til faget og deler ud af tips og tricks. Oplæg og gæsteundervisere kan også være med til at give dig inspiration til, at du selv finder ud af, hvad du vil med journalistikken som fag. Det er vigtigt at have styr på, inden du eventuelt skal til optagelsessamtale.

KOM I GOD SKRIVEFORM
FORÅR 2017
I foråret har vi tre forløb, hvor vi fokuserer på optagelsesprøverne og finpudser din form inden de forskellige prøver. Forløbene på tre uger indeholder først en uge med introduktion til journalistik, før vi går i dybden med prøverelaterede opgaver. Hvis du ikke har journalistisk erfaring, anbefaler vi derfor forløbet på tre uger for at få maksimal udbytte af kurset.

VENTELISTER
Når de forskellige forløb bliver udsolgt, åbner vi i stedet for ventelister.

FORLØB FORÅR 2017
Journalistdrømme Forår 1 er intensiv forberedelse til optagelsesprøverne. I løbet af tre uger klæder vi dig journalistisk på og sikrer dig et godt grundlag for at deltage i optagelsesprøverne. Forårsholdet er automatisk med. Tilmelding til venteliste nederst på siden.

Søndag den 29. januar – lørdag den 18. februar (3 uger)

Journalistdrømme Forår 2 er samme forløb som Forår 1. Se beskrivelsen ovenfor. Du får her også hjælp til din kvote 2 ansøgning, der skal sendes i løbet af kurset (senest 15. marts). Derudover tager vi sammen på besøg hos journaliststudierne i Odense og Aarhus, hvor tidligere Vallekildeelever viser rundt og svarer på spørgsmål, så du kan få et grundigt indtryk af de to uddannelser.

Søndag den 5. marts – lørdag den 25. marts 2017 (3 uger)

Journalistdrømme Forår 3 – UDSOLGT
To uger med intensiv undervisning med mulighed for at forlænge opholdet, så du også kan få hjælp til eventuelle samtaler. Forårsholdet er automatisk med.

Søndag den 26. marts – lørdag den 8. april 2017 (2 uger)

FORLØB EFTERÅR 2017
Journalistdrømme Efterår 1 er intensiv forberedelse til optagelsesprøverne. I løbet af tre uger klæder vi dig journalistisk på og sikrer dig et godt grundlag for at deltage i optagelsesprøverne. Efterårsholdet er automatisk med.

Søndag den 22. oktober – lørdag 11. november (3 uger)

DE BEDSTE RESULTATER
Vi oplever de bedste resultater hos de elever, der deltager i et af vores lange højskoleophold. Forberedelse til optagelsesprøverne følger automatisk med i både forårs– og efterårsholdet på journalistik. Samtidig når vores elever på de lange ophold at samle erfaring fra flere genrer inden for journalistik og medieformer. Ugeprisen er lavere på de lange ophold.

Priser og tilmelding længere nede på denne side.

OM JOURNALISTDRØMME

Journalistdrømme har siden foråret 2006 været navnet på Vallekilde Højskoles intensive forberedelseskurser til optagelsesprøverne. På Journalistdrømme træner vi målrettet de færdigheder, du har brug for ved prøverne. Du bor og arbejder på højskolen. Under vejledning af erfarne journalister bliver du bevidst om, hvordan du klarer prøverne.

Du bliver testet i alle prøvernes discipliner, så du kan være i topform på dagen. Du arbejder intensivt med journalistik, og du skal både give og modtage konstruktiv feedback. Indstil dig på stramme deadlines og hårdt arbejde. Du kommer til at lære af dine egne og andres fejl og succeser, når vi zoomer ind på dine og de andre elevers tekster og journalistiske arbejde.

Du skal ikke regne med at holde fri om aftenen, men vi skal samtidig have det sjovt, når vi terper paratviden og kommaregler. Du bliver en del af en højskolehverdag på en af landets ældste højskoler i smukke, historiske og fredede bygninger.

Højskolen råder over et antal computere, men vi anbefaler stærkt, at du medbringer din egen computer (bærbar eller stationær) og printer, så du kan afprøve det udstyr, du vil bruge til de prøver, der kan give dig adgang til drømmeuddannelsen.

NB: Vi opfordrer alle elever til at søge optag på begge uddannelser – også selvom du kun er interesseret i et af studierne eller fx slet ikke har lyst til at flytte til Aarhus. Det er god træning. Og hvis du er uheldig det ene sted, har du stadig muligheden for ikke at gå og vente et helt år på næste chance.

DU LÆRER AT:
Vinkle skarpt
Prioritere et stort materiale
Arbejde under pres
Tage de rigtige notater
Sætte kommaer
Håndtere sproget
Skrive konkret og levende
Mestre aktuel paratviden
Undre dig
Improvisere
Udvikle journalistiske ideer
Bruge din første idé
Læse billeder
Motivere din interesse for journalistik

PROGRAM FORÅR 2017 + EFTERÅR 2017

Uge 1 DEN JOURNALISTISKE VÆRKTØJSKASSE
Du lærer at vinkle skarpt, analysere, citere og referere. Vi udfordrer dine evner til at få idéer og researche. Vi kommer omkring grundstenene inden for journalistik og medier. Du bliver fortrolig med nyhedskriterier og basale berettermodeller. Du bliver også udfordret på din evne til at håndtere sproget, og så skærper vi selvfølgelig din nyhedsnæse.

Uge 2-3 TEORI OG ØVELSER
Vi kommer omkring alle optagelsesprøvernes skriftlige discipliner (kronik, klumme etc.) og lærer dig at skrive professionelt. Vi får styr på kommaerne, retstavning og den journalistisk tekst. Samtidig bliver du undervist i samfundsvidenskab, historie og almen viden. Og sammen opsætter vi huskeregler og laver spil om paratviden. For det er nemmere at lære og optage viden, når man har det sjovt.

Inden prøverne i Odense, Aarhus og København (TVM) skal vi have alt det praktiske på plads. Du skal lære at tilrettelægge din tid, så du ikke misser en deadline. Du skal kunne afkode en opgaveformulering, så du ikke dumper på en fejlfortolkning.

UNDERVISERE

rasmus_web

RASMUS THIRUP BECK
rasmusbeck@vallekilde.dk
Uddannet fra Aarhus Universitet og RUC i henholdsvis antropologi og journalistik. Tidligere reporter på Politiken og redaktør for RUC’s campusmedie RUSK. Mangeårig freelancer med en lang række kunder i hele norden, samt enkelte i resten af Europa. Har desuden vundet Årets Pressefoto for bedste multimedieproduktion med sitet facetheclimate.org om klimaforandringer, som han var en af stifterne bag.

Susanne Junker
Susanne Junker
Journalist uddannet fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Har tidligere arbejdet på Politiken, men har de seneste år boet i Istanbul og arbejdet freelance for forskellige internationale og danske medier. Her kan du læse Susanne Junkers artikler.

julie_746_3

Julie Elver
Julie Elver
julie@vallekilde.dk
Uddannet fra Journalisthøjskolen og Stockholm Universitet. Tidligere reporter på Christiansborg og i Bruxelles for Politiken, journalist i Aller Media og webmaster hos Udenrigsministeriet. Har desuden vundet prisen ‘European Young Journalist Award’ for en featureserie om Island efter finanskrisen.

TORBEN_S_HANSEN_BW

TORBEN SMIDT HANSEN
Uddannet journalist og tidligere redaktionschef for DR Dokumentar og redaktør for Ungdomsredaktionen i DR. I dag er han forstander på højskolen og gæsteunderviser i ideudvikling.
ØVRIGE UNDERVISERE
Vi får også besøg af journalister fra dagblade, TV og radio samt nuværende studerende ved SDU og Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, der sørger for, at du bliver motiveret, inspireret og fokuseret inden optagelsesprøverne. Sidste år fik vi blandt andre besøg af Esben Bjerre fra Monte Carlo og DR3, tilrettelægger og redaktionschef Sisse Lund Harder, rets- og terrorkorrespondent på TV-AVISEN Claus Buhr, graverjournalist på TV 2 Jonatan Placing, lokalredaktør og prisvinder Martin König, politisk reporter på Ekstra Bladet Sophie Bremer, politisk reporter hos DR Mette Mayli Albæk og mange flere.
DATOER OG PRISER

Journalistdrømme 1 Forår 2017 (3 uger): 7.500 kr. (ugepris: 2.500 kr.)
Søndag den 29. januar – lørdag den 18. februar 2017

Journalistdrømme 2 Forår 2017 (3 uger): 7.500 kr. (ugepris: 2.500 kr.)
Søndag den 5. marts – lørdag den 25. marts 2017

Journalistdrømme 3 Forår 2017 (2 uger): 5.000 kr. (ugepris: 2.500 kr.) NB: Venteliste
Søndag den 26. marts – lørdag den 8. april 2017

Journalistdrømme 1 Efterår 2017 (3 uger): 7.500 kr. (ugepris: 2.500 kr.)
Søndag den 22. oktober – lørdag den 11. november 2017

BEMÆRK: Højskolens journalistiske forårshold er automatisk med på hele Journalistdrømmeforløbet. Her er ugeprisen lavere alt efter længden af dit ophold.

Prisen inkluderer alle måltider, the, kaffe og mellemmåltider.

Indkvartering er som udgangspunkt på deleværelse. Der kan ansøges om eneværelse.

Som kursist indgår du i højskolens oprydnings- og rengøringsrutiner på fællesområder og dit eget værelse.

TILMELDING

DIT NAVN

DIN E-MAIL

DIT TELEFONNUMMER

DIN ADRESSE

DIT POSTNUMMER

DIN BY

DIT CPR-NUMMER

KURSUS

JEG SØGER IND I

EVENTUELLE SPØRGSMÅL

HVORDAN HAR DU HØRT OM VALLEKILDE?


Kontakt os meget gerne på
vallekilde@vallekilde.dk eller telefon 5965 6045, hvis du har spørgsmål