JUL PÅ VALLEKILDE 2016


UDSOLGT
Bemærk venligst, at kurset er udsolgt.

23. – 27. DECEMBER 2016

BESKRIVELSE

Vallekilde Højskole inviterer igen i år til jul i historiske omgivelser. Vi har lagt gaveræs og julestress på hylden og inviterer til fire døgn med hyggeligt samvær, gåture, god mad og inspirerende oplæg.

Hør spændende foredrag, syng med fra Højskolesangbogen, quiz med i ‘Hvilken jul var det nu, det var?’ med forstander Torben Smidt Hansen, tag med på en rejse ud i den yderste del af vores solsystem og kom ned på jorden igen til julegudstjeneste i den stemningsfulde Korskirke, som blev bygget af højskolens håndværkslinje i 1882.

Glæd dig til fire spændende jule-døgn fyldt med oplevelser til hovedet, hjertet og smagsløgene. Jul på Vallekilde er skønne dage i godt selskab med vidunderlig mad og drikke i Vallekilde Højskoles smukke og stemningsfyldte lokaler.
Kurset er populært, så bestil plads i god tid.

julemiddag-vallekilde-hoejskole_746x300

FOREDRAG OG FÆLLES AKTIVITETER

I år byder julen på Vallekilde på klaverkoncert, Sinatra-sangaften, foredrag, højskolesang og masser af både kreative og fysiske aktivitet.

Tanker ved et lejrbål
Per Larsen er i dag leder af Muskelsvindfondens Center for Frivillighed & Ledelse. Før det var han ophavsmanden bag Den Rytmiske Højskole i Vig, hvor han var forstander i en årrække. Med udgangspunkt i sit eget liv fortæller han om håb, kærlighed og fællesskab og akkompagnerer fortællingerne med guitar og sang. Derfor kalder han foredraget for ”Tanker ved et lejrbål”.

Klaverkoncert
Jesper René er koncertpianist og debuterede som 14-årig med Odense Symfoniorkester. Han er konservatorieuddannet og giver løbende koncerter i hele landet. På Vallekilde spiller han bl.a. nogle af Bachs Golberg-variationer og andre kendte værker for klaver.

 

Sinatra og sangaften
Pino Bentsen er højskolens smørtenor, og han elsker Sinatra. Få et musikalsk foredrag om Sinatra og syng gerne med. Bagefter sætter højskolelærer Thomas Vigild sig til flyglet, og så kan der ønskes frit fra højskolesangbogen.

Historiske gåture
Området og naturen omkring Vallekilde Højskole er både smuk og rig på historiske mindesmærker. Tag fornuftigt tøj med til de vandringer, vi kommer på i løbet af kurset.
Vi tager bl.a. på udflugt til Hankehøj, ser nærmere på Vallekildes historiske og interessante bygninger, og besøger Svinninge Vejle for enden af højskolens park, der var starten på inddæmningen af Lammefjorden.
Turguide er kursusleder Pino Bentsen.

Gudstjeneste i Korskirken
Det var lederen af Vallekilde Højskoles håndværkerskole, der i 1882 byggede Korskirken ved siden af højskolen sammen med sine elever. I dag er der stadig tætte bånd mellem kirken og højskolen, da præsten, Janne Sulkjær, er næstformand i højskolens bestyrelse. Hun skaber hver jul en helt særlig stemning i kirkens smukke rum.
Juleprædiken den 24. ved valgmenighedspræst Janne Sulkjær.

skolen_med_sne_746x350

HYG DIG I VÆRKSTEDERNE

På årets workshops får du mulighed for kreative og fysiske udfoldelser.

Kunstner på et døgn
Billedkunstner Charlotte Krogh har en helt særlig evne til at få mennesker, der aldrig har rørt et kridt eller en pensel til at skabe små personlige værker på rekordtid. Hendes kunstneriske åre og helt særlige formidlingsevne gør det muligt at nå meget langt med de kunstneriske udfoldelser på meget kort tid.

Ro i krop og sjæl
Pino Bentsen mestrer kunsten at få folk i alle aldre sat i bevægelse med et smil på læben. Han har teknikker, der kan hjælpe med at finde den indre ro og få krop og sjæl til at balancere. Så her kan du godt lade julefreden sænke sig.

Kor for alle
Syng enstemmigt, syng flerstemmigt, syng viser, syng pop. Frem for alt: syng. Musiklærer Rasmus Todbjerg Larsen er af den overbevisning, at alle kan synge rent, hvis bare de synger til – og så er han ekspert i at videregive glæden ved at synge sammen med andre. Også selvom man synger med hver sit næb.

Spilpsykologi og nye spil
Få en forklaring på, hvorfor vi glemmer tid og sted, når vi spiller et godt spil. Hvad gør spillene ved os, og hvad betyder spil i vores samvær med os selv og andre? Vi skal prøve nogle af de bedste spil på markedet, der kan bruges sammen med venner og familie, og få børn og børnebørn til at samles – og flytte sig væk fra skærmen en stund.

PROGRAM
DEM MØDER DU

TORBEN SMIDT HANSEN
Forstander på Vallekilde Højskole siden 2010 og uddannet journalist. Har arbejdet i DR i 21 år som reporter, programudvikler, leder af DR Ung og DR Kultur, redaktionschef i DR Dokumentar, og kanalchef for radiokanalen P2 samt ansvarlig for kultur på tværs af medier. Han er desuden dybt fascineret af begivenheder i verdensrummet.

VIGILD_746

THOMAS VIGILD
Thomas var med til at starte Spiludvikling på Vallekilde Højskole i 2010.
Han er journalist, konsulent og foredragsholder med speciale i spil-, lege- og brætspilskultur. Han skriver om spil for Weekendavisen, biblioteksmagasinet Perspektiv samt Politiken og er desuden juryformand for den danske brætspilspris Guldbrikken.
Thomas er desuden en ferm pianist.

PINO

PINO BENTSEN
Med sine mange års erfaring fra Vallekildes familiekurser og en baggrund som gøgler, klovn, coach, danse- og yogaunderviser og ikke mindst smørtenor er Pino garant for godt humør. På julekurset vil han stå for workshoppen Ro i krop og sjæl.

CHARLOTTE KROGH
Charlotte krogh er billedkunstner og en del af Huset i Asnæs. Hun er uddannet fra Danmarks Designskole i murale teknikker og har en særlig evne til at lære fra sig; hun kan få kunstneriske evner frem i enhver. På julekurset vil hun stå for workshoppen Kunstner på et døgn.

rasmusik_746

RASMUS TODBJERG LARSEN
Rasmus er musiker og læser desuden historie på Københavns Universitet og så underviser han i valgfaget Partyband på Vallekilde. Han spiller på stort set alle instrumenter og er af den overbevisning, at alle kan synge rent, hvis bare de synger højt nok. På julekurset underviser han i Kor for alle.
PRISER – OBS: KURSET ER UDSOLGT
Indkvartering på deleværelse: 4.100 kr.
Indkvartering på eneværelse: 4.625 kr.
Privat bad kan tilkøbes for 525 kr. per deltager.

Prisen inkluderer alle måltider, the, kaffe og mellemmåltider. Vallekilde Højskole har trådløst internet, sauna, biograf, gymnastiksal, pejsestue og musiklokaler til fri afbenyttelse og afslapning.

Ved tilmelding tidligere end to måneder før kursets start opkræves et tilmeldingsgebyr på 500 kr. per person. Beløbet fratrækkes selvfølgelig grundprisen. Ved tilmelding i løbet af de to måneder op til kursets start opkræves hele betalingen på en samlet regning.

TILMELDING – OBS: KURSET ER UDSOLGT
Skriv dig på ventelisten ved at klikke her, eller kontakt os på vallekilde@vallekilde.dk eller telefon 5965 6045 for spørgsmål.