SOL OG SOMMER UGE 31

30. JULI – 5. AUGUST 2017

BESKRIVELSE – OBS KURSET ER UDSOLGT

Et kursus for familien, der gerne vil være rigtig meget sammen og lidt hver for sig. En uge med sommerstemning, samvær og et børne- og teenageprogram, der udfordrer. Formiddagen byder på et voksenprogram og børneprogrammer opdelt efter alder, mens eftermiddagen står i fællesskabets og familiernes tegn. Der er action, kreativitet, dans, musik og debat og en skøn natur og strand i nærheden. Vi starter hver dag med overraskende morgensamlinger, og om aftenen er der foredrag, børnebif, teenage-lounge og hygge på terrassen i sommernatten.

Børneworkshops er for børn fra seks år og op – der vil være særlige aktiviteter for børn under seks år og deres forældre.
Bemærk: Børn under seks år følges altså med deres forældre eller en anden voksen hele tiden.

PROGRAM
Her kan du se programmet for ugen. Bemærk venligst, at ændringer selvfølgelig kan forekomme.
BØRNEWORKSHOPS

De yngste børn vil tilbringe formiddagen sammen med vores dagplejemor i Vallekilde, Jytte Jensen, der hele ugen vil stå for leg, samvær og spændende ekspeditioner i Vallekilde. NB. Børnene skal følges af en voksen.

De ældre børn laver sjove og udfordrende aktiviteter hele ugen sammen med vores hold af dygtige børnetæmmere.

VOKSENWORKSHOPS
Animation
Dyk ned i det magiske animationsunivers og fordyb dig i at fortælle historier gennem animationsmediet, hvor du skaber ALT fra bunden – billede for billede.
De værktøjer, du har brug for, har du lige ved hånden; nemlig din egen fantasi og fortælleglæde. Materialerne sørger vi for, men medbring selv Ipad til optagelser. Arbejdet foregår i små grupper og sammen skaber I historien, dukkerne og kulisserne ud fra en rammefortælling. Til sidst optager I billederne og producerer selv lydsiden.
Du bliver guidet sikkert gennem hele den kreative proces og behøver ikke møde op med andet end boblende nysgerrighed og skabertrang.
Underviser: Tina KlemmensenCamera Obscura
I Camera Obscura skal vi opleve det optiske fænomen, der ledte til opfindelsen af kameraet, og bruge dette fænomen til at bygge vores egne pinhole-kameraer.
Vi skal eksperimentere med forskellige kameradesigns og skyde fantastiske billeder under forskellige lysforhold og eksponeringstider, samt lære hvordan man fremkalder billeder i mørkekammer. Du vil blive opfordret til at eksperimentere, og måske du vil opdage, at de smukkeste ting i pinhole-fotografi ofte opstår ved en fejl. Når du først opdager simpliciteten i et pinhole-kamera, vil du måske aldrig røre et digitalkamera igen.
Underviser: Mathias Stilling Ambus Partyband
På musik-workshoppen får du mulighed for at spille den guitarsolo, du altid har drømt om. Eller måske synge? Vi skaber i løbet af ugen et festligt band og spiller op til dans med de fedeste hits. Holdet er selvfølgelig for alle, uanset om du er en erfaren musiker eller bare har lyst til at prøve noget nyt.
Underviser: Rasmus Todbjerg Larsen

Mountainbiking
Valgfaget mountainbiking får din puls op og giver dig samtidig muligheden for at opleve Odsherreds bakkede natur, dybe skove og den smukke kystlinje.
Under turene på mountainbike runder du naturlige seværdigheder, gravhøje og udsigtspunkter.
Du kommer forbi de flotteste strande, et enkelt slot og ind på nogle caféer under hvilepauserne. Under alle turene får du testet fysikken på flad vej, på de dedikerede mountainbike-spor i skovene og op ad bakkerne – husk at for at nyde nedkørslerne, skal man op ad bakkerne først.
Alle af almindelig fysisk formåen kan være med, og det er ikke et kapløb, så vi venter på hinanden og nyder turene sammen!
Underviser: Gregers Jensen

Spil og leg for livet
På Sol og Sommer er spil og leg en central del af oplevelsen. Vi skal lege, lave lege, spille, grine, udfordre hinanden og generelt blive klogere på, hvordan spil og leg ændrer vores hverdag og virkelighed på nye måder.

Spil og leg for livet er en såkaldt playshop. Det betyder, at vi ugen igennem lærer om nye brætspil og lege ved at spille og lege selv. Playshoppen er derved en kombination mellem inspirerende foredrag, egne refleksioner og spil, så I stifter bekendtskab med et spændende nyt udpluk af verdens bedste brætspil inden for temaer som strategi, hukommelse og samarbejde.
Underviser: Thomas Vigild

KURSUSLEDER
PINO

PINO BENTSEN
Med speciale i familiekurser og mange års erfaring som højskolelærer bruger Pino sin baggrund som gøgler, klovn, coach, danse- og yogaunderviser og ikke mindst smørtenor til at binde hele ugen sammen med humor og stor gennemslagskraft.

UNDERVISERE
Tina_Klemmensen_746x300

TINA KLEMMENSEN
Tina er chef i sin egen kreative virksomhed, hvor hun hjælper virksomheder med udvikling gennem animationsworkshops. Hun er uddannet designer og dukkeanimator og har 20 års erfaring med stop motion animation. Hun har en fortid som lærer på Vallekilde Højskole og som animator på Postmand Per. Hun har bygget rigtig mange høns til filmen Flugten fra Hønsegården, kreeret en stor hund i kunstpels til Kolding Bibliotek og en endnu større drage til Tivoli i København. Og så kan hun ikke få nok af gode historier. Tina står for workshoppen Animation.

MATHIAS_AMBUS_746PX

MATHIAS STILLING AMBUS
Til daglig underviser Mathias på Vallekildes Design- og Maker-fag. Han har en master i visuel kommunikation fra Kunstakademiets Designskole og har arbejdet med visuel identiet, skriftdesign, informationsgrafik, viral markedsføring, kampagnedesign og art direction for virksomheder og institutioner som Berlingske Tidende, Designbureauet Kontrapunkt, MTV, Roskilde Festival og Odsherred Kulturfestival. Mathias står for workshoppen Camera obscura.

RASMUS TODBJERG LARSEN
Rasmus er vokset op på Vallekilde Højskole. Han har lavet familiekurser på Vallekilde i flere år, og så kan han spille de fleste instrumenter. Rasmus underviser på workshoppen Party band.

VIGILD_746

THOMAS VIGILD
Thomas underviser til daglig på Vallekilde Højskoles linje for Spiludvikling.
Han er journalist, konsulent og foredragsholder med speciale i spil-, lege- og brætspilskultur. Han skriver om spil for Weekendavisen, biblioteksmagasinet Perspektiv samt Politiken og er desuden juryformand for den danske brætspilspris Guldbrikken.
Thomas er uddannet cand.mag i Musikvidenskab, datalogi og spil fra Københavns Universitet og IT-Universitetet. Han har suppleret med kandidatkurser i journalistik og formidling ved Danmarks Journalisthøjskole. Thomas underviser på workshoppen Spil og leg for livet.

TORBEN SMIDT HANSEN
Forstander på Vallekilde Højskole siden 2010 og uddannet journalist. Har arbejdet i DR i 21 år som reporter, programudvikler, leder af DR Ung og DR Kultur, redaktionschef i DR Dokumentar, og kanalchef for radiokanalen P2 samt ansvarlig for kultur på tværs af medier. Han er desuden dybt fascineret af begivenheder i verdensrummet.
SOL OG SOMMERS B&U-TEAM
Vores årligt tilbagevendende hold af børnetæmmere og ungdomspiloter, som vi godt tør prale af – blandt andet baseret på de evalueringer, vi har fået de sidste mange år. De taler med børn og unge i øjenhøjde og sørger for udfordringer til både krop og hoved.
PRISER – OBS KURSET ER UDSOLGT

Voksne fra 18 år: 3.800 kr.
Børn fra 1-17 år: 1.900 kr.
Børn fra 1-364 dage: 0 kr.

Prisen inkluderer alle måltider, the, kaffe og mellemmåltider. Vallekilde Højskole har trådløst internet, sauna, biograf, gymnastiksal, pejsestue og musiklokaler til fri afbenyttelse og afslapning.

Indkvartering
I udgangspunktet indkvarteres gæster på værelser med bad på gangen.
Børn indkvarteres som udgangspunkt på ekstra opredninger.
Indkvartering på værelse med eget bad koster et tillæg på 1.000 kr. per værelse.
Sæt med sengelinned og håndklæde kan lejes for 100 kr. per sæt.

Ved særlige ønsker til indkvartering kan højskolen kontaktes per mail eller telefon.

TILMELDING
Bemærk, at kurset er udsolgt. Hvis du udfylder tilmeldingen kommer du på venteliste – og vi vender tilbage hurtigst, hvis der skulle komme ledige pladser.
Tilmeld dig Sol og sommer uge 31 her.For spørgsmål kontakt os på vallekilde@vallekilde.dk eller telefon 5965 6045.