ELEVER RYDDER OP PÅ ROSKILDE

Elever, Forår

RYD OP EFTER DIG SELV

En flok Vallekilde-elever afslutter deres højskoleophold med at rydde op på Roskilde Festival. Det lyder heldigvis mere kedeligt, end det er.

Eleverne står bag projektet Clean Out Loud, som hvert år arbejder på at efterlade den hårdt prøvede Dyrskueplads i Roskilde lige så grøn og ryddelig, som den er, inden de cirka 80.000 festivalgæster lander. Det hele foregår i område E, hvor Clean Out Loud-holdet hver dag skaber god stemning omkring oprydningen med skraldeparader, morgengymnastik og musik.

POPULÆRT AT RYDDE OP
Og det har vist sig at være populært at være med til at rydde op.
7.896 festivalgæster ansøgte om at ligge i Clean Out Loud lejren, som har plads til 4.600.

“Det er bare rigtig dejligt, for det viser jo, at hvis man bare gør det nemt for folk at holde det rent, så vil de også gerne,” siger Nora Sina, forårselev i 2015 og en del af Clean Out Loud-crewet. For at motivere folk til at rydde op bliver det indsamlede affald hver dag vejet, og den lejr, der samler mest, vinder en plads i næste års Clean Out Loud.

Projektet har også fanget mediernes opmærksomhed eksempelvis Jyllands-Posten, der har besøgt Clean Out Loud.

Fremover skal der også ryddes op på Roskilde, og som elev på Vallekilde Højskole kan man vælge at forlænge sit ophold med en uges Roskilde Festival.
Følg Clean Out Loud på Facebook.

Elever, Forår

KAGE PÅ TVÆRS AF LANDEGRÆNSER

Ungdommens Røde Kors gæster i disse uger Vallekilde Højskole. Tirsdag aften blev der lavet lagkager på tværs af højskoleelever og frivillige fra hele verden.

Læs mere

ET NYT HOLD ER STARTET

Efteråret 2017 er skudt i gang med sang i Foredragssalen. 100 nye elever har dette efterår fundet vej til Vallekilde Højskole.

Læs mere

25. SEPTEMBER – SØREN HEBSGAARD

Hør, hvad smartphones egentlig gør ved os, når journalist Søren Hebsgaard besøger os. I forbindelse med foredraget tester eleverne, om man kan overleve et døgn uden skærme.

Læs mere

ELEVER UDGIVER I BERLINGSKE

Journalisteleverne Signe Stoumann Fosgrau og Sara Hodzic har fået en af deres historier solgt til Berlingske. Den handler om at være jomfru i tyverne, og hvorfor det kan være et tabu.

Læs mere

NIKOLAJ OG SOFIA BLEV GIFT

I weekenden stod den på fiktivt Vallekilde-bryllup, da de to forfatterelever Nikolaj og Sofia for sjov sagde ja til hinanden. Hele arrangementet var gennemført fra top til tå.

Læs mere

KLAR TIL ROSKILDE

Vallekilde Højskoles elever har den seneste uge arbejdet på livet løs for at blive klar til årets Roskilde Festival, hvor de igen i år står for Clean Out Loud-området.

Læs mere

BESØG AF JENS BLENDSTRUP

Forfatterholdet har netop haft besøg af den anmelderroste Jens Blendstrup til en snak om hans specielle skrivestil og fantastiske fader-fortællinger.

Læs mere

VANDBAR TIL DISTORTION

Event-eleverne fra Vallekilde Højskole stod igen i år bag Bar’Vand til gadefesten Distortion. Hør, hvordan de har bygget baren op fra bunden.

Læs mere

DANMARKSMESTER I STORY SLAM

Vallekilde-eleven Elisabeth Platz blev onsdag aften danmarksmester i Story Slam. To personlige historier og en masse god fortælleteknik sikrede hende sejren.

Læs mere

TIDLIGERE ELEV VINDER KRAVLING-PRIS

Johanne Ramskov Erichsen vandt i weekenden en Kravling-pris for sin dækning af asyl- og flygtninge-området i Information.

Læs mere

DOKUMENTARIST: “SPRING UD I DET!”

Hvilke udfordringer er der ved at lave dokumentarfilm? Dokumentarfilmsinstruktør Emil Langballe gæstede Vallekilde med et foredrag om sit liv som filmskaber.

Læs mere

SAMARBEJDE PÅ TVÆRS AF LINJER

Journalist- og tilrettelægger-eleverne har de seneste uger arbejdet sammen på tværs af hovedfag. De skulle finde en sjov historie i lokalområdet og lave deres eget nyhedsindslag.

Læs mere

BIOGRAF UNDER ÅBEN HIMMMEL

Årets første Open Air-biograf løb af stablen med puder, madrasser og Twin Peaks-premiere.

Læs mere

ELEV INTERVIEWEDE UFFE ELBÆK

Alternativets stifter, Uffe Elbæk, gæstede Vallekilde, hvor han blev interviewet af Journalistik-elev Maya Tekeli om sin vejen fra Kaospiloterne til Christianborg.

Læs mere

NY ELEVFORENINGSBESTYRELSE

Til gammel elev-weekend den 5.-7. maj blev der valgt nye kræfter ind i elevforeningens bestyrelse.

Læs mere