VALLEKILDES LÆNGSTE LAGKAGE

SOMMERKURSER

10 METER LAGKAGE
Hvis du er glad for lagkage, så skulle du have besøgt Vallekilde Højskole den 13. juli 2017. Her blev der nemlig lavet intet mindre end 10 meter lagkage. I forbindelse med årets første SOL OG SOMMER-kursus, havde Mette Thy, som til daglig er hele skolens mad-mor, arrangeret et kagebord, som havde alt, hvad hjertet ken begære.

Der var flødeskum, bananer, jordbær, creme, syltetøj og chokolade, så langt øjet rakte, og Mette styrede løjerne med højt humør.

“Det er fantastisk at se så mange arbejde sammen om at lave kage. Det kan man kun blive glad i låget af,” siger hun.

Smeltede i sommervarmen
På et tidspunkt var Mette dog nødt til at indføre en tidsbegrænsing, for selvom lagkager normalt ikke skal bages, var den varme sommersol ved at smelte både chokolade og pynt. Som taget ud af Den Store Bagedyst råbte hun: “Så er der fem minutter tilbage!”. De sidste detaljer blev finpudset, og de flotte kager stod nu klar til at blive spist.

Tidligere på ugen var kursisterne blevet inddelt i hold på tværs af generationer, familier og alder for at dyste i én stor olympiade. Til kagebagningen havde de fundet sammen i deres OL-hold. Derfor var den 10 meter lange lagkage pyntet med alt fra Brasilien til Japans farver.

Hverken børn eller voksne gik sultne fra kagebordet, og mon ikke successen gentager sig på et af årets andre SOL OG SOMMER-kurser.

SOMMERKURSER

VALLEKILDES LÆNGSTE LAGKAGE

Højskolens kageglade sommerkursister fik i den grad noget at smile af, da Mette Thy havde arrangeret et 10 meter langt lagkagebord.

Læs mere

BØRNEPASSER GENNEM 11 ÅR

Sæbebobler, gyngeture og masser af hygge. Jytte Jensen har passet de små børn på Vallekilde Højskole i 11 år.

Læs mere