VIDERE TIL FINALEN I STORY SLAM

Elever, FORFATTER

DANMARK ÅBENT I STORY SLAM
Vallekilde-eleven Elisabeth Platz har sikret sig en plads til finalen i Story Slam Danmark Åbent. Et arrangement, hvor de bedste Story Slam-historier fra landet samles. Med flest antal stemmer er hun nu gået videre til finalen.

Sammen med tre andre elever optrådte hun i Foredragssalen med sin egen personlige historie. Story Slam er en genre, hvor sjove, rørende eller inspirerende historier fortælles på fem minutter. Herefter vælger publikum den bedste.

“Rejs hjem, hvor du kommer fra”
“Mit barn skal ikke vokse op med sådan nogle som dig, så det kunne være fedt, hvis du rejste hjem, hvor du kommer fra.”

Sådan fik Elisabeth at vide, da hun var 9 år og ventede på bussen. En fremmed mand gik hen til hende og bad hende rejse hjem til det land, hvor hun kommer fra. Og med barnlig naivitet tog hun hjem på sit barneværelse, pakkede kufferten og fortalte forældrene, at nu rejste hun altså til Columbia.

Den personlige historie vækkede både forargelse og harme blandt publikum, men for Elisabeth var det en positiv oplevelse at fortælle den.

“Indtil videre er det kun mine nære venner, som har kendt til den, så det var vildt at fortælle den så åbent til de andre på højskolen,” siger Elisabeth.

Udover Elisabeth fortalte andre Vallekilde-elever anekdoter om alt fra at stjæle en ost på en højskole til at se sin barndomsven være påvirket af ecstasy.

Workshop om eftermiddagen
Inden arrangementet om aftenen var der workshop for alle, der havde lyst.

Underviseren på forløbet var den erfarne kunstner og historiefortæller Maria Junghans. Efter en ultrakort introduktion til genren, lod hun eleverne gå op én efter én og forsøge sig med mundtlige fortællinger. Særligt for en forfatter-elev som Elisabeth var det en øvelse ikke at skrive noget ned på forhånd. Det må man nemlig ikke i Story Slam.

“Det var meget anderledes at prøve, da jeg ikke har lavet sådan noget før, men på en eller anden måde føltes det også meget frit at være løsrevet fra et manuskript.”

Den 31. maj skal hun så igen fortælle historien, når hun skal forsøge at snakke en Story Slam-sejr hjem til Vallekilde. Finalearrangementet bliver afholdt i Ollerup på Sydfyn.

Elever, FORFATTER

BIOGRAF UNDER ÅBEN HIMMMEL

Årets første Open Air-biograf løb af stablen med puder, madrasser og Twin Peaks-premiere.

Læs mere

VIDERE TIL FINALEN I STORY SLAM

Vallekilde-eleven Elisabeth Platz har sikret sig en plads til finalen i Story Slam Danmark Åbent. En personlig anekdote fra barndommen sendte hende videre.

Læs mere

ELEV INTERVIEWEDE UFFE ELBÆK

Alternativets stifter, Uffe Elbæk, gæstede Vallekilde, hvor han blev interviewet af Journalistik-elev Maya Tekeli om sin vejen fra Kaospiloterne til Christianborg.

Læs mere

NY ELEVFORENINGSBESTYRELSE

Til gammel elev-weekend den 5.-7. maj blev der valgt nye kræfter ind i elevforeningens bestyrelse.

Læs mere

ELEV HOLDT 1. MAJ-TALE PÅ P1

På arbejdernes internationale kampdag 2017 kunne man høre en ganske særlig tale i P1: Vallekilde-elev Amie Arense Bah holdt 1. maj-tale.

Læs mere

DIGTOPLÆSNING MED THEIS ØRNTOFT

Digteren Theis Ørntoft gæstede Vallekilde Højskole den 3. maj, hvor han læste op af sine digte.

Læs mere

HØJSKOLERNES DAG – HVER DAG

Har du lyst til at besøge Vallekilde Højskole? Her kan du læse mere om, hvordan du arrangerer et besøg.

Læs mere

ELEVER STOPPER MADSPILD

Elever fra Tilrettelægger-holdet inviterede hele byen til skraldemiddag lavet af overskudsfødevarer for at sætte fokus på madspild.

Læs mere

UNGE OG PRÆSTATIONSSAMFUNDET

Hvad gør det ved unge at vokse op i et præstationssamfund, hvor en femtedel af befolkningen rammes af depression? Det gjorde lektor Anders Petersen os meget klogere på, da han lagde vejen forbi.

Læs mere

UD I RUMMET MED ANDREAS MOGENSEN

10. marts rejste vi langt ud i rummet, da vi havde besøg af den danske astronaut, Andreas Mogensen.

Læs mere

VALLEKILDE BAG TALERSKOLE FOR UNGE

Vallekilde Højskole står bag projektet Røst – en ny talerskole for unge på landets højskoler.

Læs mere

SOFIE DIEMER PÅ BESØG

Sofie Diemer debuterede i 2016 med en hudløst ærlig digtsamling om en ung kvinde, der søger efter en mening med det hele. Hun besøgte Vallekilde den 17. april med oplæsning og foredrag.

Læs mere

EN WEEKEND MED LITTERÆR OVERFLOD

Der var både rutinerede forfattere og nye stjernefrø på programmet, da vi første weekend af februar igen slog dørene op til Vallekildes egen litteraturfestival, Litt Talk.

Læs mere

FORFATTERELEV UDGIVER ROMAN

Thomas Korsgaard gik på Forfatter-holdet i foråret 2016. Nu udkommer hans debutroman.

Læs mere

ELEVER SKRIVER FOR EUROMAN.DK

Elever fra Journalistik-holdet udkommer med artikler på Euroman.dk og netmediet Udpost.

Læs mere