VINDERNE AF ROSKILDEARMBÅND

Ikke kategoriseret

RE:USE
Kan en øldåse blive til en trillebør eller kan en teltdug blive til tøj? Clean Out loud inviterer til at hive skraldet op fra plænen og bruge den kreative hjerne til at give det nyt liv til gavn for andre. De bedste ideer vinder RE:USE konkurrencen og dermed en billet til Roskilde Festivalen 2012 samt mulighed for at blive en del af Clean Out Loud projektet.
AND THE WINNERS ARE..
We have received many great ideas and we are thankful for all these precious gifts. Picking winners was no easy choice. But we finally announce the winners Miira Haaji and Anna Petersen.

Miira’s design ‘Kruunu’ wins because its reuse of the the beer can clips, this most dull and boring piece of waste, is truly inspirational. It informs us that if you want to reuse beer can clips then it is ultimately not the amount of clips at hand, but the level of your creativity that counts. And further, if beer can clips can be given a new life, then other dull and lifeless matter can too. And so we move on inspired: We thank Maari for elegant and delicate heavy metal design.

The ‘Hanging Garden’ wins because of its simple way of using materials to bring new life into our living rooms. To be frank, we were quite annoyed with the sketchbook presentation, but the idea itself won us over in the end. Now we spent our nights scavenging the neighbourhood dumpsters and carports looking for the right materials so we can furnish our DIY: Event & Design studio with plants, flowers and the powerful feeling of reusage as opposed to mere consumption and throwing stuff away.

We thank Miira, Anna and all of you for participating. Now, let’s start reusing.

Clean Out Loud / Vallekilde Højskole DIY: Event & Design

OPGAVEN
Hvert år efterlades der 1.500 tons skrald på Roskilde og det er særligt fem typer, der er rigtig svære at komme af med: telte, ølkapsler, campingudstyr, flasker/dåser og åbneren fra dåser. Derfor inviterer vi til at komme med ideer til hvordan man kan genbruge de ting og give dem et nyt liv.
PROJEKTET BAG
Clean Out Loud er et samarbejde mellem Vallekilde Højskole og Roskilde Festival Højskole, hvor vi gør bæredygtighed sexet, sjovt og socialt. Det er et hold innovative hjerner på Vallekilde Højskoles DIY: event og design, der står bag. De er fremtidens socialt bevidste designere og eventmagere, der kan forvandle en gigantisk udfordring til en fest og hjælpe Roskilde Festival med at ændre den festivalkultur, der i dag skaber skrald og svineri i stedet for at skabe bæredygtige genbrugsløsninger. Nu opfordrer vi alle til at deltage i idéudviklingen og blive en del af den nye bevægelse.

PRÆMIERNE
Clean Out Loud teamet har udvalgt 2 vindere og præmien er et armbånd til Roskilde Festivalen 2012 med en reserveret plads på den centrale Clean Out Loud. Hvis man har lyst til at være med bag om linierne, møde hjertet af Roskilde Festival og være med til at tilrettelægge kampagnen kan man også tilmelde sig Vallekildes Højskoles eftertragtede DIY: Event & Design til en nedsat pris. Konkurrencen løb fra d. 01/03 til d. 01/04 hvor vinderne blev offentliggjort.

Læs mere og tilmeld dig RE:USE på konkurrencens Facebookside.

Læs mere om Vallekilde Højskoles DIY: Event og Designhold.

HISTORIEN BAG
Vallekilde Højskole og Roskilde Festival højskole griber med Clean Out Loud fat i 2 markante tendenser: eventdesign og bæredygtighed. Design af events er en voksende industri i Danmark og udlandet, hvor flere og flere festivaler skyder op. Det kræver folk der kan planlægge og idéudvikle, hvordan eventen skal forløbe, og hvad den skal indeholde. Samtidig er der et stigende krav om, at sådanne festivaler og andre events er bæredygtige. Det er Roskilde Festivalen selvfølgelig også opmærksomme på og ønsker derfor med hjælp fra Vallekildes DIY: Event & Design at holde græsset grønt. Med RE:USE konkurrencen er det målet også at få inddraget verden uden for Roskilde i en kombination af bæredygtighed og kreativitet.

Video fra Clean Out Loud 2011

CLEAN OUT LOUD: MONSTER’S BALL from Vallekilde Højskole on Vimeo.

Ikke kategoriseret

UDSOLGT PÅ EVENT & LEDERSKAB

Der har endnu engang været stor rift om pladserne på vores Event & Lederskabs-linje, som i foråret blandt andet er med til at arrangere Clean Out Loud på Roskilde Festival. Klik her for at komme på venteliste.

Læs mere

UDSOLGT PÅ JOURNALISTIK

Alle pladser på forårets journalisthold er nu væk. Du kan dog stadig komme et seksugers drømmeforløb. Klik her og læs mere.

Læs mere

FOREDRAG OM ISLAMISK STAT

Hvordan stopper vi radikalisering af unge i Danmark – inklusiv dem, der nu vender tilbage til DK fra Syrien? Deniz Serinci gæster Vallekilde Højskole med sit foredrag om Islamisk Stat.

Læs mere

FORÅRSHOLDET TÆT PÅ UDSOLGT

Det går lige nu rigtig stærkt med tilmeldingerne til forårsholdet. Vi anbefaler dig derfor at tilmelde dig nu, hvis du vil være sikker på at få en plads.

Læs mere

NAZILA KIVI GÆSTEDE VALLEKILDE

Iran og feminisme. Nazila Kivi besøgte tirsdag Vallekilde Højskole med to forskellige foredrag. “Iran i midten” og “Feminisme: Krop, magt og identitet”

Læs mere

ELEVER UDGIVER I BERLINGSKE

Journalisteleverne Signe Stoumann Fosgrau og Sara Hodzic har fået en af deres historier solgt til Berlingske. Den handler om at være jomfru i tyverne, og hvorfor det kan være et tabu.

Læs mere

BESØG AF JENS BLENDSTRUP

Forfatterholdet har netop haft besøg af den anmelderroste Jens Blendstrup til en snak om hans specielle skrivestil og fantastiske fader-fortællinger.

Læs mere

VANDBAR TIL DISTORTION

Event-eleverne fra Vallekilde Højskole stod igen i år bag Bar’Vand til gadefesten Distortion. Hør, hvordan de har bygget baren op fra bunden.

Læs mere

TIDLIGERE ELEV VINDER KRAVLING-PRIS

Johanne Ramskov Erichsen vandt i weekenden en Kravling-pris for sin dækning af asyl- og flygtninge-området i Information.

Læs mere

FOREDRAG MED KASPAR COLLING

Forfatteren bag Den Danske Borgerkrig 2018-24, Kaspar Colling, gæstede Vallekilde.

Læs mere

SUZANNE BRØGGER KOM FORBI

I samtale med Forfatter-elev Thomas Korsgaard fortalte Suzanne Brøgger 1. juni om sit arbejde, om friheden og ensomheden, skammen og døden.

Læs mere

KRISTOFFER ERIKSEN PÅ BESØG

Hvordan kombinerer man satire med seriøs journalistik? Det fortalte morgenradiovært og satiriker Kristoffer Eriksen om 20. april 2016.

Læs mere

SPILFORSKER OM KUNSTEN AT TABE

Spilforsker Jesper Juul besøgte Vallekilde 15. januar og underviste eleverne på Spiludvikling. Han fortalte om, hvordan det kan være, at vi spiller spil, der er urimeligt svære og derfor meget svære at gennemføre.

Læs mere

MEDIELEJR LANDEDE PÅ VALLEKILDE

Danmarks næste generation af journalister deltog sammen med Vallekildes elever i Medielejr 2015. Et flot program blev i kombination med fest og årets første sne til en helt særlig weekend.

Læs mere

TRIERS GÅDERUM

Vallekildes grundlægger, Ernst Trier, har taget en skæbnesvanger beslutning. Han vil tage sit eget liv. Dramaet udspiller sig i et gåderum på Vallekilde Højskole.

Læs mere