UD I RUMMET MED ANDREAS MOGENSEN

ELEVER, FOREDRAG

Andreas_Mogensen_elever_F17_746x300

SPACE NEWS
Andreas Mogensen blev sammen med fem andre kandidater udvalgt blandt 8.413 ansøgere til at være en del af det europæiske astronautkorps.

Den 2. september 2015 blev han den første dansker i rummet, da han få minutter efter opsendelsen kl. 6.37 dansk tid fra Bajkonur-kosmodromen i Kasakhstan nåede op på en flyvehøjde over 100 km.

Den 4. september 2015 – efter 51 timers rumrejse – ankom Andreas Mogensen i det russiske rumfartøj Sojuz TMA-18M til Den Internationale Rumstation, hvor han arbejdede i otte dage.

Andreas Mogensen besøgte Vallekilde Højskole den 10. marts og fortalte et stopfyldt Øvelseshus om sit arbejde som astronaut.

Efter foredraget holdt eleverne space-fest, hvor man i Marsbaren blandt andet kunne købe en drink opkaldt efter Andreas Mogensen – med smag som en astronaut-is.

Foredraget var arrangeret i samarbejde med Hørve Erhvervsforening, ESA og Uddannelses- og Forskningsministeriet.

ANDREAS_MOGENSEN_F17_746X300

SPACE NEWS
Foredraget blev holdt i Øvelseshuset på grund af den store interesse fra både elever og lokale.
ELEVER, FOREDRAG

JONAS EIKA HOLDT FOREDRAG

Forfatter Jonas Eika læste op og fortalte om sin seneste udgivelse, Efter solen.

Læs mere

KOM PÅ BESØG

Hvis du overvejer at tage på højskole, vil vi gerne invitere dig på besøg til en rundvisning og en snak.
Vi betaler din transport (op til 500 kr.) og giver en god frokost.

Læs mere

AT BLIVE VEN MED SIG SELV

Journalistik-elev Alina Yasmin Manniche Jensen beskriver i denne modige klumme om højskoleliv, hvordan det føles at bliver ven med sig selv.

Læs mere

SOM EN KO PÅ EN GRÆSMARK

“Højskole er muligheden for, at alle os staldkøer kan nyde livet,” skriver Journalistik-elev Silas Moody Jakobsen i denne klumme om højskoleliv.

Læs mere

FARVEL TIL MASKEN PÅ VALLEKILDE

Isabella Canto Nielsen fra Journalistik skrev i foråret 2019 en fin klumme om højskolekærlighed, om at tage masken af og om at føle sig elsket, når man føler sig grim.

Læs mere

DOBBELT CAVLING-VINDER PÅ BESØG

Kan journalistik gøre en forskel? Det spørgsmål besvarede den dobbelte Cavling-vinder journalist Anders-Peter Mathiasen, da han besøgte Vallekilde Højskole 20. marts.

Læs mere

ELEVER HOLDT BYTTEMARKED

Valgfaget Klimakampen inviterede til byttemarked i Øvelseshuset 31. marts.

Læs mere

FOREDRAG OM KØN, SEX OG MAGT

Med udgangspunkt i bestselleren En fandens mand fortalte Anders Haahr Rasmussen sin egen historie om at være hvid, heteroseksuel mand i en feministisk tidsalder.

Læs mere

KLIMA PÅ DAGSORDENEN

Vi blev klædt på til det kommende folketingsvalg, da en række politikere gæstede Vallekilde til en debat om tidens største spørgsmål: klimaet.

Læs mere

VINTERJAZZ MED JAKOB BRO

Den danske jazz-guitarist Jakob Bro besøgte Vallekilde Højskole 11. februar 2019 med nyt materiale i form af albummet Bay of Rainbows.

Læs mere

HISTORIEN OM HOVSAMISSILET

Museum Vestsjælland kom forbi og fortalte den utrolige historie om dengang, flåden ved en fejl udslettede en del af et sommerhusområde i Odsherred med et Harpoon-missil.

Læs mere

FOREDRAG MED ABDEL

‘Tal ordenligt eller luk røven’. Sådan lyder titlen på det foredrag, Abdel Aziz Mahmoud åbnede forårets foredragsrække med den 8. januar 2019.

Læs mere

DOXBIO PÅ VALLEKILDE

Vallekilde inviterede til visning af den prisvindende dokumentarfilm The Raft den 8. november.

Læs mere

FOREDRAG MED FRIES BEFORE GUYS

Vi havde besøg af den populære podcast-duo, som hver uge vender vrangen på sig selv for tusindevis af lyttere. Læs mere her.

Læs mere

KÆRLIGHEDSEKSPERT PÅ BESØG

Ekspert i kærlighed og psykolog Asger Neumann gæstede Vallekilde Højskole med et foredrag om kærlighedens væsen.

Læs mere