EMIL THORUP VIL PÅ HØJSKOLE

ELEVER
REPORTAGE
I starten af februar fik vi besøg af TV-værten Emil Thorup, der fortalte om at iscenesætte sig selv.

Skrevet af Stefania Mather, Vallekildes Journalistlinje

Den altid velfriserede, lyshårede og stilbevidste Emil Thorup gæster Vallekilde Højskole for første gang nogensinde, og det er med stor begejstring fra de knapt 60 fremmødte elevers side.
Denne begejstring er også at finde os Emil Thorup, der aldrig før har holdt foredrag for så få. ”Det er skønt, og så er det sejt at kunne tale en sal op uden mikrofon,” siger han.

Emil Thorup er kommet for at fortælle om selviscenesættelse, og sin vej frem til hvor han er i dag. Han startede som kirkesanger i et drengekor.
”Det var bittesmå babyskridt mod at blive en kæmpestjerne,” fortæller Emil Thorup med en vis form for ironi i sin tone.

Emil Thorup har prøvet kræfter med en masse forskellige ting. Han testede sine skuespilevner i filmen ”Tøsepiger ”og sin sangstemme i Tv-programmet ”Popstars.”
Emil Thorup fandt ud af, at han godt kunne lide TV-verdenen, og nu hvor han havde prøvet at være på skærmen, ville han gerne prøve at være bagved. Det viste sig at være noget af en udfordring. Efter 60 ansøgninger uden held blev han tilbudt et job på Zentropa. Men det var ikke, hvad han havde forventet – det var nemlig ulønnet og lidt af et slavearbejde.
”Mine opgaver var ting som at hente toiletpapir, rense sauna og skifte vinterdæk på 21 biler,” husker Emil Thorup.

To år senere blev Emil Thorup tilbudt at blive Casper Christensens assistent. Han afviste i første omgang tilbuddet, men alting er til salg for den rette pris, og han ændrede derfor sit svar. ”Man skal gribe chancen, tage den og løbe med den, mens man har den,” påpeger Emil Thorup.

Han er desuden lidt misundelig på højskoleeleverne, da han aldrig selv har gået på sådan en. ”Jeg ville give meget for et halvt år på højskole,” fortæller Emil. Men man skal heller ikke forlange for meget, så en enkelt aften ville også være en sjov oplevelse.
”Jeg kunne godt tænke mig at lade bilen stå, overnatte her og så blive til ”mandags-øl”, sådan noget får jeg nemlig aldrig lov til,” griner Emil Thorup.

Det med at gribe en chance, selv når du mindst venter det, er Emil Thorup god til. Han skulle være med til idéudvikling på DR’s program ”Sexministeriet”, og pludselig er der bred enighed om, at Emil Thorup skal være vært på programmet. Han selv sad tilbage og tænkte, “hvorfor skal jeg være vært? Jeg er et middelmådigt knald, og jeg ved ingenting om sex.”

Det er vigtigt for Emil Thorup, at han konstant bliver udfordret i sit arbejde, og hvis man spørger ham, ved han stadig ikke, hvad han vil med sit liv. Men han ved i hvert fald, at han gerne vil til New York City til juli for at gå på et skuespilkursus i en måned.
Meget længere frem har han dog ikke planlagt, han ved for eksempel ikke, om han vil holde en stor fest, eller bare ignorere den femte september, hvor han fylder 30 år, hvilket er et ømt punkt for ham.
”Jeg føler, at jeg er samme sted som jer, 20 år og lækre – men det er så kun jer, der stadig er det,” afslutter Emil Thorup med et smil på læben.

Emil Thorup gennemser videoansøgning fra sin måske kommende kollega, Nithu’s ansøgning til DRs talenthold. FOTO: Mie Laurenberg
emil_5

ELEVER

ELEVER DONERER 10.000 KR. TIL CARE

I weekenden holdt skolens undervisningsassistenter stor auktion, hvor der blev solgt alt fra en hjemmestrikket karklud til en guldfisk. Overskuddet på 10.000 kr. går til CARE Danmark.

Læs mere

ELEVER UDGIVER I VICE

Efter journalisternes studierejse til Iran har Lise, Ida og Emma fået udgivet en artikel i webmagasinet Vice.

Læs mere

KAGE PÅ TVÆRS AF LANDEGRÆNSER

Ungdommens Røde Kors gæster i disse uger Vallekilde Højskole. Tirsdag aften blev der lavet lagkager på tværs af højskoleelever og frivillige fra hele verden.

Læs mere

TIDLIGERE ELEV VINDER KRAVLING-PRIS

Johanne Ramskov Erichsen vandt i weekenden en Kravling-pris for sin dækning af asyl- og flygtninge-området i Information.

Læs mere

SAMARBEJDE PÅ TVÆRS AF LINJER

Journalist- og tilrettelægger-eleverne har de seneste uger arbejdet sammen på tværs af hovedfag. De skulle finde en sjov historie i lokalområdet og lave deres eget nyhedsindslag.

Læs mere

BIOGRAF UNDER ÅBEN HIMMMEL

Årets første Open Air-biograf løb af stablen med puder, madrasser og Twin Peaks-premiere.

Læs mere

ELEV INTERVIEWEDE UFFE ELBÆK

Alternativets stifter, Uffe Elbæk, gæstede Vallekilde, hvor han blev interviewet af Journalistik-elev Maya Tekeli om sin vejen fra Kaospiloterne til Christianborg.

Læs mere

NY ELEVFORENINGSBESTYRELSE

Til gammel elev-weekend den 5.-7. maj blev der valgt nye kræfter ind i elevforeningens bestyrelse.

Læs mere

ELEV HOLDT 1. MAJ-TALE PÅ P1

På arbejdernes internationale kampdag 2017 kunne man høre en ganske særlig tale i P1: Vallekilde-elev Amie Arense Bah holdt 1. maj-tale.

Læs mere

ELEVER STOPPER MADSPILD

Elever fra Tilrettelægger-holdet inviterede hele byen til skraldemiddag lavet af overskudsfødevarer for at sætte fokus på madspild.

Læs mere

UNGE OG PRÆSTATIONSSAMFUNDET

Hvad gør det ved unge at vokse op i et præstationssamfund, hvor en femtedel af befolkningen rammes af depression? Det gjorde lektor Anders Petersen os meget klogere på, da han lagde vejen forbi.

Læs mere

UD I RUMMET MED ANDREAS MOGENSEN

10. marts rejste vi langt ud i rummet, da vi havde besøg af den danske astronaut, Andreas Mogensen.

Læs mere

VALLEKILDE BAG TALERSKOLE FOR UNGE

Vallekilde Højskole står bag projektet Røst – en ny talerskole for unge på landets højskoler.

Læs mere

SOFIE DIEMER PÅ BESØG

Sofie Diemer debuterede i 2016 med en hudløst ærlig digtsamling om en ung kvinde, der søger efter en mening med det hele. Hun besøgte Vallekilde den 17. april med oplæsning og foredrag.

Læs mere

ELEVER SKRIVER FOR EUROMAN.DK

Elever fra Journalistik-holdet udkommer med artikler på Euroman.dk og netmediet Udpost.

Læs mere