17. OKTOBER – IDA RUD

ARRANGEMENTER

Ida Rud på Vallekilde Højskole

IDA RUD
Ida Rud har kæmpet det meste af sit liv for at holde af sin krop og bevare stolthed og værdighed på trods af grimme tilråb på gaden, selvhad og usikkerhed.

I TV-udsendelser, radioindslag, artikler og posts på sociale medier har hun fortalt åbent og ærligt om kampen, men også om hvordan hun lærte at holde af sin krop og til sidst fik vendt de grimme oplevelser til en styrke, som hun kunne trække på.

Hvordan hun gjorde det, og hvad hun har lært undervejs, vil hun fortælle om i det her foredrag, som hun håber, også kan være med til at inspirere andre til at holde lidt mere af sig selv.

Undervejs i foredraget viser Ida billeder fra sit liv, fortæller om sin opvækst og indgår i en dialog med publikum om, hvordan andre, der har brug for det, selv kan slutte fred med deres krop og måske leve livet lidt mere.

Foredraget har fået titlen “Fede So”, som en kommentar til nogle af de tilråb, Ida har oplevet gennem årene. Foredraget er arrangeret i samarbejde med højskolens klanråd, som er elevernes folkevalgte repræsentanter.

TID: 17. oktober kl. 19.30. Gratis adgang. Alle er velkomne.

Om Ida Rud

I november 2017 blev Ida landskendt som Tykke Ida på grund af DR3-mini-dokumentarserien af samme navn. Inden da havde Ida i flere år været meget aktiv på Instagram, hvor hun med billeder og tekst gav et ærligt indblik i sit liv. Hun har skrevet klummer og debatindlæg til blandt andet Politiken, Heartbeats og Broadly, og hun bliver ofte inviteret i landets nyhedsmedier, når fedme bliver diskuteret.
Det gør det overraskende ofte.

Ida er uddannet journalist og har fokuseret på film og tv – hun er en vaskeægte filmnørd. Siden barnsben har hun drømt om at lave Troldspejlet, og den drøm gik i opfyldelse i 2017, hvor hun blev ansat på programmets redaktion som tilrettelægger.

Hun har også været tilknyttet Filmmagasinet Ekko siden 2012 som anmelder og skribent, og i 2015 blev hun assisterende redaktør på magasinet. I 2018 blev hun filmanmelder på Berlingske.

Sin store filmviden har hun blandt andet brugt til foredrag om ”Troldmanden fra Oz” og ”Game of Thrones”. Siden 2017 har hun været medlem af Danske Filmkritikere og var i 2018 medlem af den europæiske kritikerforening Fiprescis jury under Warsaw International Film Festival.

Derudover spiller hun musik i det filmisk instrumentale rockorkester SPEkTR, der udover at skabe deres egen musik også flere gange har lavet live soundtrack til film i Cinemateket og Husets Biograf.
Hun spiller keyboard og har en fortid som klassisk pianist og er desuden medvært på en litteratur podcast på Podimo.

ARRANGEMENTER

17. OKTOBER – IDA RUD

Ida Rud har kæmpet det meste af sit liv for at holde af sin krop. Hør hende fortælle, hvordan hun har vendt dårlige oplevelser til en styrke, og hvordan hun har lært at acceptere sin krop, som den nu engang er. Alle er velkomne.

Læs mere

7. NOVEMBER – HØJSKOLERNE 175 ÅR

Højskolerne fylder 175 år. Kom til jubilæumsfejring med kagebord, højskolesang, fællesspisning og udstilling den 7. november 2019.

Læs mere

14. NOVEMBER – VINCENT F. HENDRICKS

Bliv klogere på alt fra demokrati, fake news, ekkokamre og identitetspolitik, når vi slår dørene op til en aften i selskab med filosofiprofessor Vincent F. Hendricks.

Læs mere

5. DECEMBER – DEN NYE STIL LIVE

Tag med på et vildt ridt gennem dansk raphistorie, når Pelle Peter Jensen gæster Vallekilde Højskole med Den Nye Stil Live Show.

Læs mere

3. JANUAR – HOLDSTART FORÅR

Forårsholdet starter fredag den 3. august. Klik her for at tilmelde dig.

Læs mere