TIPS FRA GRAVER-JOURNALIST

JOURNALISTIK

Placing

Kaare Godtfredsen og Jonatan Placing ved prisoverrækkelsen af FUJ-prisen til Journalistforbundets Fagfestival 2012

FOREDRAG AF JONATAN PLACING

Sidste år var TV2-journalisten Jonatan Placing sammen med to kolleger nomineret til Cavlingprisen. Og bare få måneder inden vandt han sammen med Kaare Godtfredsen Foreningen for Undersøgende Journalistiks TV-pris for deres afsløringer af fejl i det kommunale nødkaldssystem. Vi var på Vallekilde Højskole glade for igen at få besøg af en af landets mest ihærdige og hårdtarbejdende graverjournalister.

Jonatan Placing er uddannet fra Center for Journalistik ved Syddanske Universitet i Odense. Efter praktiktid i DR Nyheder arbejdede han på DRs journalistiske flagskib 21SØNDAG, inden han blev hentet til TV2 Nyhedernes gravergruppe. Tirsdag den 18. marts vil han med udgangspunkt i sine egne historier fortælle om sine erfaringer med undersøgende journalistik.

FUJ-prisen
Juryen for FUJ-prisen begrundede valget af Jonatan Placing og Kaare Gotfredsen ved at understrege, at projektet forløser “metode og medie på et sjældent højt niveau i den vedholdende og konsekvente afdækning af systematiske svigt med kommunale nødkaldssystemer. Indslagene dokumenterer både de mennesker, der svigter systemet, og de systemer, der svigter mennesket.”

Det lykkedes ifølge juryen bl.a. for Jonatan Placing og Kaare Gotfredsen ”inden for rammerne af nyhedsjournalistik på tv at dokumentere 26 sager i 2011, hvor kommunerne ikke reagerede på nødkald. Ingen havde hidtil set systematikken i omfanget af tekniske eller menneskelige svigt. Det kritiske mønster fik Patientombuddet til at udsende en national advarsel til alle kommuner.”

JOURNALISTIK

SOM EN KO PÅ EN GRÆSMARK

“Højskole er muligheden for, at alle os staldkøer kan nyde livet,” skriver Journalistik-elev Silas Moody Jakobsen i denne klumme om højskoleliv.

Læs mere

FARVEL TIL MASKEN PÅ VALLEKILDE

Isabella Canto Nielsen fra Journalistik skrev i foråret 2019 en fin klumme om højskolekærlighed, om at tage masken af og om at føle sig elsket, når man føler sig grim.

Læs mere

DOBBELT CAVLING-VINDER PÅ BESØG

Kan journalistik gøre en forskel? Det spørgsmål besvarede den dobbelte Cavling-vinder journalist Anders-Peter Mathiasen, da han besøgte Vallekilde Højskole 20. marts.

Læs mere

PANIKDAG BLEV TIL PRAKTIKDAG

Rigtig mange gamle vallekillinger har fået deres drømmepraktik på den såkaldte Panikdag, hvor journalist- og mediestuderende skal finde praktikplads.

Læs mere

ELEVER UDGIVER I VICE

Efter journalisternes studierejse til Iran har Lise, Ida og Emma fået udgivet en artikel i webmagasinet Vice.

Læs mere

ELEVER UDGIVER I BERLINGSKE

Journalisteleverne Signe Stoumann Fosgrau og Sara Hodzic har fået en af deres historier solgt til Berlingske. Den handler om at være jomfru i tyverne, og hvorfor det kan være et tabu.

Læs mere

DOKUMENTARIST: “SPRING UD I DET!”

Hvilke udfordringer er der ved at lave dokumentarfilm? Dokumentarfilmsinstruktør Emil Langballe gæstede Vallekilde med et foredrag om sit liv som filmskaber.

Læs mere

MADS BRÜGGER PÅ BESØG

For Mads Brügger er langskaftede ridestøvler et journalistisk værktøj. Han er kendt for sin gonzo-tilgang til journalistikken – og 26. oktober besøgte han Vallekilde.

Læs mere

KRISTOFFER ERIKSEN PÅ BESØG

Hvordan kombinerer man satire med seriøs journalistik? Det fortalte morgenradiovært og satiriker Kristoffer Eriksen om 20. april 2016.

Læs mere

JOURNALISTIK OG SPIL I EET

Fotojournalist Steven Achiam fortalte om den prisvindende interaktive dokumentar Deadline Athen på Vallekilde Højskole den 8. december 2015.

Læs mere

MEDIELEJR LANDEDE PÅ VALLEKILDE

Danmarks næste generation af journalister deltog sammen med Vallekildes elever i Medielejr 2015. Et flot program blev i kombination med fest og årets første sne til en helt særlig weekend.

Læs mere

ELEVER INTERVIEWER HAARDER

Tre Vallekilde-elever var på Christiansborg, den dag valget blev udskrevet. De skulle interviewe Bertel Haarder om hans store passion: lejlighedssange. Læs hans gode råd her.

Læs mere

ZETLAND FORTALTE OM AT SKABE EN Ø

Lea Korsgaard og Jakob Moll fra det publicistiske, digitale medie Zetland fortalte eleverne om at skabe en ø til indsigt og fordybelse i et medielandskab, der flyder over med hurtige nyheder.

Læs mere

BAGOM DET ARABISKE FORÅR

Vallekildes Journalistik-elever så en anden side af det arabiske forår på deres studietur til Tunesien.

Læs mere

‘UDEN FOR CITAT’ PÅ VALLEKILDE

Instruktør Mikala Krogh besøgte Vallekilde og fortalte om sit arbejde med filmen ‘Uden for citat’, der går helt tæt på Ekstra Bladet i en tid med fyringer og skæbnesvangre læsertal.

Læs mere