TIPS FRA GRAVER-JOURNALIST

Ikke kategoriseret

Placing

Kaare Godtfredsen og Jonatan Placing ved prisoverrækkelsen af FUJ-prisen til Journalistforbundets Fagfestival 2012

FOREDRAG AF JONATAN PLACING

Sidste år var TV2-journalisten Jonatan Placing sammen med to kolleger nomineret til Cavlingprisen. Og bare få måneder inden vandt han sammen med Kaare Godtfredsen Foreningen for Undersøgende Journalistiks TV-pris for deres afsløringer af fejl i det kommunale nødkaldssystem. Vi var på Vallekilde Højskole glade for igen at få besøg af en af landets mest ihærdige og hårdtarbejdende graverjournalister.

Jonatan Placing er uddannet fra Center for Journalistik ved Syddanske Universitet i Odense. Efter praktiktid i DR Nyheder arbejdede han på DRs journalistiske flagskib 21SØNDAG, inden han blev hentet til TV2 Nyhedernes gravergruppe. Tirsdag den 18. marts vil han med udgangspunkt i sine egne historier fortælle om sine erfaringer med undersøgende journalistik.

FUJ-prisen
Juryen for FUJ-prisen begrundede valget af Jonatan Placing og Kaare Gotfredsen ved at understrege, at projektet forløser “metode og medie på et sjældent højt niveau i den vedholdende og konsekvente afdækning af systematiske svigt med kommunale nødkaldssystemer. Indslagene dokumenterer både de mennesker, der svigter systemet, og de systemer, der svigter mennesket.”

Det lykkedes ifølge juryen bl.a. for Jonatan Placing og Kaare Gotfredsen ”inden for rammerne af nyhedsjournalistik på tv at dokumentere 26 sager i 2011, hvor kommunerne ikke reagerede på nødkald. Ingen havde hidtil set systematikken i omfanget af tekniske eller menneskelige svigt. Det kritiske mønster fik Patientombuddet til at udsende en national advarsel til alle kommuner.”

Ikke kategoriseret

MADS BRÜGGER PÅ BESØG

For Mads Brügger er langskaftede ridestøvler et journalistisk værktøj. Han er kendt for sin gonzo-tilgang til journalistikken – og 26. oktober besøgte han Vallekilde.

Læs mere

KONCERT: BREMER/MCCOY

5. oktober spillede den nytænkende jazzduo Bremer/McCoy en fabelagtig koncert på Vallekilde Højskole.

Læs mere

FOREDRAG MED KASPAR COLLING

Forfatteren bag Den Danske Borgerkrig 2018-24, Kaspar Colling, gæstede Vallekilde.

Læs mere

JAKOB BRO TRIO GAV KONCERT

Vallekilde og gæster kunne nyde den fabelagtige jazzguitarist Jakob Bro og hans trio, som gav koncert på højskolen den 28. november 2016.

Læs mere

VALLEKILDEBAR PÅ DISTORTION

Vallekilde Højskole var med på Distortion i København, klar til at servicere de mange festivalgængere med vand og spil.

Læs mere

SUZANNE BRØGGER KOM FORBI

I samtale med Forfatter-elev Thomas Korsgaard fortalte Suzanne Brøgger 1. juni om sit arbejde, om friheden og ensomheden, skammen og døden.

Læs mere

ELEVER BAG NORDIC GAME JAM

Elever fra Event og Spiludvikling havde – bogstaveligt talt – en finger med i spillet, da verdens største game jam blev afholdt i København den 8. til 10. april 2016.

Læs mere

KRISTOFFER ERIKSEN PÅ BESØG

Hvordan kombinerer man satire med seriøs journalistik? Det fortalte morgenradiovært og satiriker Kristoffer Eriksen om 20. april 2016.

Læs mere

SPILFORSKER OM KUNSTEN AT TABE

Spilforsker Jesper Juul besøgte Vallekilde 15. januar og underviste eleverne på Spiludvikling. Han fortalte om, hvordan det kan være, at vi spiller spil, der er urimeligt svære og derfor meget svære at gennemføre.

Læs mere

JOURNALISTIK OG SPIL I EET

Fotojournalist Steven Achiam fortalte om den prisvindende interaktive dokumentar Deadline Athen på Vallekilde Højskole den 8. december 2015.

Læs mere

FOREDRAG OM SYRIEN

Vallekilde Højskole inviterede den 7. december til foredrag om et af verdens brændpunkter Syrien ved professor Jakob Skovgaard-Petersen.

Læs mere

ELEVER BAG FESTIVALOPLEVELSE

Vallekilde-elever stod bag både opbygning, afvikling og en del af indholdet på innovationsfestivalen Afsnit I i november 2015.

Læs mere

MEDIELEJR LANDEDE PÅ VALLEKILDE

Danmarks næste generation af journalister deltog sammen med Vallekildes elever i Medielejr 2015. Et flot program blev i kombination med fest og årets første sne til en helt særlig weekend.

Læs mere

SENESTE NYT FRA LIBANON

Lilleputnationen Libanon formår trods umulige odds at opretholde fred og orden midt i et overophedet Mellemøsten. Det fortalte journalist Asger Gørup Nielsen på Vallekilde en regnvåd novemberaften.

Læs mere

TRIERS GÅDERUM

Vallekildes grundlægger, Ernst Trier, har taget en skæbnesvanger beslutning. Han vil tage sit eget liv. Dramaet udspiller sig i et gåderum på Vallekilde Højskole.

Læs mere